Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея

Грижили се за него според всички международни правила
23 юни 2017 12:37,
72
Ото измъчван? Нищо такова, твърди Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейските власти отрекоха твърденията, че са изтезавали Ото Уормбайър, американският студент, който почина, след като бе освободен в кома от КНДР, предаде AFP.

Още по темата

"Нашите съответни агенции се грижат за всички престъпници според нашите вътрешни закони и международните стандарти", съобщи по местната медия говорител на Националния съвет за поправителните институции.

Американският студент беше върнат в САЩ в кома след прекарани 17 месеца в севернокорейски затвор. При завръщането си той е имал тежки мозъчни увреждания, от които е починал.

Ото Уормбиър беше арестуван през януари 2016 г., тъй като се опитал да открадне пропаганден афиш.

Севернокорейският Върховен съд го осъди на 15 години каторжен труд за подривна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не напишете, че в лагера за военопленици в Гуантанамо се правят експерименти с нови психотропни вещества върху мозъците на военопленниците. Което е нарушение на Женевската конвенция. Но на ФАЩ няма кой да им търси сметка, нали.
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо спестявате, че пропагандният афиш е бил откраднат по поръчка на пастора от Баптиската църква, в която Ото е посещавал. Цeната която му е обещана е 12 000 $, а в случай че бъде заловен, свещеникът е подписал че ще изплати на майката на Ото обезщетение от 200 000 $. Всичко това го има в американските медии, ама кой да чете.
1
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпионите навсякъде ги измъчват, не само в С.Корея.Така е след като снимаш военни обекти, след като изрично си предупреден на границата да не го правиш.