САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите

Широка подкрепа сред републиканци и демократи за твърд тон срещу Москва
Обновена: 15 юни 2017 08:48 | 15 юни 2017 08:45, Елка Василева
194
САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите
Снимка: архив, Reuters

Американският Сенат одобри с голямо мнозинство нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С 97 гласа "за" при 2 "против" сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори. Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна.

Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 година, за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва.

Законопроектът за Иран, включително приложението за санкциите срещу Русия, се очакваше да бъде приет от Сената в четвъртък или по-късно днес. За да влезе в сила, мярката ще трябва да бъде одобрена също от Камарата на представителите и да бъде подписана от президента Тръмп. Ако държавният глава възрази, според поддръжници на документа се очаква да има достатъчна подкрепа в Конгреса, за да бъде преодоляно вето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
2
 
! Отговори
"Импортозамещен преди 6 години
Това е отговора на Путин, замества вноса със собствено производство.Но нали така фалира СИВ и комунистическия блок ?!Значи Русия плува здраво към дъното.Може да оцелее, но ще бъде бананова република.Те една кола не могат да направят, камо ли да заместят целия внос :)))))
125
4
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Санкциите са израз на пълно безсилие, ама не могат да ги наложат на ШОС! А този съюз обхваща половината население на планетата! Просто доларът ще отпадне като световна валута за ужас на краварите дето паразитират върху кръвта и труда на останалите.
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции до дупка за ***.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквооооо Русия ли... !!!
122
6
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Боби- НЕ СЪМ НЕОНАЦИСТ...Никога не съм призовавал да се избиват руснаци или други някакви хора...Друг е момента че смятам рашаните за изключително агресивна нация,която ако не бъде държана под контрол става много опасна за околните...Има разлика нали???
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи всичко си казват, това да не е детската градина. Ако твърдиш, че си световна сила и в същото време пищиш как Китай и Русия те попиляват на кибер-фронта, очевидно нещо не се връзва. Всяка уважаваща себе си нация би скрила такъв резил, освен ако не се опитва да осъди противника за нещо. Но те не искат такова нещо. Те просто заклеймяват лошите руснаци. А че не са успели да опазят собствените си избори??? Пълен абусрд.
120
3
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
147 Така е в Америка , всичко си казват или поне почти всичко , не са притворковци като твоите хора безаналоговите
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз едно не разбирам - как така една супер-сила признава, че друга супер-сила успешно се е намесила в изборите й. В нормалния свят, това би било повод за срам и би било покрито, защото си е признание за слабост. Защото ако могат да им хакнат изборните секции, не е ясно какво още могат да хакнат. Луда работа.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
144 И да ти кажат , няма да можеш да разбереш за какви санкции става дума , прекалено си елементарен
117
1
 
0
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Номер 42,някой с гол *** се наредил до богати чичковци.Познай сега, дали са го викнали да си стават съдружници или за сексуални извращения
116
4
 
2
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Не се споменава какви са тези ужасни санкции. Може би са забранили на макдоналдс да слагат кетчуп и горчица в бургерите на територията на Русия.Путин реве в Кремъл и се бърше с пердето.
115
8
 
3
 
! Отговори
сравнвение преди 6 години
гледам нашата родина , колкото и охулвана да е от руснаците, пак сме се наредили сред европейските народи, както искаха Левски и БОтев! Изстрадали, нещастни, но сме с хората- президен ти премиер ходят по белите страни, срещат се с папата, с управниците на Германия, англия, франция.. А Путин никъде не ходи, никой го не ще! Посрешща на Киргизстан и таджикистан главатарите...
114
3
 
3
 
! Отговори
Путин да ходи преди 6 години
на обмяна на опит при Ким, да му разяснят най- хай тек нещата -как се пасе заелеан тревица, скоро ще му се наложи!
113
1
 
3
 
! Отговори
Ам-Гъл преди 6 години
Ха ха АМтроловете направо се давят в собствената си злъч. Те са малко ама са кресливи. А защо ли? Ами отговора е *** щото са ге.йове или по скоро ***.дерюги! И да не се обиждат че ги наричам с истинските имена аз съм Толерантен към тях! Всички лобут от емигрантите ще бъде само за тях и на техен за.дник!
112
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Анонименя обясни как си пази стадото че ние не разбираме
111
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Анонименахатръгват заедно с кравите още сега
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хибридната война преминава в стадий снишаване и залиняване.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна..........Само за тази лъжа Краварите трябва да отидат във ада.........
108
6
 
5
 
! Отговори
Лайнъл Ричи преди 6 години
ЕС се явява памперса на САЩ! когато САЩ се оака памперса ЕС се пълни с кафяви черни *** и замирисва силно. Зловонието е толкоз силно че дори САЩ обръщат глава настрани и се опитват да се оттърсят от памперса. Засега само Великобритания която се явява едната лепка на памперса се откъсна. Когато се откъсне и втортаа лепка Италия тогава памперса ще падне в мръсотията а САЩ ще вдишат чист въздух доволни че са се отървали от миризмата!
107
10
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Полу човеците населяващи Рашия само боя ги оправя.Така че санкции до дупка!!!!