Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон

Ударени са около 10 човека, има опасения, че двама са убити
Обновена: 19 юни 2017 06:56 | 19 юни 2017 06:55,
85
Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон
Снимка: Reuters

Има опасения, че двама души са убити, един човек се бори за живота си, а няколко други са ранени, след като бял ван се вряза в пешеходци, излезли след молитва от джамията при Финсбъри Парк в Лондон, пише London Evening Standard, цитирани от "Фокус".

Около 10 души са били ударени, когато превозното средство е излязло от пътя малко след полунощ. Според непотвърдена информация, след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне един човек.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж". 

Предполага се, че пострадалите са били мюсюлмани, които са излизали след късна вечерна молитва по време на свещения месец Рамадан. 

От Мюсюлманския британски съвет потвърдиха, че атаката е била насочена срещу поклонниците и допълниха: "Нашите молитви са с жертвите". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
17
 
! Отговори
Сатанински строфи преди 6 години
Исляма е религия на сатаната! Не съм го казал аз - Салман Рушди го е написал. Прочел корана и се хванал за главата човек! Сега войните насатаната го търсят под дърво и камък да го убият. Страх ги е от истината демоните гнъсни!
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хадитите са измислица на евреите, преписали са части от Библията, Тората и Коран и са ги смесили с отвратителни лъжи. Следват ги само хора с изкривяване в сърцето, търсещи пряк път към Рая. Единствения изтчик на Ислям е Коран плюс Библията теи часи, които не са опорочени от евреите. В Библията е са писали, че Лут е спал с дъщерите си. Историята доказва, че Аиша е била над 20 години при брака с Пророка мир нему.
48
2
 
10
 
! Отговори
Надежда Михайлов преди 6 години
Представете си как ще изглежда Западна Арабска Европа само след 30 години- масивна религиозна и етническа война! Днес са само първите изстрели!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много малко маймун отишли в рая! Жалко! А заслужаваха хората! Айде пак! Имате толкова добри примери, а се излагате. Един обикновен пожар да ви засрами! Бива ли?
46
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невежеството е сила с която се управляват масите. Истината е че Нух и наследниците му Ибрахим/Абрахам/Авраам, Якуб,Исаак, Исмаел, Иса/Исус/ Юсуф/Йосиф/ , Мухаммад са всички мюсюлмани с арабски произход. Люлката на цивилизацията е арабскят свят. Иса е изпратен при синовете на Израел- те сса наследници на тези, които Алахе пренесълзаедо с Нух/Ной/ т.е. те не са от Нух, нио Якоб, нито Авраам. Те са наследници на Израел/който ида е бил той/ Аллах никога не е ипращал християнство ли юдаизъм винги е ило Ислям-монотеизъм.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от възможните варианти е шиити срещу сунити. Така, че не бързайте да определяте какъв е нападателя. Скоро ще се разбере.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Твърденията ти за Айша показват непознаване на собствената ти религия. Почети повече в хадитите. Едва ли аз трябва да ти обяснявам това. А иначе можеш избирателно да си вярваш само в това, което ти изнася - свободен си да не мислиш самостоятелно и да бъдеш част от стадото. Липсата на критично мислене към религията е особено голям проблем за мюсюлманите. Аз не приемам един човек да е източник на морала за всички, какъвто и праведник ще да е, на която и да е религия.
43
0
 
7
 
! Отговори
Да напомня на ... преди 6 години
..мъдруващите, че все още не е ясно какъв е терористът - християнин или мюсюлманин. Да напомня и това, че най-многобройните жертви на ислямски атентати не са християни, а мюсюлмани. Войната между шиити и сунити е изключително кървава.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. да превърнеш градовете в бойно поле и да избиваш жени и деца вътре, не е тероризъм?
41
4
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Това е долен опит да бъдат натопени християните че вижте и те не са по различни от мюсюлманите и правят терористични актове.Разследващите много бързо ще установят това.Не че ние не ги избиваме .Напротив.Избиваме ги постоянно .Със всеки изминал ден ги избиваме все повече и повече.Но го правим на бойното поле в Сирия и Близкия изток а не чрез тероризъм.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40Сигурно и Хитлер е имал някои добри идеи за социалното подпомагане на майчинството. Не казвам, че ислямът проповядва в 100% от съдържанието на свещените си текстове насилие. Но в него има съществени противоречия. А войните винаги са били част от световната история - западната цивилизация също не е чиста пред света. Но когато видиш, че някой е по-напред от теб, нормално е да вземеш пример в добрите неща, а не да го убиваш. "Изкривените" виждания не се "приписват", те са ЧАСТ от исляма.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нападенията са от "обичащ"ХРИСТИЯНИН. А само мусюлманите били лоши...?"Брей, *** ти и за демагог не ставаш. Значи, ЕДНО нападение, срещу СТОТИНА нападения, и християните били същите?Те ако християните са същите жив ре.зак няма да остане в държавите ни.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е задължително да е бял англичанин. Поне не организатора. Може да са пак брадатковците, с цел да налеят масло в огъня и да радикализират още народ, с класическите мотиви "казахме ли ви" и "видяхте ли".
37
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децките бракове се преписват на Исляма,няма как това да е вярно,обвиненията в/у пророка са безпочвени,защото той като се е бракосъчетанието със Айша,тя е била на поне 18 години,а относно облеклото на жената,то е продиктувано от Кораничен текст,същото е и облеклото на монахините.Всичко относно Исляма се изфабрикува за да се подчертае ,колко лоша религия е.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36Аз не казвам, че ВСИЧКИ тези "традиции" идват от исляма, макар че много от тях са си част от исляма. Напр. робството, убийството на критици, детските бракове и многоженството са религиозно допустими, защото са практикувани и от "безгрешния" пророк (поне робството официално е отменено благодарение на ООН). Казвам, че много античовешки практики се ТОЛЕРИРАТ в религиозните ислямски общества - пропуснах задължителното облекло за жените (хиджаби, никаби, бурки ...), убийствата на "честта" и т.н
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:41 Ти си потенциален терорист,службите трябва да те разследват.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се забрани исляма и всичко свързано с него. Недопускане на такива в Европа! Няма ли ислям и аллахакбаровци, няма проблеми. Вижте Орбан, затвори си държавата, не приема нито един гъзодупец. Словакия не приема муслита! Умно и резонно! С измити тикви от тази религия са опасни за всичко друго. Англия с години ги остави демократично, да не ги обиди с нещо и те започнаха настъплението. Радват се за акциите на ИДИЛ, на избити християни, това се знае. И нищо. Ще се организира Християнската общност.
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:37 Там където има войни и убийства е възможно радикализиране без значение на религията.Интересен е факта,че познавате всички"изкривени"виждания ,които се приписват на Исляма,а не виждате онова,което Исляма говори за мира,за толерантността,за добруването ме си религиите,за обществото без насилие...!
32
1
 
17
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Браво, най добрата новина след скъсания менискус на ББ
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Не защитавам извършителя. Отмъщението няма да доведе до края на това насилие. Но не "всички" мюсюлмани осъждат онези наистина "психари" от ИДИЛ. Скоро гледах, че студенти по медицина (!) от Дагестан оправдават действията на ИДИЛ. ИДИЛ и Саудитска Арабия имат много сходни наказания, а в повечето арабски държави и Иран законодателството е базирано на религиозния закон. Действията на ИДИЛ не са злоупотреба, а буквална употреба на исляма. Ако въобще е възможно, ислямът трябва да се реформира.