Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи

Ситуацията буди загриженост, каза прессекретарят на Путин
20 юни 2017 14:52, Елка Василева
164
Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи
Снимка: архив, Reuters

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Още по темата

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Информираме се взаимно за темите, които предизвикват дискомфорт, които дразнят. Кръгът от такива теми се знае, но засега не можем да констатираме, че е започнала конструктивна дискусия около тези теми, добави прессекретарят на Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
3
 
! Отговори
Македонски Болгар преди 6 години
Сбласакот варви,Кремал мучи.
101
0
 
0
 
! Отговори
ФИЗИК преди 6 години
До Да ама неТИ ЗА БОМБА ЛИ ПИШЕШ ИЛИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА ?
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важното когато атовете се ритат-кой ще пострада ??
99
1
 
0
 
! Отговори
Да ама не преди 6 години
До "Истината"Най-малката водородна бомба е 25т. За това тя не намира практическо приложение като оръжие. Освен това тя има необходимост от постоянно електрозахранане и собствен източник на енергия. Даже собствено охлаждане. Това са все неща, които затрудняват транспорта, готовността за използване и изненадата. Ти пишеш за едно приложение, което е измислил Сахаров, още преди да стане пацифист. Много гадно приложение, което говори лошо за морала на хората, които го предлагат. Било е отхвърлено.
98
0
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
Не се палете толко и не защитавайте нито РФ, нито САЩ. Защо? Не ни мислят доброто 2-те империи. Преследват свои си интереси, НЕ НАШИ. ПРОУМЕЙТЕ ГО. Вярно, с РФ сме някаква си рода, но и досега за тях сме "малкият брат", който трябва да "слуша". Не се ли промени това, няма да си оправим отношенията. Иначе за Сирия - САЩ търсят конфликт, за да изчистят дълговете си, но доларът потъва... Нямат шанс срещу Русия и Китай. и го знаят - стара техника, необучени военни (оставете филмите), слаба логистика
97
4
 
0
 
! Отговори
Да ама не преди 6 години
До ФактТи виждал ли си УСА медицинска техника и китайска със същото предназначение ?Е когато поне 50% от китайските промишлени стоки станат като щатските, могат да имат претенции.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп защо се *** от Ким Чен?
95
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До НфбНяма нужда от много подводници,а само по няколко "Статус"-а(въоръжени с водородни бомби) за всяко крайбрежие на САЩ.Централно решават проблема.100 мегатона правят вълна над 100метра,а за разлома Сан Андреас не ми се мисли.Виж за Йелоустоун ще си трябва нещо летящо.
94
7
 
2
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
до Боби.Реално Русия не изпълнява поетите задължения към законното правителктво на Сирия..кой ще вярва в един договор с руснаците..Иран..Северна Корея...звучи несериозно до този момент и няма как да се търсят съюзници...какво реално гарантира Русия...едно голямо нищо ..ето го Садам...сърбия...либия...сега Сирия...
93
3
 
0
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
единственото спасение за Русия е ако строи и пуска в действие повече подводници действащи по границите със Сащ за да ги пазят от терористи и пирати...
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за водка с говеждо печено.
91
2
 
0
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До БобиНадуваеми С-300 и/или С-400 със сигурност има в Сирия,като целта им е да объркат спътниковото разузнаване(и евентуалните крилати ракети) за разположението на истинските установки.Ако си спомняте първата война в Залива,Садам имаше стотици надуваеми танкове,старателно бомбардирани впоследствие от американците.Не са нови тия номера-още от Втората световна.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На американците им беше препоръчанонеотдавна да учат руски език.А същособствените им политици твърдят, ченовият им президент е човек на Кремъл- хип-хип ура!
89
5
 
1
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
Русия не си изпълнява ангажимента да пази небето на съюзниците си...това подкопава доверието в подписаните договори за отбрана...кой ще вярва и ще се надява на такъв договор...Може ли Русия да бъде гарант за нещо....много въпроси...
88
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Сокол 9Да им имаме буксуването на Китай...То ако Китай буксува,значи САЩ вървят назад,щото растежът им е 2,5 пъти по-малък!Иначе Китай е първа промишлена сила от две години,а БВП е вече над половината от американския.Обаче в щатския БВП услугите държат 70%,а производството-30%.С Китай е точно обратното,което навява разни мисли.Да не говорим за ежегодния огромен излишък на Китай и колосалния дефицит на САЩ.По икономическа логика САЩ вече не трябва да са лидер,ама има и военна....
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците тактически си унищожиха химическите оръжия, за да не могат да им разиграват театри с чужди, пък уж руски. С ядрените такива врътки са слабо вероятни. Но да видим, време е за ядрена зима.
86
2
 
0
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
безмислено звучи да разполагаш С 300 и С 400 и да ти свалят самолети а да няма огледален отговор...започват да ти се смеят...
85
1
 
2
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
нищо няма да се случи ако бъде свален един аверекански самолет...е малко напрежение..извинения...но трябва огледална политика
84
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Русия има с какво да отговори на САЩ,ама нали идеята не е цялата Америка и половин Русия да бъдат изпепелени(евентуално и Европа-според формата на войната).Чували ли сте за проектът "Статус"(подводници без екипаж и с ядрено оръжие),който "случайно" бе осветен за журналистите на заседание в Кремъл?Е,това е само проект,който реално ще заработи след 7-8г,но и сега намиращите се покрай американските брегове подводници могат да свършат същата работа при нужда.Така че американците да си опичат ума
83
1
 
3
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
До jimmyМожно да не гледат грозната физиономияне можно. А можно да си одиш у сибир?Ну вы говорите па Руски :)