Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!

Руският президент смята, че е рано да се говори за ответна реакция
772
Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Още по темата
Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

"Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно", каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предаде БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


772
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРИКС не съществува отдавна, явно си глупав.
348
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УточнениеБРИКС не съсипа ли долара или съм изпуснал новината ?
347
3
 
5
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
"Мнооого ги е яд краварите затова, че ШОС се разраства..."След БРИКС сега ШОС ли е на мода. Путиновата пропаганда постоянно гледа да прикачи Русия към нещо голямо. Хич не им пука на "краварите". защото колкото повече се разраства ШОС, толкова повече Русия заприличва на копче, пришито към балтон.
346
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите трябва да ударят личните финанси на джуджето.Има награбени десетки милярда долара. Хитро ги е скрило под чужди имена. Примерно на виоланчелиста и т.н. Там трябва да ударят новите санкции.
345
2
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Мнооого ги е яд краварите затова, че ШОС се разраства и вече обхваща близо 3,5 милиарда от населението на света, което означава едно: краят на зелените хартийки наближава.
344
6
 
5
 
! Отговори
Бегемот преди 6 години
Поредните простотии, които ръси Путин, нямат никакво значение.Далеч по-интересен е фактът, че неотдавна руската Дума е гласувала УНИКАЛЕН ЗАКОН: от пребиваващите в Русия чужденци се изисква задължително изходна виза, за да напуснат страната!Кой би могъл да си представи дори подобно нещо?Конгениално!, както би възкликнал великият комбинатор.
343
1
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
По правилно е да се каже,САЩ беснеят защото Русия не се сдаде без бой,ами си върна Крим и не допусна там да изникне една нова база на НАТО.Плюс това оказва подкрепа на несъгласните с превратаджийското фашистко правителство(Донецка и Логанска републики).Е как да не им наложиш санкции?А Европеските "политици" побски изпълняват дерективите на САЩ.
342
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кремълският запартък санкции до дупка.
341
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Думата мина и на трето четене закона за Реновации :))Честито руснаци, частната ви собственост недвижим имот вече може да ви бъде отнета винаги. Следващият очакван закон е за крепостничеството.
340
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме следващият закон : Аконе гласуваш за Путин, то ти си терорист.
339
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най новия руски закон влизащ в сила от утре :Ако депутат се среща с избиратели на улицата, това се води митинг и трябва да има разрешение предварително!!!!!!Русия е покъртително жалка !
338
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е някои харесваме факта , че утре ще се направи опит да бъде изстрелян БЪЛГАРСКИ телекомуникационен спътник на борда на Сокол 9 , на когото не му харесва си е за негова сметка . Преди четвърт век можехме само да мечтаем да имаме такъв спътник. Помните ли какво въртене на чиниите падаше за а е уцели някой от Западните спътници.Прочети още на: dnes.bg/world/2017/06/17/putin-novite-sankcii-na-sasht-niama-da-ni-pritisnat-do-stenata.344649,1
337
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Яна ДеверянченкоФамилията ти е украинска. Дори и името. За каква твоя страна става въпрос? За Украйна или за Путинистан? Да не би да си обрусевшая украинка-путинстка?
336
6
 
13
 
! Отговори
Яна Деверянченко преди 6 години
Мечта за фалит на наша страна няма да стане,но ваша возможно хаха
335
6
 
5
 
! Отговори
Яна Деверянченко преди 6 години
Много информации у вас
334
3
 
11
 
! Отговори
Завзед преди 6 години
Чудя се как се събраха 727 коментара! Като не го обичате Путин какво толкова го одумвате? Аз като не обичам тъщата, хич и не мисля за нея.
333
1
 
4
 
! Отговори
JIvanov преди 6 години
Проучване на последните две хиляди години подава че тези наглеци предхождат жестоки масови убиици тип Black DEAD KILLERS ..Те са известни с черно особенно жестоко нашествие известно като "Първо пришествие" .Историята ги помни като Причинители с обемно обсебващи оръжия на black dead " .ПО известни масови нашествия са по времето на ЮСтиниан над 100 000 000 зверски убити и след 1347 година около 120 000 000 зверски избити..ПОлзват вулканогенни изригвания в Исландия за маркиране на милиони..
332
16
 
3
 
! Отговори
За 2016 г преди 6 години
Стокообмена на България с Македония е по-голям, в парично изражение, отколкото на България с Русия !Нищо не губим от санкциите към Русия, разбирате ки го ?!Запада губи много повече, но имат пари да компенсират фирмите си и не им пука.Русия не ни е нужна нито като пазар, нито като приятел.
331
3
 
1
 
! Отговори
Има нашествие преди 6 години
Нашествениците които атакуваха големи региони от Южното средиземноморие са познати от палеонтологията с жестокото унищожение на условията на живот на Земята в края на Палеозоя.Възбудени са с нова нагло вредна техника част от която е така наречената техника съгласно ШЕНГЕН.Вижте кога Цветанов го привикаха в Брюксел напоиха го със спец анркотици облъчиха го с пси препрограматори и като се върна ограби от БЪлгария милиарди да внедрява НАГЛО ПРЕСТЪПНА ВРЕДНА ОБЛЪЧВАЩА ТЕХНИКА>
330
1
 
0
 
! Отговори
АМАН от НАРКОМАНИ преди 6 години
ИНоземние манипулатори внушают что РЪШЪ очень опасная зона/етот регион югозападно от Виница пострадал тежало от первое пришестиве ..там недозорвани тежолие бомби..Ест болшая аномалная зона..НА человеческии език РЪШЪ пишется в США как Rusia..Поетому от Кремл попали в ловушки.. Если в Киев вели внеочередное положение как в Париж все >Несколько тисяч отравлени с зомби пиво на майдане лечится за две недели . ОНи оставили на власт обсеблени от иноземние негодники с помощи наркотики и импланти