За чистотата на расата: Един нацистки спомен в Аржентина

Бюст на Хитлер, нож - откриха над 70 нацистки артефакти
22 юни 2017 21:12,
72

Снимка: Reuters

Бюст на Хитлер, нож с нацистки символи, медицински уреди: в Аржентина откриха над 70 нацистки артефакти.

Те напомнят за присъствието на високопоставени нацисти в Южна Америка след Втората световна война, пише Дойче веле.

Сред артефактите, които бяха открити край Буенос Айрес, има уреди за измерване на глави, които са били използвани за установяване на принадлежността към арийската раса.

Нацисткият орел също е част от "нацисткото съкровище". Орелът е един от основните символи на нацистка Германия. А бюстът на Адолф Хитлер е вероятно най-забележителният артефакт от колекцията. Около образа на Хитлер е изписано: "Нашият фюрер Адолф Хитлер".

Сред останалите открити край Буенос Айрес предмети са нож с пречупен кръст, кутия с хармоники, върху които са изобразени пречупени кръстове, както и пясъчен часовник.

След като бъде установен произходът на артефактите и техният някогашен собственик, те ще бъдат изложени в Музея на Холокоста в Буенос Айрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
ТЕОДОРИС КОМНИН ЕПИР преди 6 години
''КРЕПИДОМА'''--НЯМА ТАКАВА ДУМА В ГРЪЦКИЯ ЕЗИК..А ДУМАТА ''ДОМ'' Е ГРЪЦКА. ВЛЯЗАЛА ПО-КЪСНО В ЛАТИНСКИЯ КАТО ''ДОМУС'' , И ОЩЕ ПО-КЪСНО В АНГЛИИСКИЯ КАТО ''ХОМЕ'' .ДОМ = ДЕМ, ДЕМОС, ДЕММАИ, ДЕМОСИА .СЛАВЯНСКАТА ДУМА ''КОЩА'' Е ПО-БЛИЗКА ДО ЛАТИНСКАТА ОРИГИНАЛНА ДУМА -КАССА .
47
7
 
2
 
! Отговори
ТЕОДОРИС КОМНИН ЕПИР преди 6 години
ТРАКИТЕ СА БИЛИ ГЪРЦИ, КЛОН НА ДОРИИЦИТЕ..ВСЕКИ ТРАК Е ГОВОРИЛ НА ГРЪЦКИ ЕИК, И Е ИМАЛ ГРЪЦКО САМОСЪЗНАНИЕ.БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ СА ОТКРАДНАЛИ ТЕХНИТЕ ЗЕМИ И СА ГИ ПРОГОНИЛИ КЪМ ТЕССАЛОНИКИ И СМИРНА В МАЛА АЗИА., И ТАКА СА ГИ ЗАЛИЧИЛИ..ТОВА Е ВОИНА СРЕЩУ ГРЪЦКАТА НАЦИЯ И КУЛТУРА..И ГЪРЦИЯ Е УСПЯЛА ДА СЕ СЪВЗЕМЕ И ДА ПОБЕДИ БЪЛГАРИТЕ, ДОШЛИ ОТ СИБИР .АЗ СЪМ ОТ ЕПИРОС, И ТРАКИТЕ СА БИЛИ МОЙ БРАТЯ, КОГАТО ГИ Е ИМАЛО .
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен58 Тези реликви са за в Брюскел . Да си ги тропнат там и да им се радват ,както се радват на Бандеровците в Украйна,на парадите с нацистка свастика , на наледниците на тези, които убиха 1 000 000 милион евреи в окупираните от Германия, земи заедно с Вафен СС,200 000 хиляди поляци във Волинската резня .Нали Брюксел -демокротична Двропа подкрепя нацистите в Украйна .
45
1
 
4
 
! Отговори
LosHo преди 6 години
Мишо ( Хамстер) е роден в Аквариум. Мишо е рибка. Хасан ( от Алжир) е роден в Швеция. Хасан е швед.
44
6
 
2
 
! Отговори
Алоооууу преди 6 години
Ало авторката,Тази статия си е чиста пропаганда на нацизма по начина, по който е поднесена на читателите.А това е забранено от законите забраняващи пропаганда на антисемитизъм.
43
7
 
4
 
! Отговори
гжкнсг преди 6 години
Македонците са наследници на Александър Македонски. Румънците на древните римляни. Сегашните италианци са римляни? Днешните гърци имат нещо общо с древните такива? Какви арийци кви пет лева! Хората са толкова омешени а пишещите тук толкова тесногръди.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми , петър низамов, динко вълев, волен сидеров, александър каракачанов и валери симеоонов да бягат да си накупят реликви на вожда и да се кланят по 17 пъти на ден .
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEЗА ДА ПИТАТ ГЛУПАВИТЕ
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEНЯМА МОДЕЛ В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ИМА НАРОДИ
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEТУРАНИДИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, ОСВЕН КАТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОПАГАНДНО ПОНЯТИЕ СЪЧИНЕНО ОТ ТУРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА ЗА ЕКСПАНЗИЯ
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОСВЕН АКО НЕ Е НЯКОЙ СТУДЕНТ ОТ ИЧС-ТО.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEмалко е смешно да си от бялата раса и да не знаеш, че си от бялата раса , освен ако не си от от друга раса, разбира се но тук негроиди и монголоиди едва ли пишат
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEИМА, ВИНАГИ Е ИМАЛО, СПОРЕД НЯКОИ ИЗРАЕЛСКИ КАМИЛАРИ СИГУРНО НЕ Е ТАКА
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEИМА БЯЛА РАСА КАТО ПОНЯТИЕ, НО НЯМА КАВКАЗОИДНА, А ТИ СИГУРНО СИ ОТ ТЪПОИДНАТА РАСА
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEНЕГРАМОТЕН СИ КАТО КАМИЛАР ОТ ИЗРАЕЛ
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие не знаете ли, че Хитлер е бил евреин, ок само по-баща и затова не може да се се смята официално за такъв, но все пак факта, че майка му е била извхърлена от къщата на този богат евреи на който е била слугиня и от когото е забременяла, му е докарала тази омраза към тях. самата майка ги е намразила след този инцидент и го е закърмила с това.Затова цял живот и той ги мрази.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KHMER PRIDEИМА БЯЛА РАСА КАТО ПОНЯТИЕ, ТОВА ЧЕ СИ НЕГРАМОТЕН СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ
31
3
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: 28Знам кои са Рокфелер.И чета Уикипедия както и много други документи проверени от независими източници.Ако търсиш евреи приятели на Хитлер, по-добре потърси сведения за Макс фон Опенхайм (не Опенхаймер!).Изключително противна личност, сигурен съм че ще ти хареса!Само че той е приел исляма и го наричат бащата на съвременния джихад!Нацистите обичат такива, дори да са евреи.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета ви коментарите и виждам, че имате пропуски в образованието.Хитлер не е бил с Ротшилд, но и не ги е нападал, точно както не е нападнал Швейцария.Арабите не са му били приятели, но са имали общи интереси.Върпосът какво би направил Хитлер в днешно време е безсмислица. Времената са други- Европа е друга,хората не искат и да чуят за войни, само политиците..Какво би направил Сталин? А Наполеон? Хитлер е признавал факта, че началото на арийската раса е било в днешен Иран, защо да е срещу тях?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бмвНЯМА СТРАШНО, ВЕЧЕ БОГАТИТЕ ФАМИЛИИ СА ОТ ТУРСКИ И ИРАНСКИ ПРОИЗХОД