Батальоните на НАТО - най-значимата мярка от Студената война

Столтенберг от Литва: Имаме по-голяма мобилност!
20 юни 2017 21:39, Красимир Ангелов
38
Батальоните на НАТО - най-значимата мярка от Студената война
Снимка: БТА

Разполагането на батальоните на НАТО с предно базиране по източния й фланг е най-значимата военна мярка на алианса от времената на Студената война, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за четирите батальона в Естония, Латвия, Литва и Полша, предаде ТАСС.

По думите му с дислоцирането на тези отбранителни сили алиансът се е сдобил с по-голяма мобилност и е увеличил възможностите за взаимодействие между националните въоръжени сили на страните членки и международните подразделения на НАТО. "Само чрез съвместни действия ще увеличим бързината на реагиране на евентуални заплахи", каза Столтенберг, който днес е на посещение в Литва.

В отговор на въпрос за насрочените за септември руско-беларуските военни учения "Запад-2017" и руско-китайските "Морско взаимодействие-2017" - за периода юли-септември, генералният секретар подчерта, че всички военни маневри трябва да преминават в съответствие с международните правила, като организаторите осигуряват тяхната прозрачност.

Столтенберг добави, че Северноатлантическият съюз внимателно следи военната дейност отвъд своите граници, включително военното присъствие на други страни в Балтийско море и действията на Китай.
 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам Брус Уилис с униформа. Сега вече съм спокоен за Литва. Да пратят и Чък Норис в Латвия. Двамата са достатъчни да стреснат агресора.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Грузия нямаше НАТО, в Украйна нямаше НАТО - видяхме какво им се случи. Поуката е ясна.
27
0
 
3
 
! Отговори
Нфб преди 1 година
редно е Русия да изпрати 10 000 военни да събират банани в Куба.....там да си правят Сс30б...Сс 400...и да пазят бреговете на сащ от сомалийски пирати
26
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 1 година
Вече цензурирате и българските поговорки ли? Няма друг начин да изстине кашата без да я духаш.
Просто нямам думи за мръсното подсъзнание на цензуриращите.
25
1
 
0
 
! Отговори
nina преди 1 година
До 33:
Вас куче няма да Ви лае, просто защото не Ви е страх от него-обичате животните. Но, ако трябва да се защитите от глутница обезумели животни дали няма да извадите оръжие да се защитите? И, да Ви напомня ли как фашистка Германия първо окупира границите на Русия и я нападна без тя да очаква и провокира това? Та, ПАРЕН КАША ***!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31 nina
Ще се получи "изпаряване" на еврогеьове ....
23
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 1 година
Не зная дали сте забелязали, че наближавайки кучета и ви е страх от тях те започват да ви лаят и дори да ви преследват. Тогава те мислят, че това е моментът да покажат преъзходството си-нищо, че вие нямате намерение да им сторите нищо. Затова и нападат.Ами, ако в този момент извадите оръжие-какво ще им се случи?
Та и НАТО-обкръжава Русия, защото, видите ли била заплаха за света. Ами, ако тя като вас извади оръжие в този момент?! Какво ще НИ се случи?
22
0
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 1 година
НАТО е компрометирана военна структура с кримикнални действия и военни престъпления. Тя е троянският кон на васална Еворпа. Обществената поддръжка за НАТО ще се свива все повече. Европа се нуждае от независима европейска армия, евентуално подкепена с договори за сигурност и сътрудничество с двата военни мастодона: УСА и Русия
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ACX Crystal 222 метра кораб, се оказа твърде малка цел, за свръхмодерния американски разрушител, хахаха разрушен и то от кораб от търговския флот.Между другото кво става със SpaceX тия от няколко изстрелвания, повечето са им неуспешни.Калпав флот, калпави ракети, всъщност на Руснаците остана ли им нещо, с кого да воюват.
20
3
 
9
 
! Отговори
ponti преди 1 година
Русия им каза "Айде бе!", а те се скриха зад ъгъла.... Те само така знаят - от засада и по един път. За съжаление назрява момента в който звездичките ще почнат да стрелят по НАТО и тогава ще замирише на кръв и л. й..на, т.е. на смърт.
19
3
 
13
 
! Отговори
ponti преди 1 година
Цирк! Столтенберг и другата със сексуалната неопределеност приветстват някакви смешници, дето са се омазали като в Рамбо - Първа кръв. Много филми гледат тея смешници беее. Видяхме ги в Японско море - ще се издавят сами, а тръгнали да плашат Ким... Гръмнаха един сирийски самолет от засада, без предупреждение, а като Русия им каза, че са на прицел дислоцираха цялата си авиация, а австралийците директно декларираха, че повече няма да участват в "коалиционните сили". Дри...сък!
18
2
 
7
 
! Отговори
мурзилка преди 1 година
Пошол нахуй, дорогой Стольтенберг! Охуели ми от твоих натовских гейов, да и вообще охуительно би получилось битва между рускими мужиками и натовскими гейями! Вообще ...пиздец!
17
0
 
6
 
! Отговори
Бегемот преди 1 година
Щом някои се наакват от шест батальона, как ли ще им подейства въздушно преносима дивизия?
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 23 преди 1 година
Зощо ти е натовския батальон? И защо у вас, да не би нещо лятно парти да правиш, с натовския батальон.Ах ти с цял батальон не си поплюваш.Дано ти се сбъдне мечтата, да дойде у вас.
15
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще имаме натовски батальон и у нас?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това фотография от гей-парад ли е?
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-значимата глупост е разполагане на войски в Източна Европа. Съжалявам, че България участва в това. Нашата страна във всички войни досега е била на страната на губещия.
12
1
 
25
 
! Отговори
Искаме мир! преди 1 година
Не искаме Нато! Искаме мир!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най значимата мярка за плашене на гаргите, след бостанските плашила.
10
3
 
18
 
! Отговори
ЯнаДеверенченкко преди 1 година
Василев - Украйна не держава а област..меня разбираш ? Тии говориш за Крим,той исторически наш... защо налагати санкция за нешо наше ?