Тръмп не ще бедняк да води икономиката, щял да иска пари

Това бил начинът на мислене, който ще представи страната
22 юни 2017 15:23,
12
Тръмп не ще бедняк да води икономиката, щял да иска пари
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не би искал бедняк да ръководи икономиката, защитавайки кабинета си, сочен за най-богатият в историята на страната, предаде ДПА.

"Някои казват: "Защо назначихте богаташ да ръководи икономиката?". Така че аз отговарям. . .  защото това е начинът на мислене, който искаме. . . защото те представляват страната", заяви Тръмп пред свои поддръжници в Айова.

"Те не искат парите. И трябваше да се откажат от много, за да поемат тези длъжности", каза президентът имайки предвид особено министъра на търговията Уилбър Рос - милиардер и бивш инвеститор.

Тръмп, който също е милиардер, спомена и главния си икономически съветник Гари Коун.

"Това е президентът на Голдман Сакс (Goldman Sachs). Умен. За да ни представлява, той мина от големи възнаграждения на фъстъци. Чакам да видя как ще го обвинят, че иска тази шепа пари. Това са хора с велики, брилянтни бизнес умове и това е, от което се нуждаем, това е, което ни е нужно, за да не се възползва светът от нас", подчерта Тръмп.

Обичам всички хора, богати или бедни, но на тези точно позиции просто не искам бедняк. Има ли смисъл в това?, допълни той.

Министърът на образованието, назначен от Тръмп, Елизабет (Бетси) Девос е наследница на милиарди, за държавния секретар Рекс Тилърсън, бивш шеф на петролния гигант ЕксънМобил (ExxonMobile), се твърди, че има стотици милиони долари.

Други богаташи в администрацията са финансовият министър Стивън Мнучин - бивш мениджър на хедж фонд, министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, направил състояние от книги за медицинската си кариера и политическите си идеи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: икономикабедняктръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно обратното е белобради. Този с пари е толкова лаком, че единственото за което мисли е как да ги направи повече и не му пука за нищо и за никой друг, освен за зaдника си.
8
1
 
3
 
! Отговори
До10 преди 6 години
Първите 3 старта баце. Тоя ако не фалира САЩ поне веднъж няма да е той. Засега началото е доста впрчатляващо и се е насочил с пълна сила към фалита и изолацията. Юнак!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Републикански ммалоумник. Американците пак ги излъгаха на изборите.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много правилна политика, ние допуснахме един заврян зет, след това продал на дядо си медалите, след това безработен и резултатите са на лице.
5
2
 
7
 
! Отговори
Хой преди 6 години
Тая перука ще опропасти света.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богатите са хора с умения в правенето на пари и не се съмнявам, че влизайки във властта, ще намерят начин да станат още по-богати.
3
2
 
8
 
! Отговори
ди 1 преди 6 години
И какво общо има Путин със статията *** очаквате за такива коментари навярно да изкарате някой лев.
2
4
 
8
 
! Отговори
РУСКАТА РУБЛА преди 6 години
Някои казват: Защо назначихте бедняк от КГБ да управлява страна? Отговарям: ЗАЩОТО ТОВА Е НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ! ДОЙДЕ БЕДЕН МИЛИЦИОНЕР, ТРЪГНЕ СИ МИЛИАРДЕР. ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ СТРАНАТА.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВ Е! ТАКА ТРЯБВА. НЕ КАТО РУСИЯ - ПУТИН ДОЙДЕ БЕДНЯК А СЕГА Е МИЛИАРДЕР