Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името

Чавушоглу се срещна с Георге Иванов в Скопие
Обновена: 18 юни 2017 19:48 | 18 юни 2017 18:28,
133
Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името
Снимка: Reuters, архив

След разрешаването на политическата криза е време да се създаде нов стимул за членството на Република Македония в НАТО. Както и преди, очакваме вашата открита и силна подкрепа. Това заяви президентът на Македония Георги Иванов, който днес прие турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

В официално заявление от канцеларията на президента се казва, че "Македония високо оценява подкрепата на Турция за употребата на конституционното наименование на страната и за интеграцията на страната в НАТО."

Чавушоглу е потвърдил подкрепата, която Турция дава за европейската и за евроатлантическата интеграция на Македония и посочи, че Турция ще бъде последователна на тази постоянна подкрепа, пише "Фокус".

"Македонският президент и министър Чавушоглу обмениха мнения и информация относно ситуацията в региона, по въпросите от външно политически интерес и за двете страни, както и за необходимостта от по-тясно сътрудничество между службите за сигурност на Македония и Турция. В тази посока президентът Иванов подчерта необходимостта от обмен на информация между полицейските служби и службите за разузнаване, предприемане на съвместни действия, както и намирането на ефективни средства и методи за превенция и борба с разпространението на насилствен екстремизъм и тероризъм ", се сочи от македонското президентство . 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 81 САЩ , кой друг? Нямай никакви съмнения.
80
0
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Още едни голтаци като нас в НАТО.Нарязаха танковете дето им подарихме , изпиха парите а сега и НАТО искат.Я идете при Путин. Там казват било много убаво.
79
4
 
1
 
! Отговори
До автора/редактора преди 6 години
Уважаем неграмотни журналисти!Няма държава на име Македония!
78
0
 
2
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
До осман Македония е управлявана от Белград,а добрите отношения с Турция са за засраховка срещу Гърция.
77
4
 
4
 
! Отговори
осман преди 6 години
хайде братя българи кажете ми сега.българия ли командва македония или османската империя.хахахахаха.....
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чаламба и манафство най големите постижения на турците, сега правят опит да роди мъж.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има, и една страна да е против - няма влизане. Или си сменят името, или си остават в Средновековието макетата. Не задълго де, скоро ще са малцинство във Велика Албания, а в центъра на Скопие ще се издига голяма статуя на Енвер Ходжа. Щом мразят България, това им остава.
74
2
 
3
 
! Отговори
Грешка от 84бдинец преди 6 години
До 82 Климент Охридски е българин, гърците са го написали,, от българските мизи"Имали държава по света да изучава историята ви в училищата и университетите по вашия фалшивикат. НЕ, дори в Сърбия правят корекции.
73
1
 
12
 
! Отговори
До 82 от бдинец преди 6 години
Има няколко версии, какъв по народност е бил Ататюрк, най-правдоподобната е, че е албанец или албанотурчин. Иначе той се чувствал турчин.В Библията пише за Македония, но това не се отнася за вас. Древна Македония е била на юг от вашата държава. Климет Охридски е роден във Великоморавия, от където е изгонен от немците заедно с Наум, Ангеларии, Горазд и много други. Кирилицата е въведена отЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ и написана от Константин Преславски. Вие сте написали история за домашна употреба в Маке
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана една плетня и съюзи. Светът се превърна в сериал. Но накрая най силния побеждава . Така ще стане и този път. А кой ще е .....Скоро ще разберем.
71
3
 
1
 
! Отговори
Struga na Crn Drim преди 6 години
Samo za cista informacija Kemal Atatürk e roden vo edno selo Kogagik kraj Debar na 60 km. od Struga I Ohrid kade sto se rodeni sv.Kliment ohridski sv.Naum ohridski a I mnogu drugi vazni licnosti od balkanskata I svetska istorija. Sega kvo pravime? Daze I vo biblijata se govori za Makedonija.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С анадолската заплата върви и същата "свобода".
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друг път помага на Македония. Помага на албанците
68
4
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 6 години
Може да сме най-бедни, не е в ЕС, а в света, но анадолска заплата нещем.
67
7
 
6
 
! Отговори
хенриета преди 6 години
Бре много българчета мохамеданчета списуват тук бре браво научили сте да пишете поне. Ама една тайна да ви кажа- в Турция не ви смятат за турци , а за някакви и вие не знаете какви ;) А иначе статията не е за БГ ако не сте разбрали :)
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен до 74 преди 6 години
Вземи направи някоя друга чаламба, че тук засмърдя от "вашите"вие сте майстори на тази дейност чаламба. Извикай повече ибрици че много смърди.
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нали са специалисти по влизането в ЕС..."А вие специалистите, които от раз вленахте в ЕС...достигнахтели европейската заплата...или още не сте достигнали анадолската!
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана ве заловихте ли поне един апаши?
63
5
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Верно е, че всички поданици на Оттоманската империя са се наричали Оттоманци, само дето, същата се е сетила за това на 23 декември 1876. И не без кръвта на Априлците, чиито наследници и днес сме. А поданици на империи, винаги е имало и ще има. И рано или късно, поданиците, ще трябва да защитават империите, от волята на Свободолюбивите. А казвам Ви, не се е родил още такъв поданик, отдал волята си на господаря, който да се противопостави на волята на Свободолюбивия.
62
0
 
5
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
И аз съм доволен от турчетата, харабии момчета!