Баща на 4 деца извършил нападението в Лондон

Имам го спасил от линч, след като местните хора го заловили
Обновена: 19 юни 2017 20:42 | 19 юни 2017 20:37, Веселина Йорданова
40
Баща на 4 деца извършил нападението в Лондон
Снимка: Ройтерс

Дарън Озбърн, на 47-години от Кардиф, е извършил нападението снощи пред джамията във "Финсбъри парк" в Лондон, предаде Гардиън.

Още по темата
Нападателят, който е крещял, че иска да избие всички мюсюлмани, е женен мъж и баща на 4 деца. Полицията намери дома му близо до голф клуба на Кардиф в североизточните части на града, допълва "Фокус".

Имам се е намесил и спасил от побой мъжа, предаде Ройтерс. Снощи той се вряза с микробуса си в група излизащи от джамия мюсюлмани в Лондон. Местните хора в квартал Финсбъри парк успели да го заловят и се нахвърлили върху него. Само храбрата намеса на имама го отървала и спасила живота му, отбелязва агенцията, цитирайки очевидци.

Разгневената тълпа успяла да измъкне от буса заподозрения извършител на деянието, който се опитал да даде заден ход и да избяга. Според полицията действията му са били преднамерена атака и случаят се третира като терористичен акт.

След като го измъкнали, разгневените хора го затиснали на земята и го били и ритали. Тогава се намесил мюсюлманският духовник Мохамед Махмуд и призовал хората да се въздържат, докато дойде полицията.

Същевременно британската полиция съобщи, че срещу заподозрения за атаката е въведена мярка за неотклонение задържане под стража по обвинения в тероризъм, предаде Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВъорАжен?
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"намери се поне един истински мъж сред стадото от послушни толерастки овце," много мъжка постъпка! Какъв героизъм! Да се качи в кола и да гази цивилни. В България е пълно с такива ГЕРОИ дето газят цивилните по автобусните спирки и пътищата. МЪЖЕ! ИСТИНСКИ МЪЖЕ! Като е такъв голям и истински мъж, защо не се записа в армията? Лесно щеше да се уреди да замине на мисия. Когато не само ти, но и противника ти е въоражен, тогава става ясно кой е пич и кой керпич
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имама го е спасил щото има маалко повече акъл от тея на които проповядва и си е дал сметка че момента е много удобен да се направят правоверните на много човечни и се е възползвал от ситуацията да изпъкнат с добро на фона на радикализирания европеец, че последните години чал,мите изпъкват само с убийства!!! Да пишат какво м е говорил на ***, а тях ги знаем че са първосигнални - справка Енимехмедов щяха да го линчуват наще кротки български турци!!!
27
0
 
12
 
! Отговори
Ggg преди 6 години
Мдаа и този път познах...беше въпрос на време....и това е началото....още един атентат от страна на някое арабче родено в UK и британската полиция няма да спре подпалването на джамии и пребиване на араби в UK..нека ония джагали от ислямска "държава" си спасяват братята....но е по лесно да снимаш клипче в тубата и да им викаш да правят атентати....а да видим като почнат да ги тероризират в Европа какъв ще е ефекта...количествените натрупвания винаги водят до качествени промени.
26
2
 
0
 
! Отговори
таксист преди 6 години
ОСЕМ *** ЧЕТАТ И ПИШАТ КОМЕНТАРИ, ЛИЧИ ПО МИРИЗМАТА И ПРОСТОТИЯТА...
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото го е спасил имам, понеже не се казва.Хубаво е така, че е имало кой да го спаси, да не го убие тълпата. Във всеки случай интересното е, че тоя дето го е спасил е имам, понеже забравих да кажа...
24
0
 
11
 
! Отговори
недоразбрал преди 6 години
Недостатъчно повторихте, че имам го е измъкнал? Не можахме да разберем добре? Дайте още пояснения! В крайна сметка, имам ли го е спасил, или...?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Halu.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
исус акбар
21
1
 
12
 
! Отговори
ту пак преди 6 години
Бойните действия в Европа,ще се водят предимно на Запад.Положението може да ескалира в държавите от средиземноморието и евентуално на север,ако нещата в Украйна се барутизират.България може да бъде застрашена,евентулно ако нещата в Турция загрубеят,но за сега турчетата удържат на натиска и спират вълната от Близкия Изток.
20
3
 
20
 
! Отговори
ту пак преди 6 години
В момента тече Световна Война,но поради наличието на ядрено оръжие,няма как да се запукат всички,затова войната ще е хибридна.Атенатати,брадви,ножове,калашници,кой квото има и където успее да удари.Всеки ден някъде има атентат,като повечето са на територията на Великите Сили и Близкия Изток.В такива времена е добре да живееш в малка и незначителна страна.По време на война,винаги големите плащат цената.
19
5
 
7
 
! Отговори
bulgaricus bacilicus преди 6 години
Отмъщение за отмъщение.После мъст за мъст и пак мъст за мъст.И до кога така? А жертвите са единствено невинните.За да се опазим трябва да сме единни.Да се самосъхраним.А не като *** *** дето гледа как чужденец рита и бие сънародника му и после пъчи мускули онлайн.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даръне в грешка си пич.Не са ти виновни мюслитата,а тези които ги пуснаха в домати.Толерасти,либерасти мулти ***..ерасти.Там е заровено кучето.Ако ги няма терористите са лесни
17
5
 
20
 
! Отговори
Добрият имам преди 6 години
Пропагандата не спи. Добрият имам спасил лошия християнин, от справедливо млатещите го *** :) На това може да повярва само ***.Чудя се защо още не са намесили Русия. Очаквам да кажат, че нападателят е руски шпионин или поне див фен на Путин.
16
1
 
5
 
! Отговори
Кметът преди 6 години
е редно да си подаде оставката.
15
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 6 години
Западняците спят дълбок зимен сън. Когато се събудят, ще са с нож до гърлото, а ножа ще го държи някое *** мюсли.
14
1
 
9
 
! Отговори
Егати преди 6 години
и Лондона.
13
10
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Не се знае обаче дали не му е платено да го извърши?
12
11
 
16
 
! Отговори
Марийка преди 6 години
Каквото повикало, такова се обадило! Отдавна трябваше да се случи. Англичаните все пак се оказаха мъже.
11
11
 
13
 
! Отговори
IC XC преди 6 години
Браво харесва ми, че западноевропейците почнаха да се усещат! По-добре късно, отколкото никога!