Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи

Ситуацията буди загриженост, каза прессекретарят на Путин
20 юни 2017 14:52, Елка Василева
164
Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи
Снимка: архив, Reuters

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Още по темата

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Информираме се взаимно за темите, които предизвикват дискомфорт, които дразнят. Кръгът от такива теми се знае, но засега не можем да констатираме, че е започнала конструктивна дискусия около тези теми, добави прессекретарят на Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
2
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
82 Китай се развиваше бързо до един момент сега лека полека забуксува а тепърва ще влезе в капана на средните доходи . Иначе имат потенциал да станат първа икономика на земята . Все пак по население са ЧЕТИРИ пъти колкото Щатите . Но има още много време . Да му мисли Русия какво се случва в задния и двор в Сибир
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Открит сблъсък Русия САЩ в Сирия? Кремъл мълчилосионаджиите са се абадрискaли :)
80
4
 
5
 
! Отговори
ААААА преди 6 години
ЦВАЩ ИСКА ВОЙНА,НО НЕ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ.ИЗПОЛЗВАТ НАТО ЗА ТЯХНИ ЦЕЛИ.ДРУГИТЕ СТРАНИ ПРОСТО ПОКОРНО ИЗПЪЛНЯВАТ.ЗАТОВА НЕ МОГА ДА ГИ НАРЕКА ВЕЛИКИ СИЛИ,А МАРИОНЕТКИ
79
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Сокол 9Може би отричаш бързото развитие на Китай и опасността която представлява за доминацията на САЩ?Както и че единствено Русия пречи на Америка да подчини Китай?Е това е класически случай на късогледство.
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С300 и С400 са слепи като къртици. Не видяха нито един израелски самолет, сега щели били американски да засичат.Абе пийти си лосиона и не се врете между шамарите.
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До jimmyМожно да не гледат грозната физиономияне можно. А можно да си одиш у сибир?
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сблъсъкът ще продължи докато спукат надуваемите С300 и С400, които пазят небето над Сирия :)
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩкоментарите са излишни. На блядухите им е ясно, че ще издържат час-два в най-добрия случай.
74
13
 
5
 
! Отговори
Санкции до дупка преди 6 години
И пълна изолация на Блядистан от Цивилизования свят.
73
7
 
9
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
На САЩ им трябва бърза война с Русия,въпрос на оцеляване--------------------------Пълни глупости , а бе вие имате ли поне грам мозък под дебелите си черепи
72
0
 
7
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
74 Не е задължително , поне за ега се бият рамо до рамо срещу ИД кюрдите и иракчаните . Всичко ще се оправи просто трябва време , прекалено много възли са се заплели в Близкия изток а основния е между шийти и сунити
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждаме демокрацията в Либия, Афганистан и Ирак. Ирак се разпада, още не са го освободили от ислямисти. Сега ще се сбият Ирак и Иракски Кюрдистан за иракски градове, които кюрдите завзеха, биейки се срещу ИД, ще се сбият и за нефта на Ирак.
70
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
На САЩ им трябва бърза война с Русия,въпрос на оцеляване!И не заради самата Русия,а заради Китай.Америка спокойно можеше да си позволи нова Студена война с Русия и бавно икономическо задушаване,ако светът беше като тоя отпреди 2000-та година.Ама не е!Китай им диша във врата и до 10 години ще ги изпревари по всички показатели,вкл. и военна сила.Тогава ще стане и недосегаем.Обаче засега не е и на практика Русия го пази!Падне ли Русия-пада и Китай.Това е същността на проблема.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
66 Глупости на търкалета , толкова си далеч от истината , но толкова ти е акълът
68
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Още ли твърдят рубладжийчетата, че Тръмп е избран от Путин... - че той да не е мазохист...
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
67 В Афганистан никога няма да има оправия . Либия не е държава ,а Ирак ще се оправи макар и в по малки граници
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 Путин , как кой , през цялото време е той
65
3
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
A koj pali oganq???
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не си оправят кочините Ирак, Афганистан и Либия. Там няма руснаци.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТА 35Ма нещо санкциите мъчат най-много "санкционерите", сащарски компании си въртят бизнеса с Раша и не им пука, европейците настояват за премахване на санкциите, че няма кой да им купува ГМО-тата и ги погна безработица + малоyмията на сбърканата бабичка-мигрантофилка, дето заради извратената си страст погубва Европа. Та, свери си часовника и недей като котарака да ходиш подир козела и да чакаш да му паднат м..те та да си хапнеш, че центовете ти намаляха.