Американски боен кораб се сблъска с търговски край Япония

Има поне 3 ранени и 7 липсващи души от екипажа на миноносеца
17 юни 2017 09:40,
226
Американски боен кораб се сблъска с търговски край Япония
Снимка: Reuters, архив

Седем души липсват, а поне трима са ранени от екипажа на американския ескадрен миноносец, който се сблъска с плаващ под филипинско знаме кораб, предава Reuters.

От Американския флот заявиха в изявление, че "USS Фицджералд" се е сблъскал с търговски кораб към 2:30 местно време, на 56 морски мили от Йокусука. Това е изключително рядък инцидент в тези натоварени води.

Трима на борда на ескадрения миноносец са били евакуирани по медицински причини, включително и командващият офицер комодор Брайс Бенсън, чието състояние е стабилизирано във военноморската база в Йокусука, предава "Фокус".

Другите двама ранени са били прехвърлени в болницата заради разкъсвания и натъртвания. Издирват се 7 липсващи души от екипажа на бойния кораб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контейнеровозът не е ударен в левия борд, а в носа.А разрушителят е ударен в средата, докато е бил спрял. И няма как да се спре кораб, който иска да те удари, няма да тръгне да потопява търговски кораб в мирно време.
115
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умирам си от кеф като гледам как се самонадъхвате ушшанките....хаха
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пияни каубойци са се изпостреляли, изхвърлели са отгърмяните зад борда и после са инсценирали с първата възможна рибарска гемия катастрофа, която иначе е абсурд да стане. Къде могат да изчезнат на куп 7 моряци от екипажа, това да не е стар ветроход и бурята да ги е издухала от мачтите в морето ?!
113
0
 
5
 
! Отговори
венци преди 6 години
Като гледам как контейнеровоза е размал чудото на военната техника, си задавам логичния въпрос-от къкъв материал е направн корпуса му?-от тенекия за сирене вероятно...
112
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Руския кораб "Лиман",дето потъна в Босфора е ясен-екипажа пиян.Въпросът е в какво състояние е бил американския?Приемаме че техниката е добра и изправна.Е има и конспиративен вариант-в първия случай американски саботаж,а във втория-руско отмъщение.Ама вътрешните проблеми са по-вероятни като причина....
111
0
 
4
 
! Отговори
boshlaf до 155 преди 6 години
...може ли да добава и Jerusalem?
110
0
 
9
 
! Отговори
boshlaf преди 6 години
..Гледах по CNN изказване на един генерал от тяхното NAVY, който коментира, че приближаване на какъвто и да е плавателен съд до този battleship е НЕВЪЗМОЖНО, предвид системите за защита на съда, които са автоматизирани! И той е изумен от обстоятелствата на случката.... Какво да коментираме повече.
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние очакваме някаква военна подкрепа от нашите съюзници от НАТО.Какво би станало, ако бяха изтряляни няколко противокорабни ракети към този свръхмодерен разрушител, направо не ми се мисли.Та те не можаха да предотвратят удар с плаващ кораб и то не военен.Скъпоструващо за нас членство в НАТО напълно безмислено.Американците отново станаха за смях.
108
1
 
9
 
! Отговори
boshlaf преди 6 години
Това беше невъзможния ГАФ на US NAVY! Независимо от причините (а те са очевадни) самият факт, сгромоляса репутацията на тази 'армия' за пореден път. Най-вече в този критичен регион и след недоразумението, което се получи с насочването на формирувание от 7-ми флот към корейските брегове преди 2 месеца, когато формированието се оказа на друго място от указаното... Цирк и голям смях! На тези матроси от 7-ми US флот явно сушито и сашимито им влияят зле, или... са някакви курортисти.
107
1
 
10
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Контейнеровозът е ударен в левия борд. Следователно той е имал предимство, а военният кораб е трябвало да отстъпи път! Само че американски военен кораб да отстъпи път и да спазва международни правила - май го няма в устава!
106
1
 
15
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Ако бойният кораб беше руски, щеше да има вой до небесата. В смисъл, че е допотопно корито, което не е издържало сблъсък с търговски кораб /3-*** ранени и 7 липсващи членове на екипажа/. Какво остава, ако бъде поразен от ракета, мина или авиобомба. Но тъй като е на наш партньор от Нато нищо лошо не се казва. Много як флот имат агресорите от САЩ.
105
1
 
13
 
! Отговори
До 111111 преди 6 години
Налага се да си говорим на един език, за да разбереш! Гъзолизецо, ако руски крайцернасмете някакъв съд, язък за този съд. "Лиман" беше неголям неброниран разузнавателен кораб, построен преди 40 г в Полша. Овцевозът го е таранил, явно преднамерено. Не беше турски, ***! А ако смяташ турската подлост със свалянето на руския щурмовак (правиш ли разлика с изтребител?) за голяма военна победа, значи си жалък! Дали щеше да бъде добре, ако руснаците смелеха Турция за 48 часа?13-тапобеда в историята!
104
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев дори и всички агенти на ЦРУ да изредиш по имена, нищо не можеш да промениш селянино.Американците отново станаха за смях.А между другото в едно си прав, за нашите господари американците.Станаха ни господари благодарение на такива като тебе, дребни предателски душички.Готови и майка си и баща си да продадат, за един пробит долар.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На брега има правила за движения по пътищата. В морето има COLREGs. Някой нещо не е спазил, но както се казва sh.t happens.
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянино Василев, а защо трябва да има американски флот във всяка точка на света.Като какви се явават американците? Единствено като агресори и жандарми плашещи малки държави.Но с големите батковци не смеят да се закачат.Василев хората които защиташ, разбира се срещу заплащане са пълни ид.и.о.ти .
101
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може капитана да е бил от руски произход и да е "закусвал" по обилно. Гледам ги тука, в един хотел, след защуска всички руснаци тръгват на оверлог.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се радват че не е "CSCL Globe"
99
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Направо човек да се чуди, да се смее ли да плаче ли! На супер модерен кораб с всякакви с-ми за откриване на цели да не видят 200 метров контейнеровоз!! Алоо,..... Пентагона, "Имате проблем"!!
98
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
До Анонимен133OSOBENNO ZA MODERATORA....
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен до 111111 преди 6 години
А защо са допуснали да бъдат ударени? Това е супер идиотско което е станало с американците.Къде са били хората на вахта, къде е модерната им прехвалена радарна система? В случая *** на американски зад.ник го правиш ти.Защитаваш *** имащи се за супер сила, а всъщност са гола вода.