Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи

Ситуацията буди загриженост, каза прессекретарят на Путин
20 юни 2017 14:52, Елка Василева
164
Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи
Снимка: архив, Reuters

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Още по темата

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Информираме се взаимно за темите, които предизвикват дискомфорт, които дразнят. Кръгът от такива теми се знае, но засега не можем да констатираме, че е започнала конструктивна дискусия около тези теми, добави прессекретарят на Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: сащРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Човикът ,ДНЕС, е много интересен !!! Вече сме около 7 милиярда люде ! При днешната информационна система /световна/ всеки се развива със стремеж към :"СОБСТВЕННО ИМЕНИЕ - В СУПЕРКЛИМАТ " ; "ОБСЛУЖВАЩИ/ РОБЧЕТА И РОБИНКИНИ /; ДЕЦАТА НА "БЕДНИТЕ" ДА ГО ЗАЩИТАВАТ- -ОТ ТОЗИ ,КОЙТО ИСКА ДА МУ ВЗЕМЕ ИМЕНИЕТО !!! Да му доставят храта и вода и удоволствия-- децата на другите фамилии и родове ,народи и държави !! ТОЙ ДА "ЦИЦА "ДОКАТО УМРЕ ПО АМЕРИКАНСКИ !!! Е КОЙ ОТ ДРУГИТЕ 7,5 мр. ЩЕ ГО ПРИЕМЕ ???
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледай Единствената сметка е за постноменклатурната Олигархия тук в България от ЕС щото ще могат да богатеят и ние обедняваме .Ех такава е сметката.Защото Те -нашите освен да купи нещо за 1 и да го продаде за 2 друг бизнес няма с изключ.Обаче вече няма кой да купува и им се разтрепера дупето и зацоцаха на фондовете.Те затова и ни вкараха в ЕС -да си озаконят кражбите и да гуи пази някой от Турция-НАТО.Ама криви им излязоха сметките-майка им окрадоха майките и бащите си -нехранимайковци
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледайПомисли си? Хубаво! нямаше да си 4 пъти по богат със 500 лв заплата и си помисли какви бяха цените в лв преди 5 години и в момента.нещо не излиза сметката.Обаче то упорито защитава някакви Десни виртуалности които нямат общо с реалността и с това да живеем по добре.Можеше ако беше 80 та или 70 та да си в ЕС ,робот в Петък да си направиш барбекюто в двора и да караш Мерцедеса веднъж в годината в свободно време-а не само до работа и в къщи, и 30 дена отпуска
119
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледайНие сме вързани с Германия-падне ли тя и ние заминаваме.А тя в момента се управлява от *** -можеше да е рай и там и при нас и оста Германия Русия ако не сме такова крадливо племе и Тя-Германия толкова окупирана страна без свобода след 1945.И тогава доларът щеше да е 50 стотинки и те да работят за нас Европа а не не ние сега да купуваме всичко 2 пъти по скъпо=щото доларът стана 2 лева за да си начешат Новия световен ред и да контролират всички и всичко с виртуални хартийки
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я гледайКогато не можеш да изработиш това което дължиш си във фалит,същото важи и за Япония и за САЩ и за Италия .Ни е от Октомври миналата година влизаме в тази спирала.Ако не слушаш те сочат с пръст като Гърция или те фалират като Аржентина.Контрол-тотален.И въображения за свобода.Щатите са в неконтролируема взривоопасна инерция от края на 90те.От същите тези-лобита-Едвам закрепят с експанзия и контрол долар барел да не с срине цялата Макроик рамка и настане пълоен хаос при тях и в Света
117
0
 
2
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 134 Германия е в фалит.Къде го прочете това ? Точно обратното е.Чети бе , чети!
116
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Русия е велика 123 То и Бойко Победителя е законен премиер и Радев е законен президент , ама има такива предатели дето не ги признават.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бегемот Бафомет ли си БегемоТ ли си не те знам -забрави я тая песен.Тия хартийки можеш да си ги навреш сещаш се къде.Норвегия е "богата " защото е малка не предтавлява противник или интерес-конкурент и мисли за обществото си не защото е в ЕС .А като много разбираш я ми кажи защо Германия със цялата си производителност и дисциплинае във фалит-щото точно тия банкери и лобита отвъд Окена и ЕС са я хванали за гушата .Робът и богат пак си е роб! За ЕС -приключи решено е от тези които го създадоха
114
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 6 години
А де! А де! Що да не мълчи? Мълчанието е злато. Нали така ? Така е...
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9 Ти на кое казваш "цивилизационен " Свят.На Порното където двама *** *** жена ти,ходиш с една пластмаса виртуална в джоба която определя цялото ти битие и си плащаш за да живееш,дишаш олово вместо въздух ,пускат ти Ебола,Спин и Рак за да се гътнеш преди пенсия и в училище ти обясняват че си произлязъл от ***.Блудницата Вавилон приключи ,потънала в разврат и потъпка всички човешки стойности и път на развитие.Запиши си го-Този ред приключи,няма да го бъде.
112
0
 
4
 
! Отговори
Бегемот преди 6 години
"Русия е велика"Бе тя велика, велика, ама я ми кажи защо тогава заплатите и пенсиите в Русия са по-ниски от българските? А България минава за най-бедната страна в ЕС.Ами я вземи, например, Норвегия. Ха, де !
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-Добре да мълчи. Точно почна да мяза на държава ...Да не е върнат 100 години назад. Лидерът е САЩ и НАто ! Европа иска алтернативна газ от арабите и ако трябва със сила ще е докараме. Русия неможе вечно да пречи с монополните си амбиции.
110
1
 
2
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
посочете поне една страна с тежест която ще застане на страната на Русия при един конфликт Русия Сащ...
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Китай са уредили всякаквиспорни погранични въпроси. А САЩоще не са уредили проблема с Аляска.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оссраните български русофобиги чакат неприятни изненади.
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Германия не й трябва скъпиятамерикански втечнен природен газ.Там разбират от търговия и ще сибранят интересите от "демократскатаидеология".
106
5
 
3
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
реално Русия няма договор с Китай за военен съюз...кой би застанал зад Русия при един сблъсък със сащ....реално Русия няма нито един съюзник...а това е проблем...
105
2
 
4
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 6 години
"Открит сблъсък Русия САЩ в Сирия? Кремъл мълчи"Грешка!Открит сблъсък Русия САЩ в Сирия означава открит сблъсък Русия НАТО. А то е съвсем друго нещо. Затова Кремъл мълчи.
104
6
 
4
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
реално кой е защитил Русия.. коя е страната....реално Русия се провали във воените си договори с Ирак..Либия...Сърбия...а сега и в Сирия...Може ли Русия да защити небето на Сирия...ЗАСЕГА НЕ...НЕ МОЖЕ...
103
3
 
4
 
! Отговори
Русофил,лениноид,гей преди 6 години
Слава Путину,Курину и Пичину- духам на сталиновци,лениновци,путиновци и всякакви други -овци.