Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон

Ударени са около 10 човека, има опасения, че двама са убити
Обновена: 19 юни 2017 06:56 | 19 юни 2017 06:55,
85
Ван се вряза в пешеходци, излезли от джамия в Лондон
Снимка: Reuters

Има опасения, че двама души са убити, един човек се бори за живота си, а няколко други са ранени, след като бял ван се вряза в пешеходци, излезли след молитва от джамията при Финсбъри Парк в Лондон, пише London Evening Standard, цитирани от "Фокус".

Около 10 души са били ударени, когато превозното средство е излязло от пътя малко след полунощ. Според непотвърдена информация, след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне един човек.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж". 

Предполага се, че пострадалите са били мюсюлмани, които са излизали след късна вечерна молитва по време на свещения месец Рамадан. 

От Мюсюлманския британски съвет потвърдиха, че атаката е била насочена срещу поклонниците и допълниха: "Нашите молитви са с жертвите". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:34 Това ,което си писал отговаря 100% на клишетата за Исляма.Има има групи в които изброените неща са верни,но те не са продукт на Исляма,а на традицията в някой прослойки на обществото.Аз като мусюлманин също съм изненадан от такива действия,но все пак това са хора ,които живеят доста затворено и най вероятно не познават Исляма,а следват традиции на предците си.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно пак са мюсулмани , само че вече сунити против шиити!
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Лоши хора, престъпници и насилници има не само сред мюсюлманите. В исляма, обаче, има особено голям проблем с призоваването към насилие над друговерците, правата на жените, отношението към робството, неприемането на светска власт и закони. Това е идеология, създадена да не се променя никога и който се съмнява в нея, трябва да бъде убит. Ислямските общества толерират античовешки практики - женско обрязване, детски и близкородствени бракове, убийство за критика, изневяра, хомосексуализъм ...
27
10
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Деца, вие сте невежи! Когато този Завет бе положен, тогавашните хора избиваха цялото семейство на виновното лице и този Завет бе символ на нещо по- добро, за да се ограничи злото. Но времето се променя, заветите също. Направете ъпгрейт на мисловните си системи, бъдете хуманисти!
26
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавайте убийци!Всички мусюлмани осъждат онези психари от набедената за ислямска държава,а вие се радвате,че е станало подобно нещо,това вашето не е нормално.
25
2
 
26
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Някой да е чул нападателите да викат Джизъс суперстар?
24
3
 
18
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Ние сме фенове на стария завет!"Зъб за зъб , око за око!"Ти ако искаш ....обърни и другата "бузка"!
23
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Защо някой тук от вас смятат, че това е дело на християни? Няма никакви потвърждения в тази посока.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наближава времето в което ислямския свят ще бъде изолиран изцяло. Сам си го предизвиква с агресивното си демонстриране и налагане. В Англия, рано или късно, ще се създаде Народно опълчение. Овце, овце и наивници но и на тях ще им писне, колкото и да са загубили чувството за защита. Много са позволили на "правоверните" да си правят каквото искат, да налагат ретроградната си религия. Отката е логичен и очакван. Те повикаха това, това и получават. Ще има и още. Властите и Мей няма да направят нищо!
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След толкова много търпение към идеологията на омразата и нейните последователи, се очакваше ... От омразата следва омраза и безкраен цикъл от насилие. Единственият изход е човечност и помирение. Мюсюлманската общност носи отговорност за това, че мълчаливо подкрепя терористите и речта на омразата в джамиите. Всички "духовни" организации да си размишляват за измислените си богове, да си организират празници и да не подклаждат вражди. В личното пространство на хората и в политиката нямат място!
20
2
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Живеем във феноменален свят, където реалността е нереална. Тя е строго специфична за всеки отделен човек и всякакви опити да се осредности се провалят с гръм и трясък. Не пускайте децата си по екскурзии в чужбина, не ги правете курбан на кървави и човекоядни демони!
19
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападенията са от "обичащ"ХРИСТИЯНИН. А само мусюлманите били лоши...?
18
1
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Англичаните са известни с "подвизите" си в Индия. Даже са надминали и някои други.
17
3
 
33
 
! Отговори
Притеснен преди 6 години
Баща съм на осмокласник от Първа езикова във Варна.Децата ги зомбират от една година с екскурзия до Лондон...Сега не виждали нищо притеснително,екскурзията ще се състои-такава била реалноста!?...Аз ли не съм наред?! Минус, ако аз не съм наред, плюс, ако в училището не са нормални...
16
13
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Петре, прибери ножа в ножницата, говори миролюбивият Иисус, защото, който нож вади, от нож умира!Нека се покаем, братя и сестри! Нека скърбим за загиналите и да не търсим мъст, уповавайки се на божието правосъдие, което въздава справедливост всеки му!
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да няма повече отмъстителни акции, трябва да се затворят всички джамии и центрове. Най-отявлените аллаходупци на самолети и кораби, право в Афганистан. Забрана за бурки и всякакво муслимски ритуали. Бай Дончо е най-прав, забрани на живеещи в хардмуслиманските държави да посещават Америка. Нямаше как да няма отговор, има хора с достойнство и чест, които не могат да търпят тази наглост, исляма. Да треперят шалварковците, това посяха, това ще берат.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:18 Крият,защото и тяхната"вяра"е като тези от ислямска държава,между тези и онези разлика няма.
13
3
 
17
 
! Отговори
Пух преди 6 години
Всичко случило се може и да е постановка на мюсюлманите в стил оправдание за нападенията им.При всички положения е предизвикателство за религиозни сблъсъци.Сиреч : християните не са по- добри от мюсюлманите.Европа наистина не е същата, най- важното - липсва спокойствието.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслитата заживяха с мисълта, ме христивнина ще е вечна жертва. Дългите години даване на възможности на Резньовците да налагат културата си по най-отвратителния начин води до съответната реакция. И тази реакция е само началото. Наглостта на муслитата е безгранична. Овчедушните християни търпяха, изчерпа се търпението, защото има хора които не могат да се примирят с гнусната ислямизация, налагана и с помощта на властите. Ще треперят муслитата, защото злорадстваха когато се избиваха християни.
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХУБАВО Е ЧЕ няма пострадали хора