Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи

Ситуацията буди загриженост, каза прессекретарят на Путин
20 юни 2017 14:52, Елка Василева
164
Открит сблъсък Русия – САЩ в Сирия? Кремъл мълчи
Снимка: архив, Reuters

Кремъл не коментира възможността ситуацията в Сирия да прерасне в открито противопоставяне между Русия и САЩ в тази страна, предаде ТАСС.

"Ще оставя това без коментар", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент, запитан дали Кремъл не се опасява, че положението в Сирия ще доведе до открит сблъсък между Москва и Вашингтон.

"Ситуацията, свързана с действията на коалицията (начело със САЩ), безспорно буди доста сериозна загриженост", добави той.

Още по темата

Кремъл се надява, че по време на предстоящата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския му колега Петро Порошенко Вашингтон "ще изпрати на Киев мощен сигнал", че е необходимо да бъдат изпълнени Минските споразумения, отбеляза Песков.

Кремъл не знае за готвен от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън план за развитие на конструктивни отношения с Русия, съобщи той.

"Колкото до плана на Тилърсън, за който разбраха медиите, но за който ние засега не знаем, за коментар по въпроса по-добре потърсете министерството на външните работи", каза пред журналисти говорителят на Кремъл.

Русия не подготвя насрещни искания към САЩ в отговор на въпросния план, посочи Песков.

Информираме се взаимно за темите, които предизвикват дискомфорт, които дразнят. Кръгът от такива теми се знае, но засега не можем да констатираме, че е започнала конструктивна дискусия около тези теми, добави прессекретарят на Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
65 Ти какво предлагаш , как си го представяш . Това да не ти е вуна
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад няма ядрено оръжия, а Русия едва ли ще започне война със САЩ заради сирийски самолет. Но що не опитат да сввалят северно кореийски самолет, а? Оня малкия ги плюе и ги рита по мордата, а краварчетат се гушат и не смеят нищо да направят.
60
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Русофилите са срам за България... - подражават на хора, които си правят легло върху печката, чакат часове с канчета в ръка пред цистерни с надпис "квас", ловят риба от дупки в леда, пият препарати за вана, нямат дори собствена технология да си източат подземните богатства... - дрОгарЕ, засрамете се...
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60 kоментара как ги начатка сам бе *** ти си направо за орден
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Авиация России просуществует несколько часов", - Стрелков заявил, что в случае столкновения авиации России и США в Сирии от армии РФ ничего не останется - это будет "нож пониже спины"Один из основателей ДНР Игорь Стрелков-Гиркин объяснил, почему возмущение Кремля и обвинения Госдумы не выйдут за пределы Российской ФедерацииКАКТО СЕ КАЗВА ТУШ ИЛИ ШАХ С ПЕШКАТА ИЛИ КАПО
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че краварите къде нямат сблъсък краварите са облъскани в главите по рождение.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой подкрепя "умерените" терористи и Ислямска държава?
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитска Арабия купи от САЩ оръжия за 350 млрд. долара. На тържествена церемония в Рияд саудитският крал Салман удостои американския президент Доналд Тръмп с най-високото саудитско отличие - орден "Крал Абдул Азиз", на името на основателя на управляващата династия.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАО, мръхльото се мъчи да проявява логика, да търси връзки между събитията. Нищо, че пак предизвиква смях с напъните си.
53
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Имам чувството, че Путин не съзнава гаврата, която си правят с него... - не става въпрос за Щатите - това отдавна се знае... - става въпрос за Ердоган и Турция...
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кенеди клекна на Хрусчов и вдигна ракетите от Турция, после Русия се изтегли от Куба, иначе шеше да мирише да изгоряло месо в белия дом.
51
1
 
12
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
Тогава защо Иран ги отряска с една балистична ракета миналата нощ в Сирия некви кравари го отнесоха, но тука упорито се мълчи за тази ракета а израелските медии гръмнаха. ПРО-то е една залъгалка за наивници. Руснаците ако включат С-400 всички самолети ще изпопадат наоколо и ракети.
50
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
За разлика от Русия, която си въобразяваше, че може да разположи под носа на Щатите /Куба/ ядрени оръжия, но не им се получи и побягнаха с подвити опашки... - Щатите разполагат ПРО-та в Полша, Румъния, балтийските държави... - скоро и в Украйна... - просто се гаврят с рашките...
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ДА МУ МИСЛИ УМЕРЕНАТА СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯЦЕЛИ СТАДА ЩЕ ИЗЛИТАТ НА РАКЕТИ КЪМ АЛЛАХ.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Якият контейнеровоз продължи ни лук ял , ни мирисал. А есминеца, потънал на седем метра, тенекийте му изпомачкани.Срам и позор.
47
1
 
26
 
! Отговори
агресори преди 6 години
Сваления Сирийския самолет е бомбандирал терористи а САЩ са го свалили над Сирийска територия,въпроса е какво правят САЩ в Сирия?
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАА на теб не ти ли омръзна да показваш, колко дълбоко невeж и опpостачен си.
45
1
 
20
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Мислите ли,че след като Русия устоява вече над 3 години на яростната американска агресия и е на път да постигне целите си,сега ще зачертае всички усилия и жертви и ще тръгне на пряка война със САЩ?Ами ако такава беше идеята,още в началото можеше да ги удари и който оцелее-оцелее!Така че Путин ще се придържа към тактиката на асиметричните отговори в името на дългосрочната стратегия.Така че Русия ще понесе още доста удари,но крайният успех ще е наградата.Самото и оцеляване ще е успех и то за Света
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАКранджа, пак показваш какъв безнадежден, самовлюбен лаик си. Прочети малко повече, за да разбереш, какво спечели СССР от Карибската криза. И как вследствие едни корабчета със смъкнати(подвити) платна и увиснали знамена се изнизаха от нашите морета, заедно с едни базички. Не мисли, че хората забравят бързо.
43
3
 
25
 
! Отговори
факт преди 6 години
Какво има да се говори,Русия в Сирия е по покана на Сирийското правителство за борба с ИД и тероризма,а САЩ е там като агресор и защитник на терористите,това е истината....