Провали се процесът срещу Светослав за ритника в метрото

Адвокатите му обвиниха заседателка в расизъм
32
Провали се процесът срещу Светослав за ритника в метрото
Снимка: кадър Youtube

Процесът срещу Светослав Стойков, който ритна жена без причина в метрото в Берлин миналата година, е отложен. Това реши съдът, след като уважи оплакването на адвокатите на Стойков срещу една от съдебните заседателки.

Още по темата
Делото започна едва в четвъртък и се очакваше да има присъда на 6 юли.

Адвокатите на подсъдимия обаче протестираха срещу една от съдебните заседателки, като я обвиниха в расизъм и липса на обективност, съобщи "24 часа".

Те прочетоха нейни писма до вестници от 2010 година, в които тя критикува, напада и обижда младежите с чуждестранен произход, както и турските си съграждани.

Адвокатката на Стойков изчете две статии и коментарите на заседателката под тях и отказа да се даде старт на делото, преди съдът да реши дали заседателката може да дава мнение в него. Още в петък друг съдебен състав прие обвинението за основателно и отмени процеса.

Съдебната заседателка е отзована. След като се намери нов член на журито, съдът има две седмици да го одобри. Ново дело е насрочено за 26 юни. Тогава евентуално ще бъде прочетен и обвинителният акт срещу Стойков.

Той е съден за нанасяне на опасна телесна повреда, както и за два случая на ексхибиционизъм. Според източници от съда Стойков ще бъде преглеждан и от психиатър, който да постанови дали той е вменяем и може да носи отговорност.

Стойков е в предварителен арест от декември. Максималният срок за оставане в него в Германия е 6 месеца, освен ако няма доказателства за наложителното удължаване. При постановяването му прокурорите изходиха от опасността за бягство и укриване от правосъдието, тъй като Светослав изчезна за седмици при роднини във Франция, когато стана ясно, че го издирват.

Пострадалата при ритника жена е украинка. Тя не присъства на първото дело, очаква се обаче да свидетелства в новия процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
sid преди 6 години
Адвокатите са престъпници с висше образование,които защитават своите"братя по неволя"-кажи го престъпници без образование ,но с крадени или получени с измама пари.Адвокатите са най-мръсната прослойка на обществото.Нищо ,че използват закона,те го използват само за свое лично облагодетелстване.
20
0
 
2
 
! Отговори
sid преди 6 години
Естествено,нашите адвокати изкарват всички престъпници с психични отклонения/но когато си пие бирата хич не е психично болен/Добре нека има психични проблеми,но да го затворят в психиатрията да се "лекува"за към 4 5 години.Там ще придобие без да иска психичните си проблеми.Хайде да видим тогава за каква присъда ще се борят добре платените неморални и престъпни адвокати.
19
1
 
2
 
! Отговори
валдес преди 6 години
Пишман българи коментират тука, колко сте зле сами си знаете. От вас никаква полза няма и да се затриете никой няма да разбере.
18
0
 
1
 
! Отговори
видео терор има преди 6 години
ПОлзват видео терор камери за обемно обсебване и моделиране на насилие..Има съобщение че се пробват нови програмни продукти за облъчване намиране на подходящи и пробване на дозирано насилие..Арести за виновните длъжностни лица монтирали видео терористична техника иска германия веднага..
17
1
 
4
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
И за религиозна омраза и "джихад" трябва да бъде съден иcлямизирания *** боклyк.Нека това дело бъде началото на деислямизацията на германия и европа.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е расизъм, а нацизъм. Не е ннегър.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9 АЛО И НИ СМЕ ВЪРВЕЛИ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ ПРЕДИ НЕГО. УМА ПРИВАЩАХМЕ И ВЪРШИМ ДОБРИНИ.ТОЯ ДА СИ КАШЕ МУТИВИТЕ ЗАЩО РИТА ЖЕНАТА?
14
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Неможе обвиняемия да е швед и да не обвинят някой в расизъм това са си коронни шведски номера!Ако и в Германия не осъдят тази *** ще ни се налажи до почнем да правораздаваме светославчовците!
13
6
 
0
 
! Отговори
Циник до Валдес преди 6 години
Ъхъ...ти си един от малкото роми...научили се да пишат , и с достъп до интернет!
12
1
 
16
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Във затвора, и там да рита *** па да видим!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Провали се процесът срещу.........."АлоУуууу, менте сайтчето, как се "провали" процеса веее???Как се "проваля" процес в Германия??????Това да не ви е Бантустан-Бг та да се провалят процесите, А?Или се опитвате да облъчвате ПЛЕБСА, че видиш ли и в Германия се провалят процеси както в Бг срещу Гриша ганчев, Миньо Стайков, Огнян Донев, Прокопиев, купища политици и кой ли не?!
10
12
 
5
 
! Отговори
Какво преди 6 години
Човека си е чист българин и сигурно е по разумен от повечето коментиращи тук. Баста.?Затова ли преводачката на турски език превежда,защото бил?...и незнае Български!
9
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
На тоз ако му отърва и македонец и марсианец ще стане :). Европейски ценности, какво да се прави, права и свободи само, а задължения никакви за ***.
8
3
 
32
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Кое му е разумното -че рита беззащитни жени по стълбите ли ? И е ром, макар че се опитва да мине за турчин.
7
41
 
4
 
! Отговори
валдес преди 6 години
Вие да не би да сте расисти? Ако попаднете в подобна ситуация ще се молите на адвокатите, ама на компа сте много ербаб. Тръгнало момчето по широкия свят, без някой да му помогне, като истински варварин и прабългарин. Много по добър от всички вас останалите в бегето.
6
3
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До7Там където живее във Варна няма не само чисти ами и мръсни българи
5
36
 
5
 
! Отговори
валдес преди 6 години
Човека си е чист българин и сигурно е по разумен от повечето коментиращи тук. Баста.
4
6
 
23
 
! Отговори
Десислава Дърев преди 6 години
Колко адвокат ки има тоз и кой плаща за тях- Германският ХК ли?
3
4
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Аааа няма да ревете.Тази псевдотолерантност вие я посадихтеВреме е да берете плодовете
2
1
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Когато извърши престъплението навсякъде се тръбите, че е българин. Сега не му отърва да е българин, тогава да се откаже от българското си гражданство и да вземе индийско.