Протест в Мадрид: Настояват за прием на бежанци!

Никое човешко същество не е незаконно, скандираха протестиращи
18 юни 2017 09:50,
169

Снимка: БТА

Няколко хиляди души протестираха вчера в Мадрид с искане испанското правителство да изпълни обещанието си към ЕС и да приеме над 17 000 бежанци, цифра, която далеч не е достигната, предаде Франс прес.

"Никое човешко същество не е незаконно", скандираха протестиращите, които шестваха в горещината в центъра на испанската столица.

Някои носеха плакати с лозунги като "Мостове, а не стени" и "Стига извинения, долу бариерите!"

Протестът беше организиран от неправителствени организации, включително Амнести интернешънъл, дни преди Световния ден на бежанците на 20 юни, посочва БТА,

През 2015 г. страните от ЕС си дадоха срок от две години за разселването на 160 000 бежанци, пристигнали в Гърция и Италия.
Срокът изтича това лято, но са разселени само 20 000 души, припомня АФП.

Испания е приела само 1300 души, при поет ангажимент от 17 300 души, подчертава Амнести интернешънъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
5
 
! Отговори
____,,,,555 преди 6 години
Отново се коментира в този сайт ...без да се разбира проблема.....Като са обещали 17хил. да ги вземат и превъзпитават............
82
0
 
37
 
! Отговори
681 преди 6 години
Спиране на всякави социални подпомагания за нахлуващите ислямисти.Всеки влязъл нелегално в суверенна държава да бъде задържан в затворен лагер и да работи принудително за изкарване на прехраната си и плащането на изразходвани ток ,вода до връщането му обратно там от където е дошъл.Какви са тези настанявания в хотели ол инклузив безплатен за нарушители на граници?Това безумие никога не е имало в цялата човешка история и трябва да бъдепрекранено веднага.
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те в Испания няма какво да правят при заплатите които се предлагат просто няма как да издаржат дори и спомощите който ще получават.Тях ги влече Белгия,Германия,Англия Холандия и т.н Тук си имат достатъчно Марокаци живеещи на прага на бедмоста.
80
22
 
7
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Еййй.....добре,че сме ние българите да отворим очите на немци,испанци,французи,англичани и италиянци.Щото иначе без нас хептен ше им изчезнат и без това "пропадналите" държави :)))))))Поклон пред байганъовския гений!!!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Йовокой ти го каза?
78
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
испанци,чудесни сте ! приемете ги всичките !....нищо,че не се досещате какъв си го вкарвате.
77
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не ми трийте коментарите бе !Ние ви вадим парите!
76
0
 
3
 
! Отговори
д-р Ох, Боли преди 6 години
До Анонименпий си хапчетата
75
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколкостотин платени протестъри не могат да претендират че отразяват настроението на цялото общество! Като са толкова ербап сорос/оидите да инициират референдум по въпроса!
74
0
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Трият коментарите...а оставят тези на лоботомираните мижитурки!
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколкостотин платени протестъри не могат да претендират че отразяват настроението на цялото общество! Като са толкова ербап ***, да инициират референдум по въпроса!
72
1
 
23
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Дайте им ги,бе! ВЦицките им ги дайте.И нашите им дайте!Нека си имат.
71
3
 
44
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Платени са!Испанците са бесни на Меркел,и искат излизане от ЕС!Бъркотията с мигрантите я правят от САЩ,за да отслабят и подчинят Европа!За сега Меркел,верен слуга на САЩ,се справя добре!
70
0
 
40
 
! Отговори
аре нема нужда преди 6 години
....Протестът беше организиран от неправителствени организации(НПО та), включително Амнести интернешънъл.....Това казва всичко....Не на НПОтата -вън от България.Те са раделили за войни.
69
1
 
19
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Коментара ми го цензурираха а уж в демократична България имало свобода на словото.
68
30
 
7
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Мисля,че повечето от по-долу коментиращите никога няма да проумеят и разберат,защо един средностатически западноевропеец излиза на улицата и демонстрира за повече толерантност и човещина в обществото......Просто мирогледа ни е все още до ръба на собствената паница,от там нататъка ни е през "оная работа" кой,кога и за какво се бори :)))))))))
67
1
 
17
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Платени *** в действие!
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 75 ***, това е все едно аз да реша да живея в САЩ, където първо ти трябва виза за това, а не само лична карта. Така е и с тия маннгали от изтока в Европа.
65
1
 
33
 
! Отговори
Искра преди 6 години
Лудост без граници......
64
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75 *** неземен, сириеца не притежава лична карта на която да пише Европейски съюз, за разлика от българина и затова не може да се ползва с неговите права в него. Капиш?