Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!

Премиерът с интервю за МКД преди посещението на колегата си Заев
197
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!
Снимка: БТА, архив

За България и Македония най-важното в момента са инфраструктурните проекти между двете държави, защото това дава възможност на хората да пътуват и улеснява бизнеса и инвестициите.

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за македонския информационен сайт МКД в навечерието на първото посещение на новия македонски премиер Зоран Заев в София, което започва утре.

В интервюто Борисов изразява надежда, че след преодоляването на тежката политическа криза Македония бързо ще напредва в развитието си, предаде БНР.

"България винаги е подкрепяла Македония по пътя ѝ към Европейския съюз и НАТО", казва премиерът:

"Винаги сме твърдели в България, че присъединяването към ЕС на целите Балкани, присъединяването на всички балкански държави към НАТО, е нещо, което ще успокои региона", посочва той.
 
В отговор на въпроса, как ще се преодолеят историческите спорове между двете страни, българският премиер подчертава:

"Аз имам принцип - историята да остане на историците. Те да спорят, те да се доказват. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград, защото магистрала Струма-София-Солун дава големи възможности, да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Председателството на България на Европейския съвет ще има положителен ефект върху Балканите, убеден е Бойко Борисов. За македонското онлайн издание той заявява, че разширяването на ЕС на Балканите е приоритет, но то зависи на първо място от изпълнението на критериите за членство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо парче. Като студент съм го виждал в бар на хотел, с покойните вече мутри от 90-те!
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ,че е Гърция та да ни отсрами и блокира всякакви опити на тази измислена бивша югорепублика да се домогне до ЕС . Намърда ли се там вече открито ще предяви претенции не само към историята ни ,но и за измисленото " македонско малцинство " в Пиринския край ,който според тях е окупиран от българите по големи българофоби от тези сърбизирани елементи -няма .Никакви отстъпки ,преговори и пр. Бай Х. значи на руснаците се репчи за историята и азбуката, а пред тези шушумиги балкански мълчи като п
45
1
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Македония ще става част от Албания.Това и е най-големия проблем.Но стратега от Банкя знае само магистрали.Той дори и да е чул за албанския проблем, няма представа кои държави там имат карти и каква да бъде стратегията.Егати и държавата, щом това нещо е премиер.
44
2
 
24
 
! Отговори
Момчето е зле преди 6 години
Този човек наистина е доста ограничен. Жалко за народ, който не може да излъчи по-качествен ръководител.
43
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Борисов, пътищата са най-важното за развитието на една държава!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бочката знае, започваш магистрала и паралелно с нея откриваш друга но финансова. Финансовата води към Оман или Вирджинските острови. А там хоботчето е впил Бочката, парите ди текат а той само контролира. За икономика не говори защото в книгата Винету нищо не се споменава. А за развитие на икономиката трябват познания, честност, интелект. Тези качества липсват на Падишаха на Вселената. Вместо да учи е въртял бухалката в СИК. А Маджо и Маргините не са изисквали познания, само тупаници.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея мурафети да приласкава и да гали по газето някого, когото хич не брои за нищо, но има интерес ги е прихванал от Ердоган Демократ Ага!
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управлението на ГЕРБ - магистрали и глупостите на божидар димитров
39
1
 
23
 
! Отговори
БОКОТИКВОКО преди 6 години
БОКО ХОРАТА НЕ ЯДЪТ АСВАЛТ.А ПО ВЪЗРАСНИТЕ НИКОГА НЯМА И ДА ТИ ПОЛЗВАТ ШИ БА НА ТА МАГИСТРАЛА
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЙКО СЕ ОПИТА И В ГЕРМАНИЯ ДА ИМ СТРОИ МАГИСТРАЛИТЕ НО МУ ДАДОХА ЕДИН ПО МУЦКАТА
37
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко! Голям Българин и Патриот!Това е най национално отговорното Правителство. Благодарение на ГЕРБ и обединените Патриоти! Разбира се комунистите от Пocpано плюят и забравят за Станишев, Гумен Петров който пикaeше по фонтаните.
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, нещо за съдебна система, прокуратура, служби??Да се оптимизират и да започнат да работят по-добре?Нещо за борба с корупцията по високите етажи на властта? Че..май там е най-голяма??Нещо по тези въпроси, Бойче?Нещо за нагласените обществени поръчки? За свързаните фирми с черепа и Пеевски/Доган?Или...казваш, там всичко си е наред?
35
0
 
19
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 6 години
Баце ,вземи се гръмни в големата тиква.Това ще е най-полезното нещо ,което си свършил в жалкия си мутренски животец.
34
5
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Пътник 24 Ти пак ли се появи с милиардите на Боко? Я кажи колко станаха 4-5 милиарда. Колко?.Всяка година ги увеличаваш с 1 милиард.Хи, хии!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накратко - Бизнеса да върви, пък азбуката да я оставим на писателите да се дърлят за престиж и слава! практичен като евреин.Браво! Един краде пари, друг история! Всеки със свой приоритет!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко да не е роден на някоя магистрала ,та само за магистрали говори.Да не остане с прякора Бойка магистралката.
31
1
 
25
 
! Отговори
2233 преди 6 години
Колко е гламав ,господи.Добре че не знае как изглежда отстрани.
30
3
 
10
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
MUTRISov,za teb sme sigurni,samo ne govori ot mnozestveno cislo.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак магистралите! Стига бе!!! Немаш ли нещо друго в репертоара си? Магистрали, тангенти, хъб, дъра бъра и пак отначало. В тоя "Винету" не пише ли нещо повече? А да, забравих, че оня ден се похвали, че е чел и "Тримата мускетари", та от там да беше прихванал нещо. Пък ако прочете на стари години "Граф Монте Кристо" и "Баскервилското куче" съвсем ще се образова и ще може да води високо интелектуални разговори даже и с Меркелица и с Макарон...
28
13
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Чакам мнението на Корделка по въпроса.