Русия създава изкуствени острови в Баренцово море

На тях ще бъдат разположени морски съоръжения
Обновена: 17 юни 2017 17:19 | 17 юни 2017 16:21, Веселина Йорданова
262
Русия създава изкуствени острови в Баренцово море
Снимка: архив, Ройтерс

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа нареждане, предвиждащо в Колския залив на Баренцово море да бъдат създадени четири изкуствени острова, където ще бъдат строени едротонажни морски съоръжения.

Документът е качен днес на сайта на правителството, предаде ТАСС.

Руската газова компания Новатек ще инвестира над 25 милиарда рубли (387,4 милиона евро) в проекта, по който ще бъдат създадени четирите изкуствени острова.

Предвидено е да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти - железобетонни платформи за заводи за втечнен природен газ, сондажни и добивни платформи за шелфови проекти в Западна Арктика и едротонажни съоръжения, подсигуряващи корабоплаването по Северния морски път.

Очаква се проектът да създаде близо 10 000 нови работни места, което ще увеличи данъчните приходи в бюджета, ще привлече нови инвестиции в региона и ще съдейства за предприетото от властите в Русия заместване на вноса с родно производство.

Изграждането на центъра ще започне до края на годината в с. Белокаменка, Мурманска област, а първите плаващи заводи за природен газ ще се строят от догодина.

Планирано е центърът за строителство на едротонажни морски съоръжения да бъде окончателно завършен през 2020 година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия само с едно натискане на красная кнопка може да изпепели за 18 минути целия свят, но не иска да го направи, защото Путин е разумен човек и мъдър дипломат. ФАЩ ако имаха подобна мощ, вярвайте досега да са унищожили целия свят, в това число и себе си, защото са мега-***-нари.
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма новини за краварския хай-тек минесосец който вчера се сблъска с японски търговски лодки - смех! И жертви дали даже краварите, жалко за хората...
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 106 Когато удариш с C -400 балестична ракета Toпол- М , движеща се с 8 км в секунда ела ми се обади.
75
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 102Абе не знам за американците, но знам за руски разузнавателен кораб който беше потопен от овцевоз.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 108А ти дали имаш?
73
0
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 6 години
Ти си много, ама много "умен". БАМ означава Байкало-Амурска магистрала. Правиш ли разлика между магистрала /шосе/ и жп линия, сиреч железен път, по който се движат влакове. Или ти не знаеш какво е влак. Ползвай гугъл търсачката за да видиш влак.
72
2
 
9
 
! Отговори
до 102 преди 6 години
Да, бе американските Рардари, вядяхме ги снощи край бреговете на Японя. Не могат да засат 500 метров контейнеровоз, който се вижда и с просто око от 20 км.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 103Дали имаш инфо ... С400 може ли да свали Су35 ?
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, да ти епа маменцето, селянин!
69
0
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
Не е точно така! С-400 поразява всякакви балистични цели, летящи на височина от 10 метра до 80 км.Това театро го разигра Тръмп, в съучастие с руснаците. За какво мислиш, че американците предупредиха за нападението? За да може Тръмп да се издигне в очите на Конгреса като ястреб. А руснаците си затвориха очите.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорросоидите отново в див потреси бесен ужас! ХАХАХАХАХАХА! Амин!
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО изпада в истерия пред военната мощ на Русия.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт че искаме да вземем 30 годишни тенекии F-16 за по 80 милиона долара парчето, а не вземем чисто нови СУ-35 за по 65 милиона долара бройката и който в 3 пъти превъзхожда по всички показатели тази американска бракма...говори колко продажен е Тиквата на американските си господари! Не го е срам!
65
2
 
15
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Русия е велика, дори самия факт, че по цял ден спорите за нея и влиза всеки ден в световните новини потвърждава това! Путин е най-известния и могъщ политик вече пета година според списание Форбс. Хора като Мегън Кели и Оливър Стоун ходят да го интервюират защото на американците им е супер интересно. Тая Мегин Кели така беше доминирана от Путин през цялото време, че сигурно след интервюто му се е нахвърлила. Нещастната жена все пак живее във феминистко общество и незнае какво е истински мъж ;)
64
1
 
12
 
! Отговори
до Ераст Петрович преди 6 години
БАМ наистина е названието на най-дългата в света ж.п. линия (намира се пак в Русия), но паралелно с нея се простира и Транс-Сибирската магистрала, която е автомагистрала, при това изградена с бетон, а не с ТИКВО-ХАСВАЛЬТ.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо май взехте да се отваряте май, а контейнеровоз и американски рарушител що е то .американско ос.и.р.ане.
62
1
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 6 години
Ами демокрация е, бе. Източници много. Всеки е свободен да избере откъде да се информира.Нормалните хора не четата Фейк Нюз от Зорошоидните медии.
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАМ е железопътна линия ***. Ограмотете се. То е ясно, че кракът ви не е стъпвал в Русия, но поне попрочитайте нещо за нея
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Египет купи двата Мистрала. Но руснаците ще му произведат хеликоптерите. И после могат да си го купят окомплектован. Ще им излезе без пари, щото осъдиха французите за 2 млрд евро неустойка.
59
1
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 6 години
С-300 и С-400 нямат нищо общо с въпросните Томахавки.Те не са конструирани за унищожаване на крилати ракети, а н самолети-бомбардировачи.Ограмоти се малко, имаш Интернет.Крилати ракети се унищожават с така наречения Космически щит. САЩ го изграждат от 2006 година. Руският, който се нарича Космически войски на Руската федерация е съществува от 1993 година.