Протест в Мадрид: Настояват за прием на бежанци!

Никое човешко същество не е незаконно, скандираха протестиращи
18 юни 2017 09:50,
169

Снимка: БТА

Няколко хиляди души протестираха вчера в Мадрид с искане испанското правителство да изпълни обещанието си към ЕС и да приеме над 17 000 бежанци, цифра, която далеч не е достигната, предаде Франс прес.

"Никое човешко същество не е незаконно", скандираха протестиращите, които шестваха в горещината в центъра на испанската столица.

Някои носеха плакати с лозунги като "Мостове, а не стени" и "Стига извинения, долу бариерите!"

Протестът беше организиран от неправителствени организации, включително Амнести интернешънъл, дни преди Световния ден на бежанците на 20 юни, посочва БТА,

През 2015 г. страните от ЕС си дадоха срок от две години за разселването на 160 000 бежанци, пристигнали в Гърция и Италия.
Срокът изтича това лято, но са разселени само 20 000 души, припомня АФП.

Испания е приела само 1300 души, при поет ангажимент от 17 300 души, подчертава Амнести интернешънъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ако живееше в Германия и си имигрант ...никога нямаше да говориш така :)) Щеше да си попил до сега малко акъл и да си по смирен . Явно си много ограничен.
62
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или са платени или не могат да разсъждават трезво.
61
2
 
37
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
И каква е новината: 1000 платени имигранта, протестират за внасянето на още търтеи. Очаквам това да е водеща новина за лъжепресата. Като гледам коментите и тук има един двама дето повтарят опорни точки: харесваш пришълци - значи си млад, красив и успешен; не харесваш - значи си грозен българин, търкащ кенефите на запад. Жалки напъни на плиткоумници...
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, тоя не може да е българин. По-скоро ми бие на потурчен ***!
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** всеки знае разликата. Въпроса е че ти определяш децата си като имигранти , а сирийците като мигранти. Ама кой беше ти?Един *** от крайния квартал ...цял живот ходещи с 2 лв в джоба и издаващ присъди на хора бягащи от война в един сайт. Нищо повече.
58
5
 
4
 
! Отговори
Циник до 71 преди 6 години
Нали и аз това казвам бе ***!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 66Твоето статукво умря 89. Отдавна не си в играта.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СНИМКА 4!! :D ЕДНА ИСПАНКА И 10 МУЛАТА ;D ТО Е ЯСНО, ЧЕ МУЛАТИТЕ ЩЕ ИСКАТ ОЩЕ МУЛАТИ!!!ТЪЙ, ЧЕ ТОЗИ ПРОТЕСТ НЕ СТАВА ;D
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да им пратим и нашите вечно недоволни шведи. То и без това по-голямата част от Андалусия е населена с представители на същия етнос.
54
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Ти няма какво да ми обесняваш за историята ...Никой не се храни от златния ти век. Гледай си там пенсията , която си създал в твоя век и това е. Явно не си ходил в Германия да видиш каква история има ...Да разбереш че и тогава си бил Никой и сега си никой.
53
1
 
22
 
! Отговори
Циник до Додо преди 6 години
Пегида, и AFD събират по над 15 000 , но за тях няма "репортажи", няма журналистически анализ за събралите ги "причини" - те биват заклеймявани като неонацисти, макарче в редовете им има инженери, лекари, архитекти!Никой не показва плакатите им - на които пише:"Кой доведе убийците на нашите деца???!!!"И този кирлив сайт е от политкоректните!Трият се поголовно коментари на несъгласни със статуквото!
52
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааааакаа браво ...почвате да поумнявате. Първите постове плюете Европа и решенията им ...после вече Българина бил европеец в съюза, не бил имигрант :)) Мишлета малко ви е акъла ..За това не си го показвайте много . Бачкайте си тихо там и не се бъркайте в политики , които очевидно не разбирате.Никва разлика няма между вас и вашите избягали жени и имигрантите от цял свят. Всеки бяга към хубавото това е.
51
0
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Толкоз информация от Fake News и разпространителите му! Сигурен съм, че тази платена и жалка гротеска, наричана "протест" ще бъде на първите страници и в първите секунди на новините на всичките подкастове и слугинажи на Fake News и аутлетите му! (Като Нова Тв, БиТиВи, и т.н.)!!! Обаче, ЕСТЕСТВЕНО, нито думица няма за огромните шествия и манифестации в Чехия и Полша, против насилствената Ислямизация на Европа, налагана от сатанистите в Брюксел! Типична левичарска ислямофашистка демагогия! Отврат!
50
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 60 преди 6 години
Sea Watch - това са *** , които "неправителствено" спасяват макаците пред либийския бряг! Пита се кой ги финансира?Отговорете си сами!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до е?Е, няма да ги разположи по села и паланки я, или на гара Керемида. Откри Хамерика
48
2
 
14
 
! Отговори
е? преди 6 години
Интересното е че се протестира само в столицата а встраната не ? ,Много ми напомня платените протести срещу орешарски . Схемата е една и съща , Сорос е базирал платените си НПО протестъри и *** в столиците
47
0
 
13
 
! Отговори
Циник до 57 преди 6 години
В Италия броят на кюмюрените е около 1 000 000 вече! Скоро ще ни пратят и на нас!Бат Бойко се е договорил с Амуджа Мурксул...да имаме - от тъмносиньо, през виолетово, до антрацит!Демек - "цветна революция"!
46
0
 
12
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Не става въпрос за сирийци-бежанци, а за нелегални африканци и араби
45
0
 
8
 
! Отговори
Циник до 54 преди 6 години
Не..не я усеща! Той е поредният ***!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спасете бежанците, преди да се превърнат в такива! Спасете ги в родните им страни!