Уникално! Два слона спасиха от удавяне малкото си

Вижте видео от инцидента в зоопарка в Сеул
20 юни 2017 21:12, Красимир Ангелов
11

 

Двойка възрастни слонове спаси бебето си от удавяне в зоопарка в Сеул, съобщава БТА.

Уникален запис от камера показа как животните майсторски овладяха критичната ситуация, когато малкото се подхлъзна и падна в дълбокия басейн. Когато слончето загуби равновесие и потъна, възрастният слон, който беше до него, изпадна в паника. В същия момент обаче още едно животно се втурна от друга страна на заграждението.

Тъй като бебето се отдалечи от ръба към средата на езерото, слоновете нямаха друг избор, освен да влязат да го спасят. Заедно те се втурнаха откъм плитката част в посока на малкото, потопено почти изцяло във водата.

Слоновете успяха да запазят спокойствие и да работят в екип, за да помогнат на бебето. Те застанаха от двете страни на слончето и го издърпаха нагоре и вън от басейна. Бебето, вече в безопасност, излезе от водата между двамата си спасители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
Забележете реакцията на слона в съседното ограждение. Още кату чу цопването мнофо се притесни. И през цялото време тръмбоваше нервно. Личеше че и той иска да помогне.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хареса ми израза "слоновете запазиха спокойствие" :D
6
6
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
Наистина ли са спасили малкото слонче? Както се вижда-то доста добре си плува в басейна. Това е поредното изкривено, търсещо сензация журналистическо тълкуване на клипчето. Защото това на мен ми напомня за моето детство - когато майка ми не можеше да ме изкара от морето-та до ден днешен!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готино клипче,Просто ни демонстрира какво наистина е важно в живота, както при слоновете така и при хората.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Животните са по-добри и по-истински от хората."Границата животни-хора е много условна.Слоновете са доста умни. Имат самосъзнание. Отдават почит на мъртвите си.И кое точно им е животинското?
3
2
 
19
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
какъв рефлекс и каква скорост за слоньовете!!! респект към родителите!
2
8
 
12
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Само не разбрах къде в цялата работа е рискът от удавяне. Слоните могат да плуват, а си имат и шнорхел и малкото идеално си го ползваше.
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животните са по-добри и по-истински от хората.