Заради жегите: 24 жертви на горски пожар в Португалия

Възможно е жертвите да станат повече, обяви премиерът
18 юни 2017 08:00,
2

Снимка: Reuters

Виж други галерии »
Горски пожар в Португалия е отнел живота на най-малко 24 души в района на град Лейрия снощи, съобщи премиерът Антониу Коща, цитиран от Франс прес.

"Изправени сме пред ужасна трагедия. За момента е потвърдена смъртта на 24 души, но е възможно тази цифра да се увеличи още", заяви Коща в централата на португалската Гражданска отбрана край Лисабон.

По-рано беше потвърдена смъртта на 19 души. Двама души бяха обявени за изчезнали, а 20 са ранени, припомня БТА.

Пламъците заплашват няколко селища в района. Не е ясно как е започнал пожарът, избухнал вчера следобед, отбелязва ДПА.

Пожарът е избухнал близо до Педрогау Гранди, на около 200 км от столицата Лисабон, около 15 ч. местно време (14 ч. по Гринуич), съобщи Франс прес.

Близо 500 пожарникари и 160 пожарни коли са мобилизирани и водят борба с пожара през нощта. Според Гомиш пламъците са се разпространили много бързо и по необясним начин, напредвайки по четири фронта.

Температурите в много райони на Португалия надхвърлят 40 градуса, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
КЛС преди 6 години
Ама ти що за болен мозък може да си!?!!!!!!????!!! Това са обикновени семейства, цивилни, с двегодишни дечица, чисти и невинни, изгорели като в екарисаж. Това никой не го заслужава, дори и като възмездие или наказание!!! Ако не можеш да изкажеш съболезнования, спести си и социопатично наклонените жлъчни радости от това "възмездие" за себе си!!!
1
4
 
0
 
! Отговори
angola преди 6 години
а те как опустошиха Ангола и разсипаха страната и производството на кафе там и избиха милиони невинни хора??? има Божие наказание и никой, никой няма да го избегне .... По това време Португалия беше в Евросъюза около 2000ната година но никои нищо не казваше за инванцията в Ангола на португалците и причината е петрола там. от тогава тази страна е разсипвана от гражданска война и бедност!!! Ся на португлетата кат им гори да знаят щом е така ... ама ако се дигне сега океана да им угаси пожара???