Съществуването на ЕС размива линиите на отговорност

Гърция в ЕС е най-отдалечена от останалите държави, коментира икономист
16 юни 2017 22:08, Екип на Bloomberg
9
Съществуването на ЕС размива линиите на отговорност
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

ЕС със своята намеса в икономиките на страните членки размива линиите на отговорност,  благодарение на което гласоподавателите вече не знаят дали отговорност за това, което се случва с техните национални икономики носи локалното правителство или по-скоро Брюксел. Това коментира икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ) Адриан Николов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

В хода на свое проучване той установява, че икономическо гласуване в Европа има и то в продължение на много дълъг период.

"Там, където има размиване на линиите на отговорност за това, което се случва в икономиката, феноменът икономическо гласуване се наблюдава в по-малка степен", отбеляза икономистът. 

Резултатите от проучването също така показват, че най-добре интегрираните държави в ЕС са централноевропейските държави, тъй като техните пазари са отворени почти и изключително само към Европа, коментира той.

По думите му Гърция в целия период от присъединяването си към ЕС е най-отдалечена от останалите държави.

"Страната никога не е била част от европейската икономика по начина, по който са били държави като Белгия, Люксембург, Холандия", посочи още Николов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ще трябва да се изли преди 6 години
Ще трябва да се излиза на Улицата срещу диктата на ЕС. Стига са ни казвали как да мислим и какво да правим. Гейовете имат изопачена психика и нищо добро няма да излезе от тяхното лидерство. Доказано е че пед.ерастията е ненормална секс дейност.
6
0
 
0
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че демокрацията всъщност е размиване на отговорността на управляващите и престъпниците и средство за избягване на персонална наказателна отговорност. Представете си престъпник, по презумция "невинен" и ограбения човек, останал без пари в съда! Единия си плаща с парите на ограбения, инсталирал трима устати адвокати и срещу него пъшкащ служебен адвокат и оклюмалия пострадал? Или премиер, проваляш проверка на нелегална бира и съд Да ви го натаковам на равенството пред закона и кирливата демокраци
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
ЕС е заложник на безумната си политика за присъединяване. Присъединяват се страни без да се отчитат икономическите им реалности, просто по политически причини! Или казано по друг начин с политически средства се опитва да реши икономически проблеми ! Така на практика те създават диспаланси в Съюза!
4
1
 
0
 
! Отговори
Ottok преди 6 години
Europeiskite i amerikanskite kolonizatori si perat parite i primamvat iztochna europa v kapana si...
3
1
 
4
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
В България работят около 1 000 000 граждани.От тях з\а издръжка на нагло вредните евро наркомански структури се ограбват около 2 000 000 000 живи лева годишно...За издръжка на МВР се ограбват по още 1000 000 000 .
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживях! Интелигентент икономист при това не е чичка!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И КЪДЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА В БЪЛГАРИЯ ТОЗИ МОДЕЛ НА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.?СИГУРНО Е ГЛЕЛ НЯКОИ КАК СЕ ПРОТАВАТ СЕМКИ НА ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ.