Експлозия на Централната гара в Брюксел

Неутрализиран е атентатор, носещ колан с експлозиви
Обновена: 21 юни 2017 01:19 | 20 юни 2017 22:37, Красимир Ангелов
127

Снимка: БТА

Централната гара в Брюксел е евакуирана след експлозия тази вечер, съобщават световните медии. Става въпрос за терористичен акт, като е обезвреден терорист, опасан с взривно устройство, съобщават местни медии.

Службите в страната уточняват, че няма загинали, а от прокуратурата поясняват, че нападателят е бил застрелян. По информация на очевидци той е крещял "Аллах е велик".

На този етап са противоречиви сведенията дали пред гишетата в централния салон е проехтял взив, или са се чули изстрели.

Терористът е застрелян от органите на реда, а белгийската полиция съобщи, че ситуацията е под контрол.

Първите свидетелски кадри от мястото на събитието показват огън в централния коридор на гарата. Според свидетелите нападателят, който носел и раница, опитал да задейства устройството, щом бил забелязан от патрулиращите военни. Има данни, че той е опитал да стреля по тях.

Спасители посочват, че взривът е бил задействан, но е бил слаб. Изпод дрехите на терориста все още стърчат проводници и на мястото се очаква екип сапьори.

Районът е отцепен, влаковете и метрото не спират на гарата, централният площад в града е евакуиран.

Белгийската прокуратура потвърди, че нападението на Централната гара в Брюксел е терористичен удар. Прокуратурата потвърди, че освен нападателя, който е обезвреден, няма пострадали. Засега не е изяснена самоличността на нападателя.

Централната гара в Брюксел е едно от най-важните транспортни точки в белгийската столица, отчита BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pinko, кой звъни в Симитли, бе, кой го интересува за Симитли
58
1
 
5
 
! Отговори
до 87 от славянин преди 6 години
А и тюркието няма още дълго да е в нато предвид отношението на атлантиците към него - швабистанците например си местят контингента от Инджирлик в Йордания, задокеанските чобани дадоха бяла светлина на кюрдите в Ирак да си направят референдум за обособяване в самостоятелна държава, което ще даде крила и на турските кюрди да направят същото! Та, разпадът на ес тръгна от Ингилистан, разпадът на нато ще тръгне от тюркието!
57
4
 
9
 
! Отговори
pinko преди 6 години
Започвам да се съмнявам, че Еманюел напоследък изневерява на Брижит с Ангела и е започнал да й натрапва идеята да си направят групов с двойката министър-председател/ки на Люксембург. Обещали са на Бърнабич, че ако се включи в тяхното "интимно приключение" ще вкарат Сърбия в НАТО и ЕС, а ако Варадкар се прежали да й го сложи (против ориентацията на двамата) и останалите гледат, ще разрешат на Ирландия да се отцепи от Обединеното кралствто и да остане в Еврогейския съюз. Същите звънят и в Симитли.
56
2
 
4
 
! Отговори
до 87 от славянин преди 6 години
Точно докато тюркието е в нато има най-голямата възможност да ни пипне и като ни ''пипне'', нашите атлантически ''братя'' ще ни кажат да се разберем помежду си по комшийски! А ако тюркието ако не беше в нато, щеше да му е малко по-трудно!!
55
2
 
5
 
! Отговори
Марко Тотев преди 6 години
Е, аз пък точно днес да пристигна в командировка в Брюксел. Имах среща в 8:30 на Grand Place с един колега, срещнах го на стотина метра преди площада, тъкмо навлизахме, когато полицаите започнаха да гонят с крясъци хората от площада и околните ресторанти. Веднага кръгом и дим да ни няма. После разбрахме, че атентата е бил на централната гара, но просто евакуират всички големи обществени места.
54
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тюркието докато е в НАТО също не може да ни пипне. Това също не се харесва на руснаците. Мило и драго дават да ги изкарат от там, както и нас.
53
3
 
5
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 6 години
Русия няма да ни пипне, защото ние не сме и интересни, но на натовското тюркие определено сме му интересни и никой не може да го спре!
52
2
 
20
 
! Отговори
Еманюел Макрон преди 6 години
Искам да успокоя френските граждани, че не става въпрос за терористичен акт, а за гръмнал бойлер! Религията на мира може единствено да ни обогати културно! Работя неуморно по въпроса как да наложа на източноевропейците да приемат ислямисти за да си прецакат обществата, като Франция и Белгия! Обичам исляма, почти колкото бабите! Да живее Ротшилд!
51
1
 
5
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 6 години
Твоите еврог.йове не могат да опазят собствените си жени, дъщери и сестри от ''ласките на мюмюните, че нас щели да ни опазят!? България за тях е буферна зона, която трябва да пречи на ислямското нашествие към западнала Европа, ама този път няма да го спрем, както някога го е спрял Тервел!
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно момчета, никой няма да ни напада. Русия не смее да пипне натовска държава, пак макар и такава като нас. Затова усилията и са да ни изкара от НАТО, както и да не допусне и Македония там. Затова са и драмите с азбуката.
49
2
 
15
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 6 години
Никой няма да пази българите, най-малкото еврог.й.вете ще ни пазят, те ни третират като втора и трета категория хора, ти искаш да ни убедиш, че в същото време те ще ни пазят! Слез от розовите си атлантически облаци на земята!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
легнувайте
47
1
 
5
 
! Отговори
ГОНЗО преди 6 години
мара габриел дали е сред пострадалите? ...че почвам да рева веднага!
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До к9 Абсолютно подкрепям западняците(англосаксонците)събудят ли се нямат спиране!!!
45
13
 
5
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Кажете бе русофили,кой ше пази българите ако стане патаклама.Путин ли,дето щеше да пази Сърбия от Запада и мъжкара Милошевич.Много на бързо гейовете от Запад им свиха сърмите.Над Белград взеха да летят и падат бомби.А милко пича стоеше и гледаше като невмениям зад решетките на бързо.Путин ли дето щеше да разгроми ИД,като още нищо не е разгромил за две години,Путин дето щеше да запази Сирия,дето я разпарчетосаха или Украйна дето я завзе гейския Запад.Опичайте си ъкъла,щото западняка трае до време
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче Виена още не са я погнали.
43
1
 
2
 
! Отговори
до 69 от славянин преди 6 години
Еврог.йците след ВСВ действително станаха г.й.ве и *** и въобще не стават за бойци, а само за участници в нежни паради! Вие, ''демократите'', както винаги не сте в час! Когато осигуриш на някого изобилие от ''хляб и зрелища'', той винаги са разплува и се превръща в пихтия!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма да спре смесването. Брюксел е мюсюлмански прогресивен град.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe vidishh li musli streluai
40
13
 
10
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Тръгнали всички да се правят на мъже из нета,европейците били гейове.Българина не е виждал война и си мисли че е същото като да се напиеш на бара и пет човека да пребият един.Западноевропейците не са спирали да воюват от векове,като участват във всички големи войни,като повечето са започнати от тях.Владеели са цял свят,заличили са раси,народи и държави.И сега бомбят в Близкия Изток и трепат наред мюсулмани и всякакви диваци,а българина гледа новините и дава ъкъл.Смешници.