САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите

Широка подкрепа сред републиканци и демократи за твърд тон срещу Москва
Обновена: 15 юни 2017 08:48 | 15 юни 2017 08:45, Елка Василева
194
САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите
Снимка: архив, Reuters

Американският Сенат одобри с голямо мнозинство нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С 97 гласа "за" при 2 "против" сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори. Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна.

Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 година, за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва.

Законопроектът за Иран, включително приложението за санкциите срещу Русия, се очакваше да бъде приет от Сената в четвъртък или по-късно днес. За да влезе в сила, мярката ще трябва да бъде одобрена също от Камарата на представителите и да бъде подписана от президента Тръмп. Ако държавният глава възрази, според поддръжници на документа се очаква да има достатъчна подкрепа в Конгреса, за да бъде преодоляно вето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Истината е, че САЩ ще се разпаднат ако нямат външен враг и постоянно не са във война с някой. Иначе санкции, ама още си купуват ракетни двигатели и титан за самолетите ;)
5
5
 
41
 
! Отговори
Луд свят преди 6 години
Не ви ли е страно страната терорист и агресор САЩ виновни за смърта на милиони хора да налага санкций на други?!
4
4
 
34
 
! Отговори
йоана преди 6 години
тия урудливи гмо *** си търсят боя и ще си го намерят накрая:)
3
6
 
46
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Цирка САЩ продължават *** шоу ....
2
7
 
32
 
! Отговори
карина преди 6 години
Така, както е тръгнало целият свят е напът да принуди Русия с времето да стане една самодостатъчна държава. Това не е никак лесна задача, но какво не прави еволюцията - цели революции. Така САЩ си отгледа Ал Кайда и други феномени.
1
7
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
как будалкат тьпите американци и им отвличат вниманието много им пука нагмо мозьците русия и измислената и намеса в изборите постепенно обработватобщ мнение по света колко са лоши руснаците а ние сме момина сьлза