Съществуването на ЕС размива линиите на отговорност

Гърция в ЕС е най-отдалечена от останалите държави, коментира икономист
16 юни 2017 22:08, Екип на Bloomberg
9
Съществуването на ЕС размива линиите на отговорност
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

ЕС със своята намеса в икономиките на страните членки размива линиите на отговорност,  благодарение на което гласоподавателите вече не знаят дали отговорност за това, което се случва с техните национални икономики носи локалното правителство или по-скоро Брюксел. Това коментира икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ) Адриан Николов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

В хода на свое проучване той установява, че икономическо гласуване в Европа има и то в продължение на много дълъг период.

"Там, където има размиване на линиите на отговорност за това, което се случва в икономиката, феноменът икономическо гласуване се наблюдава в по-малка степен", отбеляза икономистът. 

Резултатите от проучването също така показват, че най-добре интегрираните държави в ЕС са централноевропейските държави, тъй като техните пазари са отворени почти и изключително само към Европа, коментира той.

По думите му Гърция в целия период от присъединяването си към ЕС е най-отдалечена от останалите държави.

"Страната никога не е била част от европейската икономика по начина, по който са били държави като Белгия, Люксембург, Холандия", посочи още Николов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ще трябва да се изли преди 1 година
Ще трябва да се излиза на Улицата срещу диктата на ЕС. Стига са ни казвали как да мислим и какво да правим. Гейовете имат изопачена психика и нищо добро няма да излезе от тяхното лидерство. Доказано е че пед.ерастията е ненормална секс дейност.
6
0
 
0
 
! Отговори
А тате каза, преди 1 година
че демокрацията всъщност е размиване на отговорността на управляващите и престъпниците и средство за избягване на персонална наказателна отговорност. Представете си престъпник, по презумция "невинен" и ограбения човек, останал без пари в съда! Единия си плаща с парите на ограбения, инсталирал трима устати адвокати и срещу него пъшкащ служебен адвокат и оклюмалия пострадал? Или премиер, проваляш проверка на нелегална бира и съд
Да ви го натаковам на равенството пред закона и кирливата демокраци
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
ЕС е заложник на безумната си политика за присъединяване. Присъединяват се страни без да се отчитат икономическите им реалности, просто по политически причини! Или казано по друг начин с политически средства се опитва да реши икономически проблеми ! Така на практика те създават диспаланси в Съюза!
4
1
 
0
 
! Отговори
Ottok преди 1 година
Europeiskite i amerikanskite kolonizatori si perat parite i primamvat iztochna europa v kapana si...
3
1
 
4
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 1 година
В България работят около 1 000 000 граждани.От тях з\а издръжка на нагло вредните евро наркомански структури се ограбват около 2 000 000 000 живи лева годишно...
За издръжка на МВР се ограбват по още 1000 000 000 .
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживях! Интелигентент икономист при това не е чичка!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КЪДЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА В БЪЛГАРИЯ ТОЗИ МОДЕЛ НА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.?
СИГУРНО Е ГЛЕЛ НЯКОИ КАК СЕ ПРОТАВАТ СЕМКИ НА ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ.