Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!

Руският президент смята, че е рано да се говори за ответна реакция
772
Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Още по темата
Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

"Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно", каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предаде БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


772
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атомните бомби за пуснати да впечтлят Сталин и да започнат студената война, а не да накарат Япония да капитулира. Японците са били взели дали и са преговаряли от седмици като искането е било само едно, да се запази позицията на императора в страната, с което дефакто са се съгласили след атомните бомби американците...така че това за нуждата да убиеш 200 000 човека въобще не го пишете. И на много високопоставени хора в САЩ им се е сторило абсолютно отвратително да пуснат бомби над градове...
288
4
 
7
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Не разбирам с какво право американците налагат санкции на Русия за нещо, което така и не успяха да докажат, че се случило. Нито от щаба на Клинтан, нито ЦРУ, нито американските политици-сатанисти успяха да представят пред света точни и ясни аргументи! Така, че тия номера Рокфелер и Ротшилд (господарите на САЩ) да си ги предават на някой друг!
287
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нфбзащо русофилите винаги опирате до Китай? Да не би да мислите, че китайците ще жертват собствените си интереси заради благота на "северните варвари", както те наричат руснаците? Китай преследва собстевните си интереси и реската *** може да бъде единствено суровинен придатък на Поднебесната империя. А процеса на демографско овладяване на Далечния изток от Китай тече с пълна пара!
286
4
 
5
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 6 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
285
2
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Велика е Русия!! Мноу велика!! С цели 117$ мин. заплата! Ххихихихи!! Гладници алкохолизирани и оскотели.
284
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата година на 3.март ще празнуваме 100 години от БрестЛитовския мирен договор. Договор в който България е победител - Рашка - победена.
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НфбКитай официално се отказа от 'Силата на Сибир'. Газпром увяхна с милиарди долари вложени в подготовката и частичното строителство. Честито !
282
3
 
5
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 6 години
До до 574..........А знаеш ли, че над 70% от младите в Япония знаят че СССР е пуснал ядрените бомби. Такова промиване на мозъци пада.............Лъжеш повече и от Путин!!!! Това да не ти е България, в, която русофилите вярват, че Русия е дала 200 000 жертви за свободата на България?
281
4
 
4
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
280
2
 
4
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
отговора трябва да е още по голяма интеграция с Китай.изхвърляне на долара
279
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите са най-големите врагове на българския народ. За 130 години те са избили повече българи, отколкото убитите по фронтовете по време на двете световни войни. Те признаха под диктовката на Москва и "македонска" нация, накараха през 1946 г. българите от Пиринския край да се пишат националност "македонци" и само влошаване на отношенията между Тито и Сталин им попречи да харижат Пиринския край на Югославия
278
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василевварварин с ядрена прашка = Рашка
277
5
 
6
 
! Отговори
до 574 преди 6 години
А знаеш ли, че над 70% от младите в Япония знаят че СССР е пуснал ядрените бомби. Такова промиване на мозъци пада. Както и тук, се мъчат да променят историята. Но тя ще им го върне тъпкано.Е и Путин ще помогне малко!
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 572Само сталин е виновен за смъртта на над 30 млн руснаци.
275
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самите руснаци бягат от Русия. Нашите ***, повечето от които са *** продукт на българосъветската дружба с Коми живеят в евроатлантическа България, а не в коччинката. Защо така бе другаре?
274
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киото е бил "избран" за атомния удар, но го е спасило това, че човекът от който е зависило го е посетил през медения си месец години по-рано и го е пожалил от сантимент...Американците са искали максимален брой жертви..да покажат какво имат...И най-интересното, че като говорят за Хирошима и Нагасаки - никога не казат "ние"...все едно сам Бог ги пусна тези бомби....
273
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решителният отговор на руснаците е да спрат интернет,международните разплащания и да се бръснат със руски самобръсначки!
272
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква мизерия в Русия, били ли сте там. Нали ако беше дойче веле и CNN,всеки ден щяха да бълват статии за това. Замислете се! Те за всеки нищожен повод пишат новини, камо ли за бедния руснак. Че безработицата в Русия е под 5%. Въпреки че имат над 14 милиона трудови мигранти, за всеки има работа. А в САЩ-90 милиона безработни. Самия Тръмп го каза, не Путин!
271
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.....Може да живеят в мизерия, но са хора............И.П. Павлов в речта си по повод награждаването му с Нобелова награда казва следното:"Длъжен съм да кажа моите печелни впечатления за руския човек. той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани, не с действителността а с думите."
270
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИР няма оборота на Виза и Мастер в Русия за съжаление. Паралелна е свързана или е част от Юнионпей на китайците...досега трябваше да имат и алтернативен международен суифт...и така и така на светът му еписнало от американския тон...