Баща на 4 деца извършил нападението в Лондон

Имам го спасил от линч, след като местните хора го заловили
Обновена: 19 юни 2017 20:42 | 19 юни 2017 20:37, Веселина Йорданова
40
Баща на 4 деца извършил нападението в Лондон
Снимка: Ройтерс

Дарън Озбърн, на 47-години от Кардиф, е извършил нападението снощи пред джамията във "Финсбъри парк" в Лондон, предаде Гардиън.

Още по темата
Нападателят, който е крещял, че иска да избие всички мюсюлмани, е женен мъж и баща на 4 деца. Полицията намери дома му близо до голф клуба на Кардиф в североизточните части на града, допълва "Фокус".

Имам се е намесил и спасил от побой мъжа, предаде Ройтерс. Снощи той се вряза с микробуса си в група излизащи от джамия мюсюлмани в Лондон. Местните хора в квартал Финсбъри парк успели да го заловят и се нахвърлили върху него. Само храбрата намеса на имама го отървала и спасила живота му, отбелязва агенцията, цитирайки очевидци.

Разгневената тълпа успяла да измъкне от буса заподозрения извършител на деянието, който се опитал да даде заден ход и да избяга. Според полицията действията му са били преднамерена атака и случаят се третира като терористичен акт.

След като го измъкнали, разгневените хора го затиснали на земята и го били и ритали. Тогава се намесил мюсюлманският духовник Мохамед Махмуд и призовал хората да се въздържат, докато дойде полицията.

Същевременно британската полиция съобщи, че срещу заподозрения за атаката е въведена мярка за неотклонение задържане под стража по обвинения в тероризъм, предаде Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Па и нагли сте...ние сме промити!Вие няма как....какво да и промиваш - на празна ...стерилна колба?!!!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И "нашенските тиквени алаходупничета"...ТЪРЧАТ!ТАМО СА РАИТЕ И АЛЛАХ ГРЪМОВНО ВЪЗДУХА РАЗПРА...Аллаходупници....сега какво - оправдани сте!Мозъчни инвалиди!
8
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промити мозъци сте и това е...само бълвате обиди срещу мусюлманите,а щом стане въпрос за някой "християнин в Амок",вие се втурва те да защитавате и да го карате по Психолози,Психиатри и тен подобни,а то истината си е истина.
7
5
 
22
 
! Отговори
евтини театри преди 6 години
Да,както предполагах .Просто постановка.Нали си представяте ония добитъци че могат да те заколят за добър ден?Изведнъж от нищото се появява бус който ги гази,културно паркира а шофьорът излиза крещейки "смърт на мюсюлманите"?Озверялата тълпа ще го разкъса и ето в този миг от джамията изскача имамът който без да обръща внимание на купчината мъртви и ранени първата му работа е да се хвърли като Матросов на амбразурата и да спаси животът на убиецът срещу справедливият гняв на ***...
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на него!Око за око, зъб за зъб!
5
12
 
4
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
До помацуМараба аби хади оставе ги тея исламофоби добре ча е бил имама инача штеши да има джахад
4
1
 
30
 
! Отговори
Ноа преди 6 години
Така наречените няколко пъти "местни хора" вероятно не ще да са били англичани.
3
7
 
2
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Сега пак ще се чете статията избирателно.ИМАМА СЕ Е НАМЕСИЛ,за да го спаси,това как ли ще се изтълкува от Ислямофобията?
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С техните камъни по тяхнатс глава!
1
46
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
От 10 век насам терористите са християните. Звучност израз "Не всички мюсюлмани са терористи но всички терористи са мюсюлмани" падна в кофата