Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!

Руският президент смята, че е рано да се говори за ответна реакция
772
Путин: Новите санкции на САЩ няма да ни притиснат до стената!
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че новите санкции, разглеждани от САЩ, ще навредят на отношенията между двете страни, но е твърде рано да се говори за ответна реакция, съобщава Ройтерс, цитирайки агенция РИА.

Още по темата
Сенатът на САЩ гласува почти единодушно по-рано тази седмица закон, с който да наложи нови санкции срещу Москва и принуди президента Доналд Тръмп да получи одобрението на Конгреса, преди да облекчи съществуващите санкции.

"Това наистина ще усложни отношенията между Русия и САЩ. Според мен това е вредно", каза Путин.

В интервю за държавната телевизия Росия1, части от които бяха показани през деня в събота, Путин казва още, че трябва да види как ще се развие ситуацията със санкциите.

Според Путин обаче новите санкции на САЩ срещу Русия няма да я притиснат до стената, предаде БТА. "Каквото и да стане, каквито и решения да се вземат отвъд океана, това няма да ни притисне до стената", каза руският лидер.

"Сигурно ще се наложи да коригираме нещо, да направим нещо допълнително, на нещо да обърнем допълнително внимание, но това (налагането на по-строги санкции, бел. ТАСС) няма да ни вкара в задънена улица или някакъв колапс", убеден е Путин.

Русия и Западът си нанасят икономически удари от 2014 г. насам, когато Москва анексира полуостров Крим и оказа подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна.

Заплахата от нова вълна санкции се появи този месец, когато американските законодатели подкрепиха идеята Русия да бъде наказана заради предполагаемата намеса в президентските избори през 2016 г. и заради подкрепата на Сирия в шестгодишната гражданска война.

Путин по-рано отхвърли предложените санкции, заявявайки, че отразяват вътрешна политическа борба в САЩ и че Вашингтон винаги е използвал такива методи като средство за сдържане на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


772
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 561Викаш, американците е трябвало да пуснат бомбата на Луната, а ?
268
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен========Предателите в България построиха паметник на оная гадина Рейгън и за американските пилоти, които избиха толкова мирни българи..Предателите на България се наричат русофили. И няма паметник на американските пилоти, а пеметна плоча, издигната от АМЕРИКАНЦИ . И е висока около 2 метра за разлика от 54-те метра на Паметника на съветската армия окупаторка издигнат от предателите-русофили.
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо върху хората са пуснали бомбата "миротворците " - Комитетът (САЩ) отхвърля идеята за използване на ядрени бомби само срещу военни цели, тъй като при сравнително малка цел, която не е обкръжена от обширен населен район, съществува голяма вероятност от пропуск. Психологическият ефект върху населението на Япония бил важен за членовете на комитета. " и така избират Хирошима
266
3
 
3
 
! Отговори
до 548 преди 6 години
Руснаците имат своя система за картови разплащания Мир. И я ползвт успоредно с виза и мастъркард.По време на контрасанкциите, щяха да прокудят Виза, ама американците се примолиха да останат. Както и онези гнусари от Макдоналдс.
265
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 557Рейгън съсипа СССР и така ни освободи от съветско робство. Рейгън заслужава много по големи паметници.
264
6
 
2
 
! Отговори
академик Лихачов преди 6 години
"Ако не беше "лошата Русия" , сега щяхте да говорите на турски език"Я не ставай смешен!Ако не беше България, днешна Русия изобщо нямаше да я има. Дали сме им религия, език и писменост, около които се оформя народностното им самосъзнание.Руският език е еволюирал вариант на старобългарския.
263
1
 
1
 
! Отговори
Mypзилкитe ке паднат преди 6 години
Който гроб копае другиму - сам пада в него.Византийския флот прехвърля Отоманските войски през Галиполи за да воюват срещу България. След като през 1416 г Отоманците завладяват България, Те се обръщат срещу Византия и през 1453 г пада Константинопол.
262
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР обяви война на България, нападна я, окупира я и я източи максимално за 45 години съветско робство. Да бъдат проклети руснаците завинаги!
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са дразнещо бавни. Досега трябваше да са изхвърлили Виза и Мастер от Русия да спрат да пълнят американските гърла, а те се мотаят въпреки че имат вариант с китайците. Само с губене на пари се възпитават американците ...
260
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 544Япония не се предаде след първата бомба, та кво остава без бомба. Много лъжете ***.
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехвалената Булава например, от 28 старта има едва половината успешни. Смятай колко са зле нещастниците.
258
6
 
4
 
! Отговори
до 537 преди 6 години
Ти бил ли си в Русия, че го твърдиш това? Как мизерия, а всеки кара нова кола! А не се натискат да живет тук, а само на почивка. Затова ни изкупиха, щото са бедни, нали. Ти защо не си купиш руски имот, нещастнико?
257
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След ония 59 томаховки, джуджето се покри за 3 дни в тоалетната и само памперси приемаше през вратата.
256
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 529:)))) като 59 томаховки под носа на С400 нали :) Та после руските военни обясняваха че С400 покривали не 400 км а само 20 км радиус. ахахахахахахаххаахха
255
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците живеят в страшен гнет, корупция и библейска мизерия. Живота на обикновенните хора там е ад.Не случайно се натискат да живеят в България.
254
5
 
1
 
! Отговори
до 529 преди 6 години
И как стигат от Израел до Сириая, след като радиуса на тази ютия е 750 км. И лети бавно като майски бръмбар. Просто руснаците и Израел си имат договорка в Сирия, да не се дразнят взаимно. Даже няколко пъти руски самолети влизаха в Израел без да бъдат прихванати. Така че това дето си го написал са пълни измислици.
253
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не е победила Наполеон, суровата зима го направи. Наполеон е завзел Москва!СССР не е победил Хитлер, направиха го отново руската зима, и подкрепата на САЩ за СССР с пари, горива, оръжия, техника, храни, лекарства, самолети, танкове, коли и мотори !СССР беше почти унищожен, но договора Заем-Наем със САЩ спасиха руснаците.Така че русия никого не е побеждавала тактически.Тя само напада съседите си и ги поробва.
252
1
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Обективен наблюдателХм.................. С тези "долари без покритие" можеш да си пазариш навсякъде по света а пък с руската "стабилна рубла" никъде............:))) Що ли??? Ххахахахахах!
251
2
 
4
 
! Отговори
Браво бе, ха-ха-ха преди 6 години
До Обективен наблюдателАми така е чичо. Когато си най-силния в света можеш да си правиш каквото си искаш и да не ти дреме. Това все едно да си дал на Делян Пеевски 1000 лева назаем и да си мислиш, че ще ти ги върне, ако самия той не пожелае. Какъв дълг имат САЩ е без никакво значение, спокойно може да не си го върнат, аре ходете ги набийте де :))) А за останалото дето си написал пак няма никакво значение. Ние бяхме ВСВ2 с Хитлер, така че е нормално да ни бомбят
250
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 511Израел си поръчаха 50 Ф35. Една част от тях вече ги ползват и редовно бомбят в Сирия под носа на С300/400. Даже преди 2 месеца гръмна една С300 - за демо.