Експлозия на Централната гара в Брюксел

Неутрализиран е атентатор, носещ колан с експлозиви
Обновена: 21 юни 2017 01:19 | 20 юни 2017 22:37, Красимир Ангелов
127

Снимка: БТА

Централната гара в Брюксел е евакуирана след експлозия тази вечер, съобщават световните медии. Става въпрос за терористичен акт, като е обезвреден терорист, опасан с взривно устройство, съобщават местни медии.

Службите в страната уточняват, че няма загинали, а от прокуратурата поясняват, че нападателят е бил застрелян. По информация на очевидци той е крещял "Аллах е велик".

На този етап са противоречиви сведенията дали пред гишетата в централния салон е проехтял взив, или са се чули изстрели.

Терористът е застрелян от органите на реда, а белгийската полиция съобщи, че ситуацията е под контрол.

Първите свидетелски кадри от мястото на събитието показват огън в централния коридор на гарата. Според свидетелите нападателят, който носел и раница, опитал да задейства устройството, щом бил забелязан от патрулиращите военни. Има данни, че той е опитал да стреля по тях.

Спасители посочват, че взривът е бил задействан, но е бил слаб. Изпод дрехите на терориста все още стърчат проводници и на мястото се очаква екип сапьори.

Районът е отцепен, влаковете и метрото не спират на гарата, централният площад в града е евакуиран.

Белгийската прокуратура потвърди, че нападението на Централната гара в Брюксел е терористичен удар. Прокуратурата потвърди, че освен нападателя, който е обезвреден, няма пострадали. Засега не е изяснена самоличността на нападателя.

Централната гара в Брюксел е едно от най-важните транспортни точки в белгийската столица, отчита BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
11
 
! Отговори
Т преди 6 години
Не започнат ли да изселват по квартали, ще има безкраен низ от такива гадости. Знаят се най-активните имами в Западна Европа. Прибират се до един, връщат се в Афганистан заедно с цялата фамилия. Затварят джамиите, забраняват бурки и пингвини. Койото го хванат на кораба и обратно. Забраняват исляма категорично. Изритат ли най-гадните, останалите ще си правят сметката. Не им се живее в пустоша на Афганистан и Пакистан, там е отчайващо. Няма кой да им плаща за безработни. Сами ще се откажат.
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да спре човек, който е решил да умира. Връзва си бомбите на кръста и се гърми. А вие си пишете коментари по фейсбука и тука в интернет. Кой ли ви чете...
37
6
 
6
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Кво ревете всички,Брюксел тъй онуй,демокрацията ви виновна.Ако го няма Брюксел и като тръгне утре Ердоган към България с едномилионна мюсулманска армия,втората най голяма в НАТО кво ще правите бе мищоци.Ше ни изколят за един ден.Кой ше ни помогне,Русия,дето Търция трепе из Сирия и Путин само гледа от Латакия,или дето му свалят самолети и убиват публично посланници.Или Радев ще яхне самолета и ще ги затрие всички.Я се осъзнайте и се надявайте,ЕС да не се разпадне че тогава ше стане страшно.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа излъчва слабост, а примитивните същества имат усет за това.Ще ни налазят като мухи умирающ, само ще измътим яйцата им.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи с брадата е правоверен мюсюлманин.
34
1
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
Тя цялата ви работа такава: от 1000 години ви е мечта тая Европа и накрая пак опитате до близостта с козите дупета!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярват си брюкселските "зелки", за парите, които вземат и ти щеше да си повярваш.
32
1
 
12
 
! Отговори
smej преди 6 години
Прави добро впечатление скоростта, с която започнаха да убиват терористите. На 8 минута в Лондон и веднага в Париж и Брюксел. Започнаха да ги убиват веднага. Това е похвално начало.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dneska edin spazvashe ramadana kolega i mi drunkashe che mislmanin moje da e s hristianka no hristianin ne.i az mu vikam brate hosane *** sum 5-6'mislmanki i tva sa gluposti mohamed ne go *** che ne piesh voda.obidi mi se i ne mi.govori cial den.Nadushih kompleks.ma ako kaje.neshto sha go bia *** sum go v zadrustenia gey.a edin svaliashe edna i beshe na 27 devstven.govoria che te za tva se samoubivat shtoto na zapad ne im puska ni tehnite ni zapadniachkite
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евросъюза е гръмнал буркан туршия от брюкселски зелки.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това, тези пичове-ислямистите започват да ме впечатляват с усърдието си.Хубаво е да има нещо, в което да вярваш.Интересно ми е бюрократите в Брюксел вярват ли си?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се коси, едно стадо като се е юрнало към пропастта, не можеш да го спреш.Лично аз вече се оставих да ме носи инерцията, животът е кратък, не си давам зор за нищо, работя само за да ям, докато дишам.Май-на-та му!
27
3
 
7
 
! Отговори
Р плевн Алиев преди 6 години
БОЙКО Е ВЕЛИК БУУУУУУУУууууммммм ...оп,па са нааакааххх
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на службите. Един по-малко с хетшот!
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямът настъпва защото християнството е отмираща религия. Аз не познавам истински християни. Такива ходещи в църква, кръстещи се и палещи свещи дал Бог. Християнинът когато му удариш шамар ще си подложи и другата буза, ще си даде и ризата на другия. Царството на християните е небесното, а не земното. Затова, фарисеи, престанете да се наричате християни!
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяяяяяяма новина! Голяяяяяяма праз!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги е по-добре да приемеш нещо доброволно когато приемането му доброзорно е неизбежно.
22
1
 
14
 
! Отговори
Назад към първичното преди 6 години
Явно тези ислямисти само толкова могат - всеки ден някъде по нещо като терор. Тогава един по един ислямист, леви, леви и оттам откъдето са дошли. Те и без това си живеят в техен капсулиран ислямски свят и отказват да се интегрират. Затова жив ислямист не трябва да има в Европа.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остаряване и слабост на цивилизацията.В историчрски план ми е интересно има ли друг случай на доброволно приемане на чужди цивилизационно маси на територията на дадена култура или проявяваме новаторство?
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горчивата истина е, че не можеш да спечелиш срещу човек, готов да умре за каузата си, каквато и да е и колкото смахната да е. Тая война ще продължи до демонтирането на в момента властващата западна религия на консуматорството. Християнството реално го няма вече, то има само декоративно-сантиментален статут, особено в мегаполисите.