Русия обвини: САЩ са разположили ракетни системи в Сирия

С тях можело да нанасят удари по правителствените войски
Обновена: 16 юни 2017 07:51 | 16 юни 2017 07:40,
86
Русия обвини: САЩ са разположили ракетни системи в Сирия
Снимка: Архив, БТА

Русия обвини вчера САЩ, че са разположили в южна Сирия реактивни системи за залпов огън, с които могат да нанасят удари по правителствените войски, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Руското министерство на отбраната посочи в комюнике, че САЩ са прехвърлили от Йордания в базата на американските сили за специални операции край сирийския град Ат Танф две установки с реактивни системи за залпов огън HIMARS.

"Разполагането на всякакви видове чуждестранни оръжия на територията на Сирия, а още повече реактивни системи за залпов огън, трябва да бъде съгласувано с правителството на суверенната страна", заяви министерството.

Според Москва "далекобойността на тези ракетни системи не позволява да се оказва подкрепа на контролираните от САЩ отреди на Сирийските демократични сили, действащи срещу джихадистите от "Ислямска държава" в Ракка. Международната коалиция, ръководена от САЩ, няколко пъти е нанасяла удари по сирийските правителствени войски, действащи срещу ИД до границата с Йордания, припомня министерството на отбраната.

"Затова не е трудно да се предположи, че подобни удари по подразделения на сирийските правителствени войски може да бъдат нанасяни и в бъдеще, но вече с използването на реактивни системи за залпов огън", отбелязва министерството и задава въпроса:

"Кои са истинските цели на САЩ в Сирия и срещу кого смятат да се бият американските военни?".

Представител на Пентагона потвърди пред АФП разполагането на ракетните системи близо до Ат Танф, без да уточнява техния брой, нито предназначението им.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 Нормално след като сме членове на Нато да има. Първо за Умрайна никога не е ставалп дума за членство и второ Крим и град Севастопол имат особен статут. Ново село нокога не е имало особен статут
22
3
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Да, бе! Прехапаха си езика! Преди 30 г. не е ставало въпрос за американски войски в Ново село, но лека полека се наместиха!
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 Никога не е ставало въпрос за американски войски в Крим
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то и сюзеренна Украйна се опита да покани американски войски в Крим, но стана една....! Не е за разправяне!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги т.н.,, обективна ,честна журналиститка ,стожерът на свободатата на словото,, лъже та се къса .Това е факт повече от седмица и не е никаква новина и се знае поне от 7-8дни .З а,,обективните ,,Мердии ,няма разлика м/у ракети и РСЗО.А боеприпасите за РСЗО са снаряди .Та ,Терорист 1 са разположили тайно като истински муждународни терористи РСЗО в Сирия. Това си е интервенция ,но разликато м/у ракети и РСЗО е огромна . А! И, демокрацията им е такава като журналистиката им. СМРАД!
18
5
 
7
 
! Отговори
gadev преди 6 години
"моля другарко пипат ми играчките ... " джуджето какво се е притеснил, нали нямаше руски военни в Сирия ? Той като си прехвърля танковете в Украйна да не би да го "съгласува с правителството на суверенната страна" ?
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A Русия пита ли Порошенко, когато разположи цяла армия в Крим и Домбас?Или ги смачквайте ако можете, или се предавайте и да се знае кой ще *** света еднолично!
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие като сложихте ц400 и цяла самолетна база ? Тогава, що не давахте акъл на себе си. Щом едните могат и деугите ще сложат. Така е във войната.
15
8
 
18
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
русия да разположи свои ракети в контролираните от нея сили в Либия....трябва да има огледален отговор...
14
8
 
22
 
! Отговори
Геле преди 6 години
След години , ако човечеството изобщо оцелее дотогава , в учебниците по история американската "демокрация" ще бъде редом с немския "националсоциализъм" , като последният ще бъде сочен като по-хуманен.
13
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най долната античовешка терористична държава в света САЩ .
12
39
 
12
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Може да нанасят удари по правителствените войски...Може , но нанасят ли? То и руските хакери могат да нанасът удари по изборите в САЩ , ама нанасят ли? Путин казва че не, ама хакерите си съществуват.
11
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШОРОШОИДНИКОПЕЛЕТА ВИЕ СТЕ СВЕТОВНИТЕКУРВИ
10
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не преговаря с диктатори само ги демократизира.
9
39
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам как са се активирали руските *** тука ще има 200 коментара до един час. ОСвен ако не пуснат друга статия за Сирия или Путин, тогава всичките *** се пренасят там.
8
10
 
41
 
! Отговори
ЦВАЩ преди 6 години
СВЕТОВЕН АГРЕСОР И ТЕРОРИС НЕ СЕ ОЧАКВА ДРУГО
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина е така вземете и ги унищожете и ич да не ви пука!
6
43
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахахаха Русията много бавно загрява. То има от преди една година някъде видеоклипове и снимки на тия мобилни системи за реактивен залпов огън, подобни на руските Буратино. Затова и Русията *** напразно, ако САЩ искаха досега да са набутали десетина ракети в гъзягата на Асадката без да е разбрал кво става.
5
4
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Разликата е ,че при едните --никога не е имало комунизъм....и никога не ще има комунизъм....
4
0
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
А различното кое е?