Светослав Стойков в съда в Берлин – в стъклена клетка

Делото на българина мина при много голям интерес
16 юни 2017 16:52,
77
Светослав Стойков в съда в Берлин – в стъклена клетка
Снимка: кадър Youtube

Процесът срещу Светослав Стойков, който ритна без причина жена в гърба в метрото в Берлин миналия декември, започна в четвъртък в криминалния съд в Моабит.

Още по темата

28-годишният мъж бе докаран в залата под полицейска охрана и през цялото време остана в стъклена клетка, до която достъп имаше само преводачката му от турски.

Делото преминава при много голям интерес и по тази причина бе преместено в най-голямата зала на съда, пише "24 часа".

Пострадалата жена бе представяна от адвокатката си и не дойде на първото дело. При атаката, която стана на 27 октомври вечерта, тя счупи ръка.

В залата присъстваха и шестима роднини на нападателя, които бяха попитани дали са в качеството си на свидетели в съда. Те отрекоха. Съпругата на Стойков - Цветелина, не бе сред тях.

Над 50 журналисти и граждани влязоха да изслушат обвинението, но до него не се стигна, тъй като адвокатите настояха съдът да отстрани една от съдебните заседателки. Тя е обвинена в расистки настроения, а като доказателство адвокатите на Стойков прочетоха нейни онлайн коментари и писма до вестници, в които обижда турски граждани. Съдът прие оплакването и обяви, че ще се произнесе по него преди следващото заседание.

Стойков бе задържан през декември при връщането си от Ница, където се укривал. Шофьорът на автобуса го разпознал и се обадил в полицията, а нападателят от метрото бил задържан още на автобусната гара.

Поради опасност от укриване от правосъдието прокуратурата поиска той да остане в предварителния арест до началото на делото. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 6 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха пак добре, че изобщо знае някакъв език, ами ако само мучеше..
19
0
 
36
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Доживотен за лицето Светослав искат всички българи!Представете си колко е българин тоя в очите на всички българи.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Османиль, то и ти си роден в България, но се имаш за турчин, нали?
17
0
 
14
 
! Отговори
овеч преди 6 години
Предлагам да го интегрират!
16
16
 
5
 
! Отговори
Османль преди 6 години
Не се сьрдетe, роден е в Бьлгария заради това го наричат бьлгарин!
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28-годишният мъж бе докаран в залата под полицейска охрана и през цялото време остана в стъклена клетка, до която достъп имаше само преводачката му от турски.Иначе българин, но знае турски? Муахахахахахахахаха
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият български народ ясно и категорично заявява, че тоя Светослав Стойков няма нищо общо с българският етнос и също така категорично заявява, че този екземпляр трябва да бъде натикан в германски затвор за поне 20 години.
13
1
 
35
 
! Отговори
срам преди 6 години
Защо пишете, че е българин, след като преводачката му е от турски? Защо са чели мнения на заседателката касаещи турски граждани. Подсъдимият каква връзка има с турското гражданство? Господа днешни недоучили журналисти нищо не става от вас. При такъв професионализъм не търсете уважение от нас. Нищо не можете да обясните като хората.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на съда-ще произнесе присъдата след по-малко от месец.Не е като тук,при ОЧЕизвадни факти "правосъдната ни институция " да позволява/законите са такива/да я разиграват и правят на ***.Пример-4 години едно дело се разхожда по всички инстанции вече пи два пъти и май започвам да мисля че ще е безкрайно!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да разбирам ли, че той се самоопределя като турчин?!? т.е. това петно се води на сметката на Ердоган, а не нас ?
10
3
 
12
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Щом ще се произнесе вьрховния сьд на Германоя на 6 юни това значи че издислав ще получи 6 години зад решетките сьс много солена глоба, за туй че ритна през стьпалата украинката! А смятайте ако претьрпевшата беше немкиня колко щеше да лапне ***!
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знае немски защото има 2 грама мозък и не може да научи 3 думи.Този индивид и български не знае,защо е български гражданин?!?
8
1
 
23
 
! Отговори
халвата преди 6 години
Тоя мърляч да изгние в немски затвор с максимална присъда.Той к'во си мисли че това му е България ще да остане безнаказан? Там има закони които се спазват за разлика оттук.
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не е ходил на училище за да научи български език.Плямпа си както си плямпат у дома.Защо се води по поспорт българин тогава? Да му се отнеме гражданството.Турция да му даде турско гражданство.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин-потурнак...
5
5
 
12
 
! Отговори
булмач журнализъм преди 6 години
Пълна боза драги журналисти, прочетете още веднъж какво пише по немската преса преди да съчинявате измислици. Делото е прекратено и се чака нов съдебен състав, защото едната от съдийките се оказала неонацистка мразеща чужденците.
4
26
 
4
 
! Отговори
Тонка преди 6 години
Какво като му превеждат от Турски? Това може да му е майчиния език, в България е често срещан, затова и да използва Турски за да разбира по-добре.
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромчето "българин" с българско име и паспорт за да ходи по ЕС,па не знае български та му трябва турски преводач.Такива ги развъдиха политиканите на криминалния преход-"герой" от турско-индийски сапунки да сквернят името на българина по света.
2
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чакайте, че се обърках- нали бил българин, пък му превеждат от турски??? и една от заседателките имала изказвания против турците. Този тъмен индивид е някакъв турчеещ серимлянин, а? ми като не знае български,що има български паспорт? Да му се вземе гражданството!
1
36
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Чудо голямо станало, тези германци няма с какво да се занимават и само искат да злорадстват. Човекът се е объркал, случило се , ритнал. Сега обаче чак толкова да искат да го наказват, айде нема нужда.