Граждани към Путин: Три президентски мандата, стигат ти толкова!

Руският президент готов да даде политическо убежище на Коми като на Сноудън
15 юни 2017 18:00, Елка Василева
347
Граждани към Путин: Три президентски мандата, стигат ти толкова!
Владимир Путин. Снимка: БТА

"Три президентски мандата, стига толкова!", "Кога ще престанете да нарушавате конституцията?" - коментари на недоволни руснаци смутиха днес годишния телевизионен диалог в пряк ефир на руския президент Владимир Путин с граждани, появявайки се на екрана пред очите на милиони телевизионни зрители, предаде Франс прес.

Предаването "Пряка линия", което е много добре подготвено и в което всичко е предвидено до последната подробност, така че обикновено протича гладко, кани руснаците да задават въпросите си директно на държавния глава, основно чрез SMS-и.

Въпросите, получени на тазгодишното 15-о издание на пряката линия, бяха над 2 милиона, като някои от тях, особени критични, се появиха в синя рамка в дясната част на екрана на обществената телевизия.

"Путин, наистина ли смяташ, че народът вярва на този цирк с тези изфабрикувани въпроси?", прочетоха зрителите на това изключително гледано предаване.

"Довиждане, Владимир Владимирович!", се изписа след това на екрана. Няколко минути по-късно синята рамка изчезна.

Разговорът на руския президент с граждани на страната в пряк ефир се състоя три дни след ареста на над 1720 души, излезли на улични протести в столицата Москва и други големи градове по призива на опозиционера Алексей Навални. Държавният глава обичайно отговаря на подбрани въпроси по широк кръг теми - от пенсиите до международното положение.

Владимир Путин до момента не е обявил дали ще се кандидатира на президентските избори през март догодина, пише БТА.

Путин смята, че бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който тайно е записал свой разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп, по нищо не се отлича от Едуард Сноудън и затова Русия е готова да му даде политическо убежище.

„А с какво тогава директорът на ФБР /Коми/ се отличава от господин Сноудън? - заяви Путин. - Тогава той не е ръководител на спецслужба, а е правозащитник, който защитава определена позиция. Всъщност, ако в тази връзка той бъде подложен на преследване, ние и на него сме готови да дадем политическо убежище в Русия. Той трябва да знае това“, каза саркастично Путин.

Путин припомни, че Коми по собствените му думи е записал тайно свой разговор с Тръмп и е предал записа на медиите чрез свой приятел. „Това звучи и изглежда странно, когато ръководител на спецслужба записва разговор с върховния главнокомандващ, а след това и чрез свой приятел го предава на медиите“, смята руският президент, цитиран от ТАСС.
 
По-рано беше съобщено, че преди да уволни Джеймс Коми, Тръмп го е помолил да спре разследването срещу бившия си помощник по националната сигурност Майкъл Флин, заподозрян, че е укривал информацията за свои контакти с представители на Русия.

По повод разследванията във Вашингтон за евентуална руска намеса в президентските избори в Съединените щати през 2016 г. Путин каза, че в показанията си пред комисията на Сената по разузнаването Коми не е представил никакви доказателства за такава намеса, предадоха Ройтерс и ДПА.

По думите му Русия не възприема САЩ като свой враг, а раздухваната сред американците антируска истерия е плод на вътрешните борби сред американското ръководство. Според него на тези борби се дължи и вчерашното решение на Сената във Вашингтон за налагането на нови санкции срещу Москва заради намесата й в изборите.

На "пряката линия" Владимир Путин декларира, че Русия и нейните граждани желаят отношенията със САЩ и американците да се нормализират, но обвини Вашингтон, че има интереси навсякъде по света и навсякъде се намесва. Руският президент изброи, че неговата страна би могла да си сътрудничи със Съединените щати в контрола върху неразпространението на ядрените оръжия и в борбата с негативните влияния върху околната среда и срещу бедността, като по думите му именно бедността е един от източниците на радикализма и бедността.

Путин изрази надежда, че САЩ ще играят конструктивна роля за намирането на изход от кризите в Източна Украйна, Сирия и Близкия изток като цяло.

Предложените нови американски санкции срещу Русия са доказателство за вътрешнополитическа борба в САЩ, каза също така Путин. Той заяви, че американската политика за налагане на санкции на Москва под различни предлози винаги е била насочена към сдържане на Русия.

Той каза, че Русия ще отмени санкциите си срещу други държави, ако те отменят своите санкции срещу нея. По думите му, когато решава дали да удължи санкциите, Русия ще взема предвид отношението на страните, наложили санкции срещу нея.

Американският Сенат одобри вчера пакет от санкции срещу Русия заради намесата й в изборите в САЩ през 2016 г. Наказателните мерки са насочени срещу важни отрасли на руската икономика и лица, извършвали кибератаки, посочва Асошиейтед прес.

Путин осъди решението на Сената, но изтъкна, че западните санкции срещу Русия вредят и на самия Запад.

Според него санкциите дават на Русия стимул да се отърве от зависимостта си от износа на петрол и газ и да насочи усилията си към развиване на други отрасли. По думите му електрониката, въздушнокосмическата промишленост и селското стопанство получават тласък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хуйомного си интелигентен
185
14
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Приживе руският диктатор е велик, дори "бащица" на народите, но след като умре /обикновено тогава пада от власт/... - бива тотално оплют и отритнат... - американските президенти се радват на почит и уважение...Пропуснах да отбележа, че мумията прави изключение, но тя им служи за знаме...
184
8
 
29
 
! Отговори
Комунист от село преди 6 години
Владимир Владимирович нито веднъж не си е позволил за всички тези години да обиди Западен политик! Никога! Това говори за изключително висока култура, социална интелигентност и самоконтрол! А западни политици, като Хилъри Клинтън и Маккейн не спряха да го обиждат. По този начин единствено се излагат и падат в очите на световната общественост! Мачкай ги Вова!
183
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин прави годишни интернационални форуми с участието на около 4 хиляди участници от различни страни. Тази година водещата беше известната Америкаска журналистка Меган Келли която затрупваше Путин с всякакви анти Руски въпроси директно пред тази аудиенция. Въпроса ми е към всички боготворящи свободата и демокрацията в Америка и хулещи Путин и Русия, дайте ми един пример кога Американски президент (а и наш Бойко) се е изправил пред такъв интернационален форум пък камо ли воден от Руска журналистка и защо не?
182
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГерманофилОтчасти си прав но между нация и правителство има голяма разлика. Аз може да уважавам Германската нация но мога да не уважавам Германското правителство същото се отнася и за почти всяка държава. Примери че те не са същото колкото искаш.
181
7
 
23
 
! Отговори
Комунист от село преди 6 години
Западните партньори започват да стават смешни и жалки в опитите си да дискредитират Владимир Владимирович! Изумява ме спокойствието, което демонстрира Путин. Нито за момент през всички тези 4 часа не показа притеснение или скованост. Велик ръководител! Никой западен партньор няма да посмее да направи отворен дебат с него.
180
3
 
21
 
! Отговори
Поправка преди 6 години
Поправка на заглавието - Граждани към Бойко: Три мандата, стигат ти толкова!
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
209 Нали знаеш в Русия какво се случва след всеки задържал се по дълго на власт
178
5
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До Николай Овчаров,Това е така, но за да постави в "шах" всички западни медии и западни лидери, най-добре Путин да не се кандидатира за нов президентски мандат! Най-добре ще е да се подготви негов приемник, който да не е обременен с минали събития, но да продължи да води независима политика!
177
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Василева, сигурно тук има повече недоволни от писанията Ви, отколкото в Русия от Путин, но Вие все още се опитвате да ни облъчвате, нали?Така че дали Путин ще е президент го решават руснаците.
176
2
 
2
 
! Отговори
н преди 6 години
Първо в русия никой не може да каже ти стига пишете глупости
175
7
 
5
 
! Отговори
Германофил преди 6 години
Всеки патриотично настроен българин трябва да знае, че България винаги е била с Германия! И поне малко уважение трябва да има към немската нация, дала толкова много на света!
174
4
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Всеки патриотично настроен българин трябва да е наясно, че поражението на Германия в първата световна война, е пагубно и за България!
173
0
 
5
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Анонимен германофил ,е че що ви требеше този австрийски ефрейтор кат сте толкоз велики.....
172
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GOODBYE roaming charges! ADIEU frais ditinérance ! TSCHUESS Roaming-Gebuehren!ДОВИЖДАНЕ Роуминг-такси Животът в ЕС е чудесен
171
2
 
15
 
! Отговори
Nikolay Ovtcarov преди 6 години
Гледах немалка част от отговорите на Президента на Руската федерация. Това, върху което се съсредоточава госпожа Е.Василева е пикантерия, предизвикана от украински и американски "***".Кой от нашите управници би приел предизвикателството да говори пряко с народа? Защото за това се иска "пипе и дупе", в смисъл - познаване проблемите на народа и смелост да се изправиш срещу корупцията и мафията. Ние безспорно си имаме мафия-част от престъпниците станаха политици. Те не са доблестни като ВлВл
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Германофил!А ти отвори статистиката да видиш коя е най-индустриалната нация с най-голямата икономика и най-силна армия по това време! Прусия РАЗМАЗВА Франция през 1870г. и обединява Германия, като създава ВТОРИЯТ РАЙХ, който за мен е най-великият Райх, а Германия безпорно е най-могъщата страна в света по това време! През Първата Световна се налага Великобритания, Франция, Русия и САЩ да се съюзат та едвам едвам да спрът могъщият ВТОРИ РАЙХ - Германската Империя!
169
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
196 щто не се разкараш в твоята славна Русия цървулеее
168
0
 
2
 
! Отговори
До Германофил! преди 6 години
Отвори си Атласа и погледни по времето на тези тримата ,какви са били по територия Британската и Френската империи.И защо се изчерпваш с трима лидери?Двама от тях са си Прусаци ,а третия Австриец!
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
194 Това във вестник овча мисъл ли го прочете