Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името

Чавушоглу се срещна с Георге Иванов в Скопие
Обновена: 18 юни 2017 19:48 | 18 юни 2017 18:28,
133
Турция помога на Македония за НАТО, подкрепя я и за името
Снимка: Reuters, архив

След разрешаването на политическата криза е време да се създаде нов стимул за членството на Република Македония в НАТО. Както и преди, очакваме вашата открита и силна подкрепа. Това заяви президентът на Македония Георги Иванов, който днес прие турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

В официално заявление от канцеларията на президента се казва, че "Македония високо оценява подкрепата на Турция за употребата на конституционното наименование на страната и за интеграцията на страната в НАТО."

Чавушоглу е потвърдил подкрепата, която Турция дава за европейската и за евроатлантическата интеграция на Македония и посочи, че Турция ще бъде последователна на тази постоянна подкрепа, пише "Фокус".

"Македонският президент и министър Чавушоглу обмениха мнения и информация относно ситуацията в региона, по въпросите от външно политически интерес и за двете страни, както и за необходимостта от по-тясно сътрудничество между службите за сигурност на Македония и Турция. В тази посока президентът Иванов подчерта необходимостта от обмен на информация между полицейските служби и службите за разузнаване, предприемане на съвместни действия, както и намирането на ефективни средства и методи за превенция и борба с разпространението на насилствен екстремизъм и тероризъм ", се сочи от македонското президентство . 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция ще помогне на Македония за НАТО, подкрепя я и за името"Kaк няма да я подкрепят за името? Разделяй и владей. Турците ако не се опитват да подклаждат огън на омраза и разделение - няма кой да е. Просто религията им е такава... нечовешка омраза към всичко.