Мей обещава гладко и организирано излизане от ЕС

Елизабет Втора произнася днес тронното си слово
21 юни 2017 07:56, Елка Василева
8
Мей обещава гладко и организирано излизане от ЕС
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британската премиерка Тереза Мей обеща да осъществи "гладко и организирано" излизане на страната от ЕС, вслушвайки се в мнението на всички заинтересовани страни.

Това предаде ТАСС, като цитира електронно писмо, изпратено от нея до представителите на политическата система в страната в навечерието на тронното слово на кралица Елизабет Втора, която днес ще изложи в парламента двугодишната програма на правителството.

Според Мей първостепенна задача пред кабинета е "да осъществи Brexit по правилен начин". Това означава сключване на такова споразумение, което да материализира резултатите от миналогодишния референдум и да получи максимална обществена подкрепа.

Премиерката изтъква, че възглавяваното от нея правителство има намерение не само да постигне най-изгодно споразумение с ЕС за условията на Brexit-а, но и да укрепи икономиката на Великобритания, да създаде по-справедливо общество, да издигне статуса на страната на световната арена и да сплоти населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странни са англичаните! Ще се произнася реч за приоритетите на едно правителство, което все още не съществува. А бе важното е да се плямпа нещо на тълпата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабишкерата гладко и организирано ще ги натика в нищото. Паунда ще се обезцени, ще има сериозни социални проблеми. Нищо не направи да ограничава исляма, само дава мнения. Значи ще има още и още невинни принесени в жертва на аллаха. Кога ли ще се сетят ингилизите да я изметат, да вземат съдбите си в свои ръце. И тя като наш Боцко, живее във виртуален свят, много им се иска но не могат. Напълниха си държавите с резньовци, без да контролират, и те си ги отстрелват за кеф.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладко за кого? Ако си бил в политиката и после те закачат "консултат" в борда на няколко концерна, винаги е гладко. Виж Монката с трабанта, докато не се расмърдяха няколко оръжейни сделки, все си беше и си остава най-големият пацифист.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василева, други източници освен Телеграфна Агенция Советском Союзе(ТАСС) не ползваш ли? Или само за нея сте абонирани?
2
0
 
6
 
! Отговори
me преди 6 години
Гладко и организирано паунда ще падне под еврото...свърши нашата...това е искала да каже.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все неща, които британците искат да чуят, но никога няма да постигнат - дори напротив, с тая на кормилото ще стане точно обратното на това, което е написала, някои от нещата вече са факт.