Година по-късно: Как US полицията убива чернокож?

Преди година полицай застреля чернокож в щата Минесота
21 юни 2017 20:44,
35

Полицията от американския щат Минесота публикува видео от инцидент от 2016 г. Тогава полицай застреля 32-годишният чернокож Филандо Кастил, а в колата му бяха жената и детето му, припомня CNBS.

На видеото се вижда как при проверка полицай открива огън по Кастил, който го уведомява преди това със спокоен тон, че носи законно притежавано оръжие у себе си.

Още по темата

Полицай Джеронимо Янес казва на шофьора да не се присяга за пистолета и стреля няколко пъти. Според приятелката на Кастил той е опитвал да извади документите си.

Преди дни Янес беше признат за невинен по всички обвинения.

Инцидентът придоби световна известност миналия юли, тъй като жената снимаше полицейската акция с телефона си и я излъчи на живо във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Минесотаубит чернокож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 години
Видяхте ли детето как излезе.Американските полицай са такива ***, че чак не е истина. Стреля в човека 8 пъти и после му вика не мърдай, а от горе на всичко го оправдават.ДА ВИ ФАКАМ И ДЕМОКРАЦИЯТА АМЕРИКАНСКА ДА ВИ ФАКАМ.
25
1
 
4
 
! Отговори
ААААА преди 6 години
В РУСИЯ АРЕСТУВАЛИ НЯКОЛКО ШО РО Ш ЧЕ ТА И КРЕВАЩ ГРЪМНАХА,ЧЕ ТОВА НАРУШАВАНЕ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.А В КРАВАЩ НАПРАВО ГИ ГЪРМЯТ КОГАТО ЧОВЕК ИСКА ДА СИ ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТИТЕ
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не е ходил в САЩ да не защитава чернокожите. Нямате си предства колко са нагли! Те изобщо не да потискани а обратното, потискане е белият човек който го издържа. Черното не работи, живее на социал, детски и инвалидни, повечето фалшиви. Те са като нашите индийци, разлика няма. Да сте видяли слаби от тях, всичко дебело, доста тлъсто. Това от глад и расизъм ли е? При проверка Черньовците скачат под предлог, спиран е защото е черен??? При този огромен трафик трудно се преценява кой управлява.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нещо като нашите лекари, осакатяват, понякога убиват, но няма осъден в историята!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клипа е забранен за Канада. Свобода на медиите? Демокрация? ;)...
21
1
 
4
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
Да живее цар ДОЛАР! Всичко друго е бла бла бла.....
20
4
 
9
 
! Отговори
хъм преди 6 години
Аз гледах видеото два пъти. Полицаят му казва спокойно добре, но не го приближавайте. Оня явно го е хванал и полицая го застреля. Нали не се очаква полицая да чака да види оня както е хванал пистолета какво ще прави с него.В тубата е пълно как убиват полицаи такива от цветните, То там няма такъв без размъкнати *** и да не се прави на бабаит. Талибаните пасти да ядат. Поне знаеш какво ти мислят. Тези цветните не знаеш дали е на кеф или ще реши да те гърми ей така. Така че полицаят е прав.
19
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Бях там, само полицията ми хареса, всичко друго е трудно поносимо. Нарушителят трябва да стои неподвижно и да изпълнява нареждането на полицая. Иначе като минимум бой с палката и ръцете с белезници на гърба. Искам и нашата полиция да е такава.
18
1
 
3
 
! Отговори
До до 10 преди 6 години
Мен много си ограничен, той казва на жената да не мърда след като вече е застрелял мъжът и. Това е отговор на въпроса може ли да мърда след 7 изстрела в него един човек!Иначе там ситуацията е или той или аз, полицаят бе ложе да рискува живота си и този на партньора си само защото нарушителят не реагира на командите му!
17
2
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ченгето в този клип е луд за връзване ! - като много други подобни изперкали американци от хубав живот
16
0
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Полицията в УСА много са я стреляли и се е наплашила. Само ако леко мръднеш и започват да имат странни реакции - съдя от моментите когато са ме спирали за превишена скорост. По-добре не пипай и не вади (от жабката) нищо - гледай да ги успокоиш - да виновен съм, карах малко по-бързо
15
2
 
12
 
! Отговори
Латев преди 6 години
Всичките жалки драскачи дето реват за мюсюлмани и черни по страниците на този и подобните парцaливи вестници и медии трябва да отидат да поживеят поне седмица две (ако оживеят) в някое ислямско или негърскo гето, за да си сверят часовника! Макар, че те го правят от полит-курварлък и нагаждачество, едва ли са толкова глупaви и наивни!
14
2
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ако и нашите полицаи бяха поне наполовина толкова строги към родните "шведи" - щях да съм им фен!
13
0
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До до 10той казва на черната жена да не мърда, а не ме застреляния :)----------------Много си умен.Понеже казва на жената на дясната седалка да не мърда, този на лявата седалка може да мърда, при положение, че полицаят е насочил пистолет на 50 см от главата му.Тоест, полицаят не го е предупредил, така ли смяташ?
12
1
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Повечето ч.е.рни са на нивото на нашите "шведи",само че имат право да носят оръжие.Не е нужно богато въображение,за да си представим последиците....
11
6
 
23
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ако в САЩ започнат да осъждат всеки бял полицай превишил пълномощията си,то скоро ще останат без бели полицаи-останалите ще напуснат!Така че всичко опира до целесъобразност.Ясно е че не.г.рата като цяло не струват,ама покрай калпавите(повечето) горят и свестните(има доста такива).Не е много справедливо,но повтарям-целесъобразност!Изобщо САЩ е построена на принципа на целесъобразността и икономическата ефективност.Очевидно системата работи и то добре.А приказките за демокрация са за баламите.
10
2
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
той казва на черната жена да не мърда, а не ме застреляния :)
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това пред дете..*** кубинкаджия,всеки първи комплексар - ченге.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз успях да преброя 7 истрела , чудно ми е след това имали нужда да вика да не мърда
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и аз кат се заслушах, наистина чернилката казва че има пистолет, че и посяга да го взема.То това е все едно да пикаеш срещу ураганен вятър...не се сърди после що са те опикали :)