Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!

Премиерът с интервю за МКД преди посещението на колегата си Заев
197
Борисов сигурен: Най-важното за нас и Македония са магистралите!
Снимка: БТА, архив

За България и Македония най-важното в момента са инфраструктурните проекти между двете държави, защото това дава възможност на хората да пътуват и улеснява бизнеса и инвестициите.

Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов за македонския информационен сайт МКД в навечерието на първото посещение на новия македонски премиер Зоран Заев в София, което започва утре.

В интервюто Борисов изразява надежда, че след преодоляването на тежката политическа криза Македония бързо ще напредва в развитието си, предаде БНР.

"България винаги е подкрепяла Македония по пътя ѝ към Европейския съюз и НАТО", казва премиерът:

"Винаги сме твърдели в България, че присъединяването към ЕС на целите Балкани, присъединяването на всички балкански държави към НАТО, е нещо, което ще успокои региона", посочва той.
 
В отговор на въпроса, как ще се преодолеят историческите спорове между двете страни, българският премиер подчертава:

"Аз имам принцип - историята да остане на историците. Те да спорят, те да се доказват. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград, защото магистрала Струма-София-Солун дава големи възможности, да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Председателството на България на Европейския съвет ще има положителен ефект върху Балканите, убеден е Бойко Борисов. За македонското онлайн издание той заявява, че разширяването на ЕС на Балканите е приоритет, но то зависи на първо място от изпълнението на критериите за членство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
21
 
5
 
! Отговори
банана прайд преди 6 години
добре дошли на Банана Прайд с специалното у4астие на платените БСПедереси
26
0
 
10
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Похвално и сега да заведе ПР ката си на ресторант и да я почерпи с една голяма пържола .
25
5
 
28
 
! Отговори
Отец Иван преди 6 години
Господи, избави ни от тази проста мутряга!
24
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много точно е казано всички ние е знаем,че Македония е много развита индустриална страна с много глямо производство на всякакви стоки.За това между нашите две страни имаме нужда от магистрали да можем да превозваме товарите стоко обмен да правим и ще станем много по богати.
23
1
 
18
 
! Отговори
Кои висши технологии преди 6 години
Кои висши технологии развихме при този "многоможещ" всезнайко? Без висши технологии никоя държава не е силна икономически.
22
1
 
23
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Така е ,бат Бойко! Ти от магистрали милиарди "направи" !
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този да му подарят една релефна карта на Балканския полуостров , защото явно не е наясно какъв е терена в Македония , всичко ще трябва да са тунели ,
20
4
 
20
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Прав е батя ! Магистрали трябват ! За да може и последните инати, останали по тея полета, да се изнесем по-бързо ! И да останат само сивите гълъби и далечните им братовчеди, прииждащи на орди ! Прав е ...
19
1
 
24
 
! Отговори
Бойко Борисов тиквен преди 6 години
Аз съм Бойко Борисов премиерския *** на България и мен само магистралите ме интересуват хич не ми пука ще Българския народ умира от глад.
18
0
 
27
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Предлагам ББ да се канонизира прижеве като закрилник на всичко що съдържа асфалт и на всички занимаващи се с усвояване , защото и сега ако искаш да сполучиш било от държавна поръчка , било от евро-фондове на Него трябва да принесеш дар
17
2
 
19
 
! Отговори
криста преди 6 години
А производството къде го слагате ? Него кога ще оправите ? Както е тръгнало няма да има какво да караме по тези магистрали...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
yes, Ticket To The Moon.
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде Боци, направи и в Македония, после в Хърватия, Албания, Сърбия. Босна та да та пишат в историческите книги като цезар Боко Магистралец .
14
1
 
22
 
! Отговори
трол горянин преди 6 години
Хаха в БГ от 40 години една "Хемус" не могат да завършат и то по равното , та все ми е , че в люлката на всички цивилизации ще построят нещо наподобяващо магистрала. ПП Това , че пътната инфраструктура е важна , спор няма , но трябва и да сме реалисти
13
0
 
15
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 6 години
За вас не знам, но аз отивам да усвоим две големи и три бири. Македонци , магистрали отиват у лево след това.
12
2
 
33
 
! Отговори
ха-де преди 6 години
То пък с тия неговите магистрали... И България, и Македония са пред разтурване, те коридори чертаят.
11
1
 
37
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
На тоя полуграмотен Премиер трябва да му се набие в главата , че най-важното за България и нейния народ е развитие на силна икономика !
10
0
 
22
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Като гледам ти вече си ги усвоил .....
9
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко! Само така, мачкай кyмaнизите!
8
2
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ей, не се накрадохте......И дума не обелихте за Миленко с *** , например, за това, че първи им подадохме ръка, а те ни плюят в лицето постоянно.Сега е момента, да се кажат тия неща, но , подозирам, Бойко пак са го инструктирали началниците, да мълчи, да не казвам като каква част от женското тяло.И после-да не стане като с Белене, Потока и Хъба? Да гледа умно Баце, и да се чуди какво стана?Сега е момента, приемат ли ги в ЕС ще е късно за въпроси и отговори.