Фризер, изолация... Какво причини пожара в Лондон?

Според полицията огънят е тръгнал именно от фризер
23 юни 2017 15:23,
7
Фризер, изолация... Какво причини пожара в Лондон?
Снимка: архив Reuters

Пожарът в лондонския жилищен блок Гренфел, в който миналата седмица загинаха 79 души, е започнал от фризер и не е бил предизвикан умишлено, предадоха световните агенции, като се позоваха на британската полиция.

Полицейският детектив Фиона Маккормак каза, че става въпрос за хладилник с фризер модел Hotpoint FF175BP, предаде Ройтерс.

Тя поясни, че производителят на уреда извършва допълнителни тестове върху продукта. Моделът не е бил предмет на процедура по изтегляне от пазара заради някакъв дефект, допълни полицейската служителка.

Още по темата

Полицията съобщи още, че както изолацията, така и плочите, използвани като облицовка на блока, които са били събрани след пожара и за били подложени на проверки за безопасност, не са издържали тези тестове.

Полицейската представителка каза, че при тестовете се е оказало, че и изолацията и плочите са възпламеняеми, като изолационният материал е бил по-възпламеняем от плочите, предаде ДПА.

Предстои полицията да установи дали използването на двата материала при строителството на сградата е незаконно, пише БТА.

Маккормак каза, че полицията е конфискувала документация в хода на разследването на пожара.

Полицията обмисля дали във връзка с трагичния инцидент да бъдат повдигнати обвинения за непредумишлено убийство, допълват агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Имам въпрос - нашите 22 и 23-етажни блокове , каква противопожарна готовност имат .И в Англия явно правят далавери при саниране , поне задължително им монтират противопожарни датчици и врати!
5
0
 
4
 
! Отговори
не син преди 6 години
Една проста запалка ! Това е било !
4
3
 
7
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
Фризер, изолация... Какво причини пожара в Лондон?Мюсулмани, толерантност, кръв...? Какво ли е било?
3
4
 
22
 
! Отговори
:) преди 6 години
Някой английски Бойко е правил "саниране" тип Гепендикс и блокчето е пламнало като клечка.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ето в ръководството за употреба на фризер произведен тук в източна Европа пише, че разните там фреони можело да предизвикат пожар. Пожар може да стане по много причини - хвърлен фас, весела компания, късо съединение, газова бутилка, котарак - крадец на мекици, зла умисъл, слънчев лъч през стъкло лупа.... Ставало е, но изгаря най много част от апартамент, а не както тук да изтлее цял Лондон!?
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още колко неща ще изгорят случайно в Лондонистан има време ще узнаем никой не се съмнявава в компетентноно мнение на терориста Садик Хан.