САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите

Широка подкрепа сред републиканци и демократи за твърд тон срещу Москва
Обновена: 15 юни 2017 08:48 | 15 юни 2017 08:45, Елка Василева
194
САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите
Снимка: архив, Reuters

Американският Сенат одобри с голямо мнозинство нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С 97 гласа "за" при 2 "против" сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори. Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна.

Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 година, за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва.

Законопроектът за Иран, включително приложението за санкциите срещу Русия, се очакваше да бъде приет от Сената в четвъртък или по-късно днес. За да влезе в сила, мярката ще трябва да бъде одобрена също от Камарата на представителите и да бъде подписана от президента Тръмп. Ако държавният глава възрази, според поддръжници на документа се очаква да има достатъчна подкрепа в Конгреса, за да бъде преодоляно вето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен112 Най напред, кене.фчиите ще се изнесете ....
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Демократ Не си живял тогава или са ти триели сополите под масата, или са ти сменяли пелените . Кой затри Завода за хартия в Белово . .А сега караме най-яките отпадъци на Запада ,и плюскаме най- яките отпядъцина Запада . С една дума ,задният двор ,кло.зета на Ивропата .
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 107: Днес членката на ЕС и НАТО България изнася единствено миячи и ***.......Можем да изнесем и много "русофили", но Русия е наложила санкции за внос от ЕС !
83
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
САЩ считат, че ще спечелят от нова студена война срещу Русия. А поводи за това винаги могат да се намерят.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 105 Сега *** такъв ,остава да докажеш че СДС или БКП=ГЕРБ са ни вкарали в НАТО и ЕС . Ами БСП ни вкараха . И какви са *** ? И твоята работа като на САЩ за ,,руска намеса ,,
81
9
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Когато бяхме с руснаците нямахме тоалетна хартия и банани и карахме руски коли а днес при демокрацията и ЕС имаме тоалетна хартия и банани и караме яки западни коили и пътуваме в чужбина и правим тапи по границата на магистралите.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ= ИДИЛ
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес членката на ЕС и НАТО България изнася единствено миячи и ***.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНапротив, образованието и здравеопазването в Куба са на световно ниво, а нивото на живот в Куба е значително по високо от България, въпреки че от десетилетия са под санкции и икономическа изолация, а за България всички пазари са отворени.
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли *** който си е пратил детето да учи в Русия? Хахахаха
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загуби от Южен поток - 4 милиарда. Загуби от Белене - 600 милиона глоба директно и около 2 милиарда пропуснати ползо от износ на електроенергия.
75
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74: "Търговията между Германия и Русия бележи 43% ръст за първото тримесечие на годината. Данните са на смесената търговска камара на двете държави."Там където няма ограничения от санкциите може и със 100/ да нарасне търговията, но когато КГБ ченгетата на които е забранено да припарят на Запад ги видиш в Лондон, Париш, САЩ, Берлин ми се обади !
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само то спирането на Южен поток загубихме над 4 милиарда, да не говорим за бъдещите ползи като стратегически енергиен играч в Европа. Днес тази роля ще играе Турция, а българите ще продължават да лижат задниците на еврпатлантическите партньори от Брюксел.
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеш да излъжеш един двама трима дори хиляда, но всички не можеш. Ако в Русия беше толкова добре нямаше 3мил.българи да бягат на запад, а щяха да бягат в Русия. Ако в Русия беше толкова добре нямаше децата на руските олигарси и ръководители да живеят на запад. Толкова е просто.
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До G 90Ако можеш по-понятно да обясниш ЗАЩО ТОВА Е ДОБРА НОВИНА ЗА БЪЛГАРИЯ, сигурно ще получиш Нобелова награда!!!
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходил съм. А ти ходил ли си? Стандарта на живот в Куба е много по висок отколкото в България, имат здравеопазване на световно ниво достъпно за всеки, няма никакви купони, средната продължителност на живота е колкото в Дания и в САЩ, престъпността е почти нулева и пенсионерите им не ровят в кофите както в членката на ЕС и НАТО България която е първа по смъртност в света, в членакта на ЕС и НАТО българите мрът процентно повече и от най-бедствата африканска страна.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин Ние гльодаме с очите си и слушаме с ушите си .
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е всичко. В Русия е най-добре. Нашите русофили да не се показват ами да заминават веднага там докато другите още не са се усетили и няма наплив. Стига са се мъчили тука.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин 86Ха-ха-ха-ха......"вицот на годината".....в краварията имало "истинска статистика"!!!!! И това за държава, която в ООН тресеше някакви епруветки и след това нападна суверенна държава!!! Братчет, ти не си добре с главата! Краварията е НАЙ-ФАЛШИВОТО И НАЙ-ЛИЦЕМЕРНОТО племе на земята! НИЩО НЕ ИМ Е ИСТИНСКО! Неслучайно и досега се спори дали въобще са били на луната!!!!! Даже по-голямата част от самите говедца се съмняват в това, знаят си племето!!!
67
4
 
7
 
! Отговори
G преди 6 години
Добра новина за България и българите !!!