Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!

Премиерът с интервю за МКД преди посещението на колегата си Заев
197
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!
Снимка: БТА, архив

За България и Македония най-важното в момента са инфраструктурните проекти между двете държави, защото това дава възможност на хората да пътуват и улеснява бизнеса и инвестициите.

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за македонския информационен сайт МКД в навечерието на първото посещение на новия македонски премиер Зоран Заев в София, което започва утре.

В интервюто Борисов изразява надежда, че след преодоляването на тежката политическа криза Македония бързо ще напредва в развитието си, предаде БНР.

"България винаги е подкрепяла Македония по пътя ѝ към Европейския съюз и НАТО", казва премиерът:

"Винаги сме твърдели в България, че присъединяването към ЕС на целите Балкани, присъединяването на всички балкански държави към НАТО, е нещо, което ще успокои региона", посочва той.
 
В отговор на въпроса, как ще се преодолеят историческите спорове между двете страни, българският премиер подчертава:

"Аз имам принцип - историята да остане на историците. Те да спорят, те да се доказват. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград, защото магистрала Струма-София-Солун дава големи възможности, да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Председателството на България на Европейския съвет ще има положителен ефект върху Балканите, убеден е Бойко Борисов. За македонското онлайн издание той заявява, че разширяването на ЕС на Балканите е приоритет, но то зависи на първо място от изпълнението на критериите за членство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
28
 
! Отговори
Чужденеца преди 6 години
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите! Няма ли някой в тази държава да му обясни на тоя ръпон че най важното за народа е храната и здравето.Асфалта е важен за него, да присвоява докато усвоява.Тапир смотан.
86
5
 
10
 
! Отговори
Искра преди 6 години
Мутрата, жив ли е още? Аман от руски глупости.
85
2
 
23
 
! Отговори
Pipi преди 6 години
Със заплатите какво стана те не са ли по важни от тия магистрали народа асфалт не яде г-н Борисов
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама много тънка сметка:- На гърба на народа и за сметка на еврофондовете в БГ-то масово се строят магистрали - "За благото на нацията и управляващия"!- В един мно...ого тънък момент (след 4-5 години) в БГ-то се внася предложение за продажба на магистралите на частни фирми (които намат нищо общо с ББ). Оправданието пред "овцете" е, че държавата вече няма средства да поддържа магистралите. И в "чудния" момент се получава, че много проценти от нашите пътища са съ-собственост на фирми на ББ...
83
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Един от СеверозападаМислели сме тогава и сме го избрали... - ти кого предлагаш... - Борисов за сега няма алтернатива...
82
15
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кога Нинова ще се осмели да опонира на Карпов... - или на Решетников...
81
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана с менискуса ?Тоя 5-ия ли му беше или 6-ия ?Или може би задния ?Да не са му го скъсали в Турция, като е заемал позата ?
80
6
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Робокоп... - още на операционната маса започна да работи...
79
3
 
25
 
! Отговори
ТЪЙ АМИ преди 6 години
КАТО НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ, А МНОГО ЧЕСТО ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА КАЗВА, ЗАЩОТО МУ СЕ ИЗЧЕРПАХА МАЙМУДЖАЛЪЦИТЕ. ВЕДНАГА ЗАПОЧВА ДА РАЗМАХВА МАГИСТРАЛИТЕ. ЗАЩОТО САМО ОТ ТАМ МОЖЕ ДА КРАДЕ БЕЗНАКАЗАНО И С ПЪЛНИ ШЕПИ. ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА АСФАЛТИРА И МАКЕДОНИЯ. САМО ТУРЦИЯ НЕ СМЕЕ.ЗАЩО ЛИ???
78
2
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Денят за размисъл, уважаеми колеги по форум, е преди изборите. Да бяхте мислели тогава.Сега-и да говорите, и да не говорите-късно е.Сами сте си го избирали-търпете си го.Ще ви прави магистрали, ще ви вдига доходи и пенсии.Нали така ви обеща? Вервайте му!Сами сте си го избирали и него, и тези, около него. Така че-сърдете се на себе си.Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.
77
26
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Ей много ***-путинисти тука, гледам 80 коментара начукали. Ама то това от глад, само глад и лабуть за вас!!!
76
1
 
14
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Е,и "обществените поръчки "по край тях разбира се,нали така ,другарЮ Борисов???? НАРОДЕ????
75
0
 
13
 
! Отговори
Чук преди 6 години
Бат Бойко намери полезна работа на Миленко Недоделковски:- Хей, другарю ти какво решил си с чукас този трясък и искри?- Нова магестрала друже туканов аутобан през тези чукари!
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да коментирам еднокнижния!
73
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 64 преди 6 години
Алооо, новоизлюпеното Германче, ти като не искаш да чуваш за България що четеш и коментираш в Български сайтове бе Ариецо балкански? Да ти кажа, на нас останалите в България въобще не ни липсват такива като теб! Щасливи сме да чуем, че сега *** немски ..... наденички! Добър апетит!
72
2
 
24
 
! Отговори
Сапьор преди 6 години
Чудя се защо този екземпляр се е насочил към пожарния факултет, а не към някоя пътно - мостова строителна специалност във военното училище или някой строителен техникум!Като е приоритет, нека е приоритет още с образованието!
71
0
 
14
 
! Отговори
неповторим преди 6 години
Не е наясно с географията. Иначе идеята за магистрала Скопие-Благоевград е оригинална, а онази дето ще свързвала София-Скопие си е направо златна касичка за Нобелова награда
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце е хитър - повече магистрали по голямо гепене, повече коли - повече горива и пак гепене. Вече се вреди за газовия бизнес, но явно му е малко!
69
1
 
14
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
Гледам тази снимка и плача......................от смях.Горната част на главата на Вожда доста по-малка от долната,онази бузестата.Та се питам дали мозъка, там някъде сред шкембе чорбата е по-голям от орехче?!
68
1
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Пожарникаря ще забрани на всички да мислят! Той не може да мисли, значи и заложниците му, поданиците на България, не трябва да могат за мислят!