Ужасът от Лондон live: Помощ! На 23-ия етаж сме. Ехо?

Суданка с ужасяващ клип във Facebook, съдбата й – неясна
15 юни 2017 10:35,
40

30-годишната Раня Ибрам, една от стотиците жители на блока факла в Лондон, остави във Facebook ужасяващ видео клип от опита й да се спаси от огъня заедно с децата й.

Във видеото може да се чуе как жената вика за помощ, докато се опитва да намери изход от горящата сграда.

Това е и последната вест от Раня. Тя е една от десетките жители на блока, чиято съдба все още е неизвестна.

Още по темата

Жената е живяла на 24 етаж. След като избухва пожарът, тя слиза на 23 етаж, където се чува да обяснява на някого, че от полицията им казали да излязат навън.

"Как ще излезем", пита младата жена. "В капан сме на 23 етаж. Ехо? Има толкова много хора тук", казва Раня.

Раня се включва и в Snapchat в 2:45 ч., където моли на арабски за прошка за всичко и казва сбогом.

Не е ясно каква е съдбата на младата жена, родом от Судан. Не е ясна и съдбата на останалите хора, за които говори във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: лондонблокСудан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
До ISIS преди 6 години
Кога ще отмъстите за турабите? А правещата клипове просто търси интернет сензации, ако случайно оживее.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък друго не мога да си представя .... *** ти гори а ти се молиш на Алах!Странно е ... *** ти гори а ти се молиш на нещо възникнало през 7 век като секта :)
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз едно не мога да си представя. З***дн1кът ти гори, а ти ходиш да снимаш клипове. Разбирам да пуснеш във всички комуникационни канали къде си, за да те намерят спасителите, но да седнеш и да държиш телефона и да снимаш, вместо да помислиш как да се спасиш или поне да оцелееш до идването на пожаникрите е мноооо тъпо.Преди 5 минути си купих калъфче за телефона онлайн. Сайтът ми предложи да си го постна във Фейса. Мислите ли, че моите приятели и познаи ги интересува това? Ама някой сигрно поства
20
1
 
8
 
! Отговори
Урубу преди 6 години
Жypналисти = Лешояди в човешки образ.От човешкото нещастие да извадиш дивиденти Защо трябва отново да се съпреживява ужасът - на роднините на загиналите по-леко ли ще им стане или пък ще съживите загиналите,като публикувате такъв клип ?!Недраги Лешояди , ако с нещо можете да помогнете на пострадалите - помогнете !Недейте да се гаврите с нещастието на потърпевшите !
19
1
 
18
 
! Отговори
Arselifters преди 6 години
То цялата сграда била пълна със суданци и ислямизатори като гледам клиповете. Това е Лондон вече. Само им вижте кмета, вижте им лицата. Няма ги англичаните. Изместени и изтикани от нашествениците. Пълно е с No go зони в които дори полицията не смее да припари. Само черни твари. Ще става индия и африка навсякъде.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ужас 10Ти не си човек а *** провинциалист.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намирам за особено цинично журналистите да публикуват видео от последните мигове на нечия трагична съдба, за да си спечелят хонорарчетата и да ни облъчат с рекламите на медията си. Нищо човешко ли не остана у вас, Марче?Имайте поне малко уважение към съдбата на тия хора.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Само едно нещо може да направи човек докато умира и то е да се моли на Господ.Ама нали за съвременният технологичен човек Господ Исус Христос е измислица,а Фейсбук реалност."Има една приказка... Станало природно бедствие, наводнения, един се качил на едно дърво и си казвал "Господ ще ме спаси". Минавали лодки, предлагали да го качат, а той казвал "мен Господ ще ме спаси". Накрая се удавил, срещнал се с Господ и питал защо не го е спасил. А Господ му казал "виж колко много лодки ти пратих".
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето какво имат в Токио за разлика от пожарните в Лондон и на други места.Air Hyper Rescue се наричат там екипите пожарникари за височинно гасене, които работят с хеликоптери на Airbus. Те са оборудвани с водни оръдия SkyCannon (High-Rise Firefighting System) и имат 2 500 литрови резервоари за вода или пяна. Могат да зависват до сградите и да обливат с 600 литра в минута от разстояние 40 метра. Отделно може да им се закачи отдолу и специална гондола за едновременно евакуиране на 10 човека.
14
3
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Казваш друго си е да постнеш във Фейсбука, че се намираш в горящата сграда и чакаш да те спасят.Предполагам на пожарникарите им е трябвал Фейсбук, за да разберат, че вътре има десетки хора.Само едно нещо може да направи човек докато умира и то е да се моли на Господ.Ама нали за съвременният технологичен човек Господ Исус Христос е измислица,а Фейсбук реалност.П.С.Надпис на гробище:"Ние бяхме между вас и Вие ще дойдете при нас"
13
13
 
17
 
! Отговори
Коце Маца преди 6 години
Ама защо не казвате, сградата е обитавана от бежанци?Те явно са ги запалили умишлено. Англичаните мразят чужди и искат да ги избиват. Винаги са били такива.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Какво символче, за какво говориш?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно символче обаче в долния десен ъгъл на клипа...
10
9
 
16
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Има ли значение какъв си нали всички сме хора ................................. Човещина няма майка в днешно време
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 9:Да, благодаря, точно такъв отговор исках да чуя.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Георги Г."Сигурен съм, че дори в България има достатъчно и пожарникари и пилоти на хеликоптери, на които да с по - калпава техника да им стиска и да се опитат да помогнат на хората."Съгласен съм с всичко казано от теб, преди това изречение, но не и с това изречение.
7
1
 
33
 
! Отговори
До 9: преди 6 години
Тази сграда показва ярко какъв въздух под налягане са уважаемите британци с техните надути претенции. Значи:- сградата е изцяло ремонтирана през 2016-та- няма инсталация за гасене на пожари (спринклери), а само за пожароизвестяване. Според специалисти това е недопустимо за сграда с над 20 етажа, която има и публична зона с офиси и други на първите 4-ри нива;- има само едно вътрешно стълбище и никакви други варианти за евакуация. Това е другото недопустимо нещо според строители.Абе, капан!
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Е, как пък, докато спасява децата си, успя и да постне нещо? Това е извратено!"Извратено е това, което казваш! Като е блокиран някой, как точно искаш да спаси децата си? Да бъде по-дейна и да ги хвърли в огъня и да се моли на Исус да ги спаси с чудо ли?Винаги ми е било интересно как мисленето на хората върви, върви, върви... пък вземе, че спре на едно място. Сякаш мисълта на хората се блъска в някаква преграда, не продължава да работи и човекът не прави никакъв опит да преодолее преградите.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не мога да разбера, високите сгради нали уж имат изисквания за евакуационни стълбища и асансьори? По принцип знам, че обикновен асансьор (непредназначен за евакуационен) не трябва да се ползва, понеже започва да работи като бутало на помпа и по този начин дори самата асансьорна шахта се превръща в комин, пълни се с дим и хората измират и т.н.Обаче какво става с евакуационните стълбища? Имало ли ги е?
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как пък, докато спасява децата си, успя и да постне нещо? Това е извратено!