Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!

Руският президент смята, че е рано да се говори за ответна реакция
772
Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Още по темата
Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

"Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно", каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предаде БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


772
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Реч идет о нагло преступная манипулация против США.Иноземние нашественики ползуют спец составки за обезпечение голосование на минимум 98 % ЗА нагло преступние проекто предложения..Подобние ползовали против СССР посмотрите от какой год..У Нас попали на обсеблени с подобние подсластители болгарские студенти еще 1980 год ..НА конферениции ДКМС .Все которие голосовали за другие проекто предложения били описани как дисиденти.ИНзоменние негодники не имеют на ихние карти США и КАНАДА сейчас спешат
328
7
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Другото, което ни каза Путин с изявлението си, е че точно сега е времето за санкции. Защото ако сами по себе си санкциите не действат, единствения начин да има някакъв ефект от тях, е да се приложат в момент на ниски цени на основния износен продукт на *** - изкопаемите горива. Така че руснаците на него да се сърдят за затягането на икономическата примка.
327
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 432................Русия се интересува от Китай-най-могъщият производител, от...........Важното е дали Китай се интересува от руската *** или гледа на нея само като на суровинен придатък на мощната китайска икономика.
326
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е изключително просто момче.На всеослушание заяви, че рублата се е сринала не заради санкциите, а заради цените на петрола. С което индиректно заявява, че руската икономика е тотално зависима от изкопаемите ресурси. Всички обяснения на троловете, че нефта и газа са малка част от икономиката на ***, се разсипаха на прах.
325
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме му на шишарката
324
3
 
6
 
! Отговори
до 432 преди 6 години
Да бе ,затъжила се Русия за българския политически курс..ха ха..Че нас кой ли ни брои за нещо.Ние сме пионки и ветроопоказатели а-насам, а-натам- с никаква икономика, разрушено селско стопанство , хора без себеуважения,които не се килебаят да си унищожат природата от алчност и лакомия и се чудят на кого да се поклонят-поради същите причини. Русия се интересува от Китай-най-могъщият производител, от Индия,Бразилия и Аржентина. Никой не ни смята за фактор-ни от изток,ни от запад
323
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на руснаците още от времената на Екатерина е да превърнат Балканите и Цариград в Задунайска губерния, а руските васали да се кичат с титлата византийски императори. Тогава Щяхме да видим какво е робство по руски образец. Братска Полша и братска Украйна не случайно не могат да дишат руснаците. Беларусите също започнаха да се осъзнават, но си мълчат защото се страхуват че лудото кремълско кагебейче ще ги анексира.
322
4
 
9
 
! Отговори
ха -ха преди 6 години
Големият майтап тука е САЩ официално обявяват ,че Русия може да повлияе на изборите им за президент..Смех:))
321
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До м..да..............Русия не я мислете.Русия си стъпи на краката и има...............Русия изобщо не я мисми и ще бъде най-добре и тя да не мисли за нас. да си взима русофилите и ако иска да се стъпва на краката, ако иска да пълзи, ако и е добре да лази или да лежи. само да не мисли за България.
320
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яна Блядухина е рускиня колкото аз съм чеченка.
319
5
 
8
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Русия не я мислете.Русия си стъпи на краката и има с кого да търгува. Ама големия нов финансов балон като се спука,което е неминуемо-тогава ,,светът'' ще види дебелия
318
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на русофила е България да стане Задунайска губерния, във всеки дом да има икона с лика на Путин, официалният език да бъде руски, официалната валута-рубла, всички началници да бъдат руснаци и всеки ден да плющят с нагайката българите превърнати в крепостни селяни, а Кобзон да пее от уредбата "Моя страна, моя Болгария! А сегашните русофили да бъдат надзиратели в лагерите и да избиват българите, не искащи да се кланят на Русия!
317
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минал си се, обикновено се пускат само за бутилочка минерална вода и половинчасова разходка по крайбрежната вместе.
316
5
 
5
 
! Отговори
Life is Life преди 6 години
Живота има две страни: Life и жизньИзберете сами!
315
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яна, руската икономика явно е на нивото ти по руска граматика. Затова копаете дъното.
314
1
 
1
 
! Отговори
истината за путин и преди 6 години
юлия латынина 'код доступа'echo.msk.ru
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коя стена?
312
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Яна ДеверянченкоПачему руснаците заливат Запада? Защо не искат да живеят в Путинландия? Всичките уж мразят САЩ, но получат ли виза хвърлят знамената с лика на Сталин и поемат към омразната США
311
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много комментариев, почему вы так волнуетеся? :))) В ваша страна какая икономика есть?!...А почему вьi так неграмотно пишите по русски?
310
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха, Германия..............Предпочитам християнска Русия, пред мюсюлманска Германия - факт!.............Понеже си русофил, фактите не ги знаеш. В "християнска" Русия мюсюлманите са 20 милиона при 140 милиона население , като само в Москва мюсюлманите са 2 милиона. В Германия мнозинството от населението на страната са християни 64,2% (31,4% католици, 30,8% протестанти, 2% православни), следват: атеисти 29,6%, мюсюлмани 4% и други. Може да си напривш извода, коя страна е християнск