Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения

Тръмп осъди "бруталния режим" на КНДР след смъртта на студента
20 юни 2017 07:52,
118
Ото почина! Пхенян го върна в кома след месеци мъчения
Ото Уормбиър. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Пхенян, след като вчера почина американски студент, върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор, предаде Франс прес.

"Случиха се много ужасни неща. Но поне го върнахме у дома да е с родителите си", заяви Тръмп малко след като семейството на 22-годишния студент съобщи, че той е починал в болница.

Още по темата

"Това е брутален режим", добави Тръмп по адрес на КНДР.

Ото Уормбиър бе арестуван от комунистическия режим през януари 2016 г. При завръщането си в САЩ той е имал тежки мозъчни увреждания.

Уормбиър бил арестуван за опит да открадне пропаганден афиш докато бил в Северна Корея на организирано пътуване. Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Доналд Тръмп подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".

"Няма нищо по-трагично за родители от загубата на дете в разцвета на живота. Нашите мисли и молитви са със семейството на Ото, приятелите му и всички, които са го обичали", заяви Тръмп, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
21
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
трагично, но първият въпрос който ми идва наум е: какво е търсил в Северна Корея?
47
23
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
А какво ли ще бъде ако кореец открадне,, пропаганден материал,, във Фашстките Съединени Щати ?
46
6
 
17
 
! Отговори
край преди 6 години
Изпята му е песента на дебелото червено прасе!
45
8
 
31
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Аз след второто ходене до ***, я отписах изобщо като дестинация, а това момче наивно - да се набута в КНДР.В тия азиатски сатрапии трябва да се ходи само на танк.
44
6
 
9
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 6 години
Бреййй, много фенове на нашта партия в тоя сайт, браус!
43
20
 
11
 
! Отговори
цирк сащ преди 6 години
Тръмп *** *** ръси закани около, КНДР и накрая млъкна без силен.
42
11
 
11
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
И докъде стигнахте различномислещите как са статистиките, заемчета дърпате а народа ви бяга. Eдна част а другата рови по кофите остана ена София ами малко са трепали комунистите малкоооо. ТСега ще ви затрият и националната валутас влизането в еврозоната и цялата политика на БГ ще се води в някой брюкселски кабинет.
41
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азиатците се опияняват от болката и затова са всеизвестни любители на мъченията...всякаква такава *** трябваше отдавна да е унищожена..жалко за момчето, в Северна Корея не се "ваканцува"
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускам сълза ...
39
29
 
24
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Режима в Северна Корея е цвете в сравнение с страната терорист САЩ.
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се разправяха и в БГ с всеки различно мислещ гадните комунистчета . Изродчето мимчо (любимото отроче на др. ***) им е достоен наследник.
37
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден нови шамари по краварника всеки ги подритва като кучета, сигурно има за какво А защо не си стоят в краварника, а ходят и във японско море фелипинците да им потапят корабите
36
21
 
27
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
А стотиците отвлечени от САЩ и държани без съд и присъда бащи,синове в лагера Гуатанамо кога ще се приберат а?и каква е разликата между САЩ и С Корея в случая?
35
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гуантанамо американските садисти са експериментирали с военопленниците нови присотропни средства, което е абсолютно забранено от Женевската конвенция.Това беше доказано и обявено публично, но за ФАЩ отново няма никакви санкции.А иначе говорим за равнопоставеност и спазване на Международните норми.
34
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за Гуантанамо?
33
9
 
13
 
! Отговори
Гнусни русофили преди 6 години
в действие VVV
32
11
 
29
 
! Отговори
Боже опази! преди 6 години
комунистическата идеология навсякъде създава тежки мозъчни увреждания у всеки индивид, който е бил в досег с нея! За веществено доказателство служат много от коментарите тук по-долу на нашенци, облъчвани от тази мракобесна доктрина в продължение на деситилетия!
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ото Уормбиър заяви тогава, че жена духовник му предложила кола втора ръка на стойност 10 000 долара, ако занесе плаката като трофей в църква в САЩ. Тя обещала църквата да плати на майка му 200 000 долара, ако той бъде заловен в Северна Корея и не се върне повече.....за какво си говорим повече....какви са тези духовници, какви са тези трофеи, какви са тези църкви...
30
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките са свикнали да се държат навсякъде като господари с робите си, ама КиМ не е от еврослугинажа да им цепи басма.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като всички янки отишъл е да краде афиши за да ги продава после на гърг за милиарди долари и да допринася за капитализма. Янки го хоум.