САЩ свалиха сирийски боен самолет

Водят се боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ
19 юни 2017 12:42, Елка Василева
112
САЩ свалиха сирийски боен самолет
Снимка: архив, БТА

САЩ потвърдиха, че американски боен самолет е свалил вчера сирийски бомбардировач, който хвърлял бомби над позиции на сили, подкрепяни от международната коалиция на около 40 км от Ракка, предаде Ройтерс.

Централното командване на САЩ съобщи в декларация, че сирийският боен самолет е свален при "колективна самоотбрана на войски на коалицията и техни партньори" от Сирийските демократични сили (СДС) близо до Табка.

Сирийската армия съобщи малко преди това, че водената от САЩ коалиция е свалила сирийски самолет, който изпълнявал бойна мисия срещу Ислямска държава.

ТАСС уточни, че сирийският Су-22, който бомбардирал бойци на СДС южно от град Табка, на 40 км от Ракка, е свален от американски изтребител-бомбардировач Ф/А 18 Супер Хорнет.

В Сирия междувременно за първи път избухнаха боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Боевете започнаха в провинция Ракка, в две села на около 40 км от град Ракка, малко след като вчера следобед американски боен самолет от международната коалиция срещу Ислямска държава свали в същия район бомбардировач на сирийския режим.

"За първи път се водят истински боеве между войски на режима и арабско-кюрдските сили в Сирия", каза на АФП директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.

Сирийски войски вчера стигнаха до границите на зоните под контрола на силите, подкрепяните от коалицията начело със САЩ в Северна и Южна Сирия, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: боен самолетСАЩСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Човек трябва да е много *** за да не прозре че краварите са едни долни печалбари и интересчии! За пари биха продали и майка си. Всички жертви на терора тежат на тяхната съвест! Но те съвест нямат. И приятели нямат. Само интереси и бизнеспартньори и послушни пудели. Ние сме от пуделчетата. Кротки и послушни.
28
14
 
3
 
! Отговори
САЩ са велики преди 6 години
До Русия е великаРусия е поканена в Сирия от законното правителство на Асад.От кого са поканени САЩ?САЩ не се нуждаят от покана. Сега разбираш ли колко е "велика" страната на лосиона?
27
2
 
7
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Няма заповед за ответен огън...........засега, ама скоро ще има..:)))
26
2
 
18
 
! Отговори
Путин е виновен! преди 6 години
САЩ са световен терорист, който напада суверенни държави без разрешение от ООН и в нарушение на всички межднародни договори. САЩ избиха милиони в БИ и се месят във вътрешните работи на всички страни по света. Приятели на САЩ са уахабитите Саудитци - родината на Осама Бин Ладен, обучен от ЦРУ да убива руски войничета в Афганистан. Голямо рИване падна след атентата над Близнаците ама който сам си го направи... кармата ще им връща за още много неща!
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великати що реши, че русия е велика? Щото има голямо жуже ли?
24
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руското посолство пак е раздало 2-3 щайги с рубли и *** си оплюха мониторите :)
23
3
 
3
 
! Отговори
До безродника преди 6 години
За разлика от теб аз НИКОГА не съм превъзнасял държавен глава на чужда държава, без значение коя е, докато ти и подобните ти, за които целуването на чужди задни части е начин на живот и върховно удоволствие!
22
5
 
20
 
! Отговори
факт преди 6 години
Както винаги-САЩ защитава терористите. Но има ли някой учуден.? Нали те ги създадоха.
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименС проституция са се занимавали какти и макти, може и ти да си се занимавал.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 САЩ не финансира Саудистка арабия , но печели от нея като и продава оръжия
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЪсатНовините все пълни със свалени руски самолетиа някои сами си паднаха от недоносача Кузя :)
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф безродния соршоидник с VPN-а пак е тук... Време е да обърнем везните малко.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 Естествено че ще бъде съден Милошевич , та той си е и виновен В кво ги обвиняваш Хилари И Обама , та той трябваше да се намеси в Сирия но не го направи
16
20
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Диктатурата никъде няма шанс. Ще го разбере и Путин , но по трудния начин.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е направо необяснимо, лишено от всякаква логика ... Не съм чувал за нещо подобно в цялата човешка история... Нападаш суверенна държава без да обявяваш война или да търсиш позволение от световните организации или ЛЕГИТИМНОТО правителство на странта. И изведнъж решаваш да смъкваш самолетите на конкретната страна, докато си на тяхна територия без да ти пука ?????? Това е все едно да започнат да смъкват бълагрски самолети, които прелитат над техните бази тук, в България, които са и български?
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименамерикански ***, какво ни занимавате с някакви български к..ви пишман сестри отишли за пари в Либия? Американците запалиха целия Близък Изток, избиха милиони хора, отвориха бутилката на радикалния ислям, а Гейропа събира негативите (бежанци и атентати). Толкова ли сте промити и неграмотни, дори за американофили? Либия, Сирия и Ирак бяха много по-уредени страни от България преди краварите да се развихрят там! Тръмп се "бори с терориза" продавайки оръжие за стотици млиарди на СА
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 4,Какво направиха турците- свалиха руски самолет и убиха пилота! След това турски селища в района на свалянето на самолета- не останаха! По-късно руските ВВС "попогрешка" убиха трима турски военни! Не е основателно заради един загинал да се предприема мащабна война с хиляди жертви, която може да прерастне и в световна такава!
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либия при полковник Кадафи беше държава,--------------------------Още един небългарин
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЪсатТи мозък имаш ли ? Су-22 на 100 години срещу ф-18 - бомбардировач срещу изстребител... Леле... и то смъкнат над собствената си земя.
10
3
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Не са се защитавали! След сваляне на самолета са преминали в настъпление. Борба за всяка педя, щото по скоро ще има дъжава на подръжниците на Асад и коалиция и демократични сили подържани от САЩ. Този филм вече е игран, и въпроса в ответния отговор не е дали, а кога и как. И вероятно, ще там дето най малко го очакват.