След взрива в Брюксел: Белгия свиква Съвета за сигурност

Заради въведените мерки някои хора не успяха да се приберат
21 юни 2017 09:48,
29

Белгийският премиер Шарл Мишел свиква Съвета за сигурност. Снощи той благодари на властите за бързата реакция, които в рамките на 1-2 часа обезвредиха нападателя и обезопасиха района.

Според очевидци версиите за експлозиите на Централната гара в Брюксел са различни. Някои твърдят, че са чули 1 взрив, последван от изстрели, други смятат, че са били цели 3. Ситуацията в града в момента е спокойна, а Централната гара е единственото отцепено място. Това съобщи от Брюксел Милена Милотинова от Bulgaria ON AIR.

Снощи властите евакуираха и централния площад "Grand Place", който е една от най-популярните туристически дестинации в града.

Заради мерки за сигурност много хора останаха блокирани в кафенетата и ресторантите, а други не бяха допуснати до хотелите си, някои дори до собствените си домове.

През цялата нощ дежуряха военни, които помагаха за огледите на мястото. От стрелбата и от експлозията не е пострадал никой, съобщават властите.

Засега не е ясно дали взривното вещество е било малко или бомбата не е била добре направена и не се е взривила цялата.

Свидетели твърдят, че освен куфара  мъжът, облечен в бяла риза и черен панталон, бил препасан и с шахидски колан. Самоличността му все още не е известна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
15
 
! Отговори
Бе преди 6 години
вие продължавайте да ги пускате нон стоп в Европа,пък ако ще 100 съвета да свикате все тая!
2
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Е този Енджинер не е направил кадърно бомбата...следващият ще я направи! Обещавам ви! Единствената му грешка е, че е объркал Европарламента с централна гара!
1
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Един взрив е бил чули са ехото!