Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!

Москва се възмути, не била част от конфликта в Украйна
23 юни 2017 08:04,
141
Единодушно от ЕС: Санкциите срещу Русия продължават!
Снимка: Reuters, архив

Участниците в срещата на върха на ЕС се обявиха единодушно за продължаване на икономическите санкции срещу Русия. Това заяви пред журналисти снощи в Брюксел германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ТАСС.

"Ние с Еманюел Макрон съобщихме за хода на минския процес и работата в нормандския формат", каза тя. "Тук, за съжаление, сме принудени да констатираме, че не се наблюдава голям напредък. Примирието постоянно се нарушава и затова липсва достатъчна основа за продължаване на политическия процес", каза Меркел.

"При тези обстоятелства всички единодушно казаха, че е нужно санкциите да бъдат продължени", заяви германският канцлер. По думите й, на срещата на върха на ЕС Германия и Франция са получили "подкрепа, що се отнася до продължаването на минския процес".

Председателят на комисията по външни работи на руската Дума Леонид Слуцки окачестви продължаването от ЕС на санкциите заради неизпълнение на Минските споразумения като абсурдно.

"Формулировката (на председателя на Европейския съвет Доналд) Туск за недостатъчно изпълнение на Минските споразумения е абсурдна и предизвиква единствено недоумение", заяви Слуцки пред журналисти.
По думите му Русия се е "уморила да повтаря", че не е страна нито по Минските споразумения, нито в конфликта в Украйна.

САЩ заявиха, че са обезпокоени от случаи на насилие, извършено от сепаратистите срещу наблюдатели в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт заяви, че на 20 юни представители на специална мониторингова мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са били тормозени, заплашвани и по тях е било стреляно. През април американски лекар, прикрепен към наблюдателите, е загинал, след като камионът му попаднал на експлозив.

"Тези случаи са част от по-широка кампания да се попречи на международната общност да види какво се случва в Източна Украйна", каза Науърт. "Призоваваме Русия да използва влиянието си, за да се сложи край на тази кампания на сплашване и да зачита ангажимента си за предоставяне на свободен, пълен и безопасен достъп на наблюдателите от ОССЕ."

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Fakt eЕГАТИ ХЛАДИЛНИКА РУСКИ! СЕ СЕ ИЗПРАЗВА И ВСЕ ПЪЛЕН СТОИ. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ В СВЕТА ИМА 150 СТРАНИ А ЕСЕ САМО ОТ 25. МНОГО ИМ ПУКА НА РУСНАЦИТЕ.
110
3
 
3
 
! Отговори
чери преди 6 години
До Турист в МоскваАБЕ АМСАЛАК, АЗ ДУШАТА СИ ДАВАМ ДА СЕ ВЪРНАТ 80 ГОДИНИ. НАМЕРИЛ С ВРЕМЕТО ХОРАТА ДА ПЛАШИШ.
109
4
 
7
 
! Отговори
Санкции до дупка преди 6 години
Нашето ***-президентче нещо май щеше да лобира за отмяната им, но от ЕС явно му насвиха сърмите и сега се прави на разсеяно.
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
128 Хитлер напада Сталин само за да го изпревари и факторът изненада да е на неговата страна.
107
7
 
11
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
От 1955 година ФРГ е член на НАТО. 12360 офицера от хитлеристкия вермахт, стават офицери от НАТО. 300 офицера от Вафен СС, стават офицери от НАТО. 44 генерала и адмирала, назначени в НАТО до 1957 г. идват от вермахта. През последните 15 години са регистрирани 2085 военнослужещи с нацистки убеждения. Значи НАТО е наследник на хитлеристкия вермахт, който на 22.06.1941 година нападна СССР? Въпросът е не дали, а кога НАТО, наследника на хитлеристката армия, ще нападне Русия?
106
6
 
5
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Мислете кой се нуждае от нови територии,не е Москва.Европа с *** събратя расте безконтролно.От едната страна е Атлантика от другата Русия.Пътят е ясен,на изток.
105
10
 
11
 
! Отговори
Турист в Москва преди 6 години
ЕС няма да се разпадне, а руснаците ще продължават да са гладни, боси и ръмжащи срещу всичко напредничаво по света. А дано го разберат.....ама надали ... ,,Братушките" изостават по всички фронтове с 30-тина години назад.
104
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Само така!
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинКак да не е страна , тя е едната другата е Украйна
102
3
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
122 Лъжеш се , не може да се разпадне защото европейските страни са малки страни и няма да могат да изкласят в новите условия на глобализацията
101
5
 
7
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Защо ги наказвате бре, та нали *** не е страна в конфликта!
100
9
 
15
 
! Отговори
Fakt e преди 6 години
А дали не му дреме на Путин за собственият народ който управлява. Скоро като се доизпразни хладилника обаче ще видиш на кого му дреме!
99
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРЕМЕ МУ НА ПУТИН ЗА САНКЦИИТЕ.
98
0
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
''На срещата на върха гласували единодушно''. Орбане и ти ли братко забиваш ''нож в спину''.
97
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Путин е на власт санкциите няма да бъдат премахнати !
96
10
 
8
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
112 Русия не нещастна страна , богата на природни ресурси но бедна на народ и свобода
95
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са санкциите! НАшите наколенкаджии трябваше да предложат още по - солени - заради азбуката, газа и реактора.
94
7
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен 111..Русия няма нищо общо с СССР...Как да няма??? Същата мизерия,същата диващина...Или мислиш че се е променила само защото ботоксното комплексарче стана президент???
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
111 Ходи го кажи това на тези дето се кланят на Сталин , дето носят червени фланелки със сърпове и чукуве или надписи СССР . Като няма нищо общо защо не издавят мумията
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз вчера четох за мизерията в която живеят голяма част от ветераните от Великата Отечествена, които са си давали живота за Русия. Един човек живеел в мизерната си къща пълна с плъхове, а друг ходел до тоалетна в близкия.... влак.... Ужас,