Протест в Мадрид: Настояват за прием на бежанци!

Никое човешко същество не е незаконно, скандираха протестиращи
18 юни 2017 09:50,
169

Снимка: БТА

Няколко хиляди души протестираха вчера в Мадрид с искане испанското правителство да изпълни обещанието си към ЕС и да приеме над 17 000 бежанци, цифра, която далеч не е достигната, предаде Франс прес.

"Никое човешко същество не е незаконно", скандираха протестиращите, които шестваха в горещината в центъра на испанската столица.

Някои носеха плакати с лозунги като "Мостове, а не стени" и "Стига извинения, долу бариерите!"

Протестът беше организиран от неправителствени организации, включително Амнести интернешънъл, дни преди Световния ден на бежанците на 20 юни, посочва БТА,

През 2015 г. страните от ЕС си дадоха срок от две години за разселването на 160 000 бежанци, пристигнали в Гърция и Италия.
Срокът изтича това лято, но са разселени само 20 000 души, припомня АФП.

Испания е приела само 1300 души, при поет ангажимент от 17 300 души, подчертава Амнести интернешънъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50 А, бе идиоте, българинът е гражданин на европейския съюз и може да си живее и работи без проблеми където и да е в Европа за разлика от тия *** от близкия изток. Усещаш ли разликата?
42
2
 
20
 
! Отговори
Циник до 50 преди 6 години
Българите не Е мигрират! Те Мигрират! Има тънка , но съществена разлика! Българите са членове на този прогнил съюз, И ИМАТ ПРАВОТО ДА РАБОТЯТ, И ЖИВЕЯТ В НЕГО! ПЛАЩАТ МИЛИАРДИ ЧЛЕНСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ...НЕ МАЧКАТ ХОРА ПО КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ...И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВИТЕ В КОИТО РАБОТЯТ!
41
2
 
17
 
! Отговори
Циник до 49 преди 6 години
Какво ще ни обясняваш бе хайван? Я виж кога се е създала една Германия като държава!Когато България е имала златен век - в Германия всеки свинар е бучвал знаме...и се е писал за херцог на най-близкото село!Или да цитирам др, Димитров на Лайпцигския процес - немския крал говорил на немски само с конете си - срамувал се е от варварското си минало .Обяснявай на козите си - овчар!
40
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай ***....Аз като бягам на вънка трябва да ме приемат ... Друг като бяга ... не е добре дошъл.Ти кой си да решаваш в чужди държави ? Имаш си тука държава ...И я виждаме на какво положение е ...Сега ще кажеш ТЕ политиците ...Ама те политиците са българи. ..дошли от кварталите и селата, като тебе. Не от космоса?Ако бяхте толкова умни вашето поколение , колкото се правите тук....Сега държавата нямаше да е най-бедната в ЕС и да бягате на запад ...И да си давате глуповатото мнение.
39
14
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
И ние трябва да протестираме. Жените са много но мъжете не достигат. Трябват ни поне половин милион младежи от Афганистан да облагородят генома ни.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Активно, платено мероприятие на кукловодите, защото схемата взе нещо да зацикля, и жертвената Европа да се усеща.Протестът е искрен колкото честната дума на някой ром.
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадрид каза все едно: Искаме още терористи! Малко са ни тия тук.
36
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще ви обесня селски момченца. Когато вашите дядовци и пра пра дядовци са спали и са говорили , като вас против големите империи....те са създавали и градили. Вие сега отивате на готово там ...Къде плюете до преди минути. Защо ходите там нали са с кофти разбирания за имигранти ? Вие какви сте същите имигранти ? Може да плащаш Данъци ама ти плащат Те заплата, Не ти на тях. Плащат ти с ТЕХНИТЕ пари създадени с мисъл и важни решения.
35
0
 
18
 
! Отговори
яснооо преди 6 години
,,Протестът беше организиран от неправителствени организации,''-това обяснява всичко. Липсва информация обаче КОЙ ФИНАНСИРА тези неправителствени организации. Както се казва-следвай парите
34
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много от сирийците конкретно, са качествени люде, христиени, с професии, защо да не идват и да се сливат с нас?Или сигурно повечето българи не сме пълен шит и бклук?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам снимките те половината със забрадки а другата половина чистокръвни римляни като нашите , даже на втората снимка му се виждат само устните но то ми е достатъчно да разбера че не е испанец
32
1
 
7
 
! Отговори
Циник до 37 преди 6 години
Нискочелите мекотели, които те обиждат...преливат от злоба , завист , и чиста пр остащина....вчера в подобна тема - изтриха над 20 мои коментара - по същата проблематика!В този карикатурен сайт истина - не се толерира!
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам на снимките че има и бели хора с интелигентни физиономии и се чудя аз ли съм луд или ...?
30
1
 
23
 
! Отговори
!!! преди 6 години
вън бежанците от България !!тук са нежелани това са терористи !!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предния ми пост е до участника в прайда с коментар 35
28
0
 
22
 
! Отговори
:-):-):-) преди 6 години
да го духат всички Н'ПО-таизхвьрлихме со'росоидите на *** едно голямо браво на президента Радев, който не се съобразява с тия па'разити и ги прави луди:-):-)това е само началото в България ги чака "Унгария" !!!ще изхвърлим от родината си ск'апаните неправителствени организации, които са врагове на България
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 33 Кои наши роднини отишли да бачкат в западна Европа живеят на гърба на тамошното население, бе ***? Напротив, заплащат им като на втора ръка хора за същата работа, която свършва и техен съгражданин. Даже са облагодетелствани от нашия труд.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Твойте приятели , роднини и познати които бягат на запад да живеят на гърба на същите тея държави" Как точно паразитираме? На съпруга ми заплата му е 8800 бруто, около 6000 чисто, тези пари пак в тяхната държава отиват, ддс, социални, бензин. Децата ходят в частно училище, имаме частна здравна застраховка, плащаме ипотека, която се покрива с цялата моя заплата. Как точно паразитираме..повечето българи които познавам дават на държавата,а не влачат от нея за разлика от тъмните
25
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм ЗА заселване на бежанци, и колкото повече, по-добре.Стига да работят, да се иртегрират...
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 33 Одеса, за к'во да се връща бай ти Франко? Перес добре се справя с подкупването на съдии.