Защо терористите още ловуват умове онлайн?

Не трябва да се опитваме да бием главорезите в тяхната собствена игра
21 юни 2017 14:15, Екип на Bloomberg
7
Защо терористите още ловуват умове онлайн?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За съжаление не сме достатъчно напреднали по отношение на премахването на екстремисткото съдържание от интернет пространството. Това каза маркетинговият експерт Евгени Йорданов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според госта "не трябва да се опитваме да бием терористите в тяхната собствена игра", а борбата трябва да бъде на ниво образование и създаване на критично мислене.

"Истината е, че политиците не разбират как работи технологията. За съжаление технологията, с която разполагаме в момента, не може да компенсира отклоненията на човешкия мозък. Какво може да измисли човешкият мозък, не може да бъде предвидено от която и да било технология".

"Никой не може да знае хората какво правят в собствените си домове, какво чувстват и таят в себе си", каза гостът.

Той добави, че "в следващия момент това може да избие в някакъв вид екстремизъм".

"Политиците трябва да свикнат, че войните днес се водят на информационно ниво. Трябва да се влияе върху мнението на хората. Тук роля имат и т.нар. фалшиви новини. Дезинформацията, която се получава от социалните медии трябва да бъде проверявана. Те трябва да имат критично мислене към всичко, с което се сблъскват ежедневно".

Каква е ролята на изкуствения интелект за борбата с екстремисткото съдържание? Какво представляват рейтърите и каква е тяхната роля в борбата с тероризма? Може ли изкуственият интелект да взима самостоятелни решения? На какво разчитат екстремистите в интернет и как заобикалят опитите за затъмняване на техните послания в интернет? Как използват екстремистките групировки тийнейджърите? Имат ли знанията и инструментите, с които да се подпомогне борбата с тероризма онлайн?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Това което улавят във всеки случай терористите онлайн не са "умове". Защото характерното за умовете е че могат и мислят!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора с лабава психика играят си на дразнимост е това е не виждат ли ловят се на 18 20 години нагоре не странно е тия побъркаха цяла европа пита се докога ще има луди и тука има такива де не си пият хапчетата но като няма контрол така е кажи му да скача и тои готов тука си играят на слуги кажи му готов си и оня е готов що щото безконтролни
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пробват. Щом всеки беше срещу гадният Кадафи, а сега една племенна демокрация на килограм за всеки по-малко или повече и те от добрина искат да я споделят с целия свят. А пък в Сирия оня гадняр как ги управлява! Та колко му е донесат и те нещо в Европа. Щом закона на тарамбука не важи там тарамбука пробва да промени. И понеже както каза по-долу някой всеки е по-по-най и те си викат: ето и за по-по-най нещо.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По същата причина по която Хол и още двама физика от проекта Опенхаймер снясаха на руснаците. Когато правителства се имат за богоизбрани и обслужват корпоративни интереси така става. Сега да не почнете статии колко кухи са европейските "лидери"? Ясно, че трябва да се събира общественото мнение, за да може някои да си вържат гащите.Ще има граждански войни в много европейски държави, заради мултикултурното колониално блато, което се опитвате да наложите.
1
0
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Горе долу половината новини са за тероризъм и експертни мнения по въпроса. А истината е една, че не може да живеем заедно с хора от Мароко, Алжир, Сирия и тн. Европейците тепърва ще си патят. Това сега е само загрявка. Ще стане така че ще ги е страх да идат до супера за йогурт.