Жертвите на пожара в Лондон станаха 17

Мнозина, смятани за изчезнали, все още се издирват
15 юни 2017 14:38, Елка Василева
7
Жертвите на пожара в Лондон станаха 17
Снимка: Reuters

Броят на жертвите на пожара в лондонския жилищен блок "Гренфел тауър" достигна 17 и се очаква още да се увеличава, съобщи лондонската полиция, цитирана от ДПА.

"За съжаление, мога да потвърдя, че броят на загиналите е вече 17", заяви шефът й Стюарт Кънди. "Все още много хора се лекуват в болници", а 17 от общо 37 ранени са в интензивно отделение.

Мнозина, смятани за изчезнали, все още се издирват, което означава, че броят на жертвите може да нарасне.

Пламъците обхванаха 24-етажната сграда в Западен Лондон рано сутринта вчера, припомня ДПА.

Още по темата

Елизабет Втора и принц Филип изразиха уважението си към лондонските пожарникари, чиято смелост е предотвратила загубата на повече човешки живот при пожара, предаде Асошиейтед прес. Кралицата и херцогът на Единбург поздравиха и доброволците, оказващи подкрепа на десетките пострадали от бедствието.

Началничката на лондонската пожарна Дани Котън заяви, че огнеборците са травматизирани от унищожението, на което са станали свидетели при пожара. "Обичаме да мислим за себе си като за корави и сурови хора и герои - и те са герои, но имат и чувства, напълно смазани са", каза тя.

Котън заяви, че отзовалите се служители на пожарната са видели хора да скачат от прозорците и да хвърлят деца от тях. "Това беше най-лошото нещо, което съм виждала някога", добави тя, цитирана от ДПА.

Пожарникарите изгасиха последните пламъци и работят за обезопасяване на сградата, за да могат да продължат издирването на жертви. Цели семейства са изчезнали и е практически сигурно, че броят на жертвите ще нарасне, отбелязва АП.

Котън заяви, че ще е истинско чудо, ако бъдат открити оцелели. По-късно тя съобщи, че в претърсването на останките от сградата ще участват и кучета.

Британският премиер Тереза Мей се срещна с пожарникари и местни жители край "Гренфел тауър". "Мислите й са със засегнатите и със службите за спешна помощ", се казва в изявление на канцеларията на Мей и се обещава тя да окаже помощ при необходимост.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: лондонпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
TURK преди 6 години
Е КАК ДА НЕ Е ОПАСНА ИЗОЛАЦИЯТА-СТИРОПОРЪТ, С КОЙТО ИЗОЛИРАТ ГОРИ КАТО БАРУТ,РАЗВИВА 600 ГРАДУСА.....нЕ ВИДЯХТЕ ЛИ КАДРИТЕ В ЛОНДОН.....АКО Е ФИБРАН-ДА,АМА НАШИТЕ СЛАГАТ СТИРОПОР.....УЖАС.
4
1
 
4
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Алах акбар алах акбар - така крещят те докто ни колят по улиците!!!! алах акбар и от мен ... ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заради изолацията било ужкато знам колко санирани блокове има у нас ... тази изолация, която се полага огнеопасна ли е?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сутрин казаха в новините , че са правили някакъв ремонт на блока и хората са се опасявали от подобни инциденти
1
0
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
Диверсия ли е отново ?