Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!

С много други страни се работи по-трудно, смята руският президент
23 юни 2017 20:27,
169
Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!
Снимка: Reuters, архив

Нивото на сътрудничеството на Русия с Турция е по-високо, отколкото с други страни. Това е заявил днес руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган от борда на строителния кораб "Пайъниъринг спирит" (Pioneering Spirit), който полага тръбите за газопровода "Турски поток", предаде ТАСС.

С Турция проектите ни се развиват така, както не се развиват с много други партньори. За неща, по които с други са ни нужни години за различни административни съгласувания, с Турция са ни необходими само няколко месеца. Това безусловно става в резултат от вашата непосредствена лична подкрепа, е казал руският президент на Ердоган, цитира БТА.

Путин е припомнил, че споразумението за строителство на "Турски поток" е било подписано едва през есента на 2016 г. и "само малко повече от седем месеца по-късно работата вече е започната".

Отбелязвайки добрия напредък по проекта "Турски поток", Путин подчерта, че все пак предстои да бъдат съгласувани още няколко въпроса - точката на излизане на съоръжението на турска територия и за спазване на екологичната безопасност.

Русия е готова да подава газ през Турция до Южна и Югоизточна Европа, отбеляза Путин.

Руският президент също така изрази увереност, че Москва и Анкара ще успеят да спазят планираните срокове за строителство на турската АЕЦ "Аккую".

Русия и Турция подписаха през 2010 г. междуправителствено споразумение за сътрудничество при строителството и експлоатацията на ядрената централа, припомня ТАСС. Очаква се тя да получи основния си лиценз през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Ето сега ще слеза до денонощния долу, ще си взема една бутилка вхиски, че нещо не ми се спи и ще почна да си търся някоя за утре, че моята фаворитка утре няма да бачка :)))
95
3
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
до 117Разбира се, че не е с интелектуални занимания :) Риск си имаше, сега разпускам, какво лошо? А и да си като мен на средна възраст си е направо приказка да си всеки ден с различно 19, 20 годишно момиче с перфектно тяло и лице. Да не си мислиш, че иначе ще ми вържат по любов :))) Ха-ха-ха
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън, сакън. Как си ги спечелил - не ще да е с интелектуални занимания, ми се струва. Доста си запознат с този "бизнес". Хвани почни работа, та да ти се размърда малко мозъка и да не мислиш нон-стоп за едно и също. В този живот има и по-ценни неща от едното .....
93
2
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До 115Сам си плащам, разбира се :) Бях в Перу, както много хора тук знаят за една година. Върнах се с една торба пари. Как съм ги спечелил не питай обаче, че няма смисъл :))) Вече 2 месеца съм тук и всеки ден съм с различно момиче, работещо момиче де. Ако имаш мерак веднага ще ти кажа една убийствена руска балерина, прави шпагати, ама е малко скъпа - 150 на час. Зелени очи, къдрава руса коса, тяло на супер модел 175 см - смърт!
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ти плаща за удоволствията?
91
3
 
1
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До 111Бях цял ден от 11 до 18 при моята любимка :) Мерси че попита. Само че вечер си е при гаджето и няма как да я купя, иначе и казах, че ще я взема за седмица.
90
2
 
5
 
! Отговори
Веспасиан преди 6 години
А, стига бе !Строят дълбоководния участък от газопровода, а още не знаят къде ще излезе.По-голям кодош трудно може да се измисли!
89
5
 
7
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Руските лилипути се *** тотално.Турците им свалиха самолет ,заплашиха ги с война ,а руснаците обесняват ,че били силни съюзници.Шубето е голям страх.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*жрици
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гошу, не си ли по жици тая вечер...Или похарчи парите...
86
6
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Странна работа, европепитата постоянно се борят за газова независимост от Русия, а всяка година потребяват все повече руски газ!? Шистовата им ''революция'' отдавна се провали, а ''евтиният'' шистов от задокеанския свинарник явно не е толкова евтин!?
85
2
 
4
 
! Отговори
К. преди 6 години
До като Борисов и другите "демократични" лидери гласуват под строй за някакви санкции, Путин строи Северен поток 2 за Германия и Турски потк 1 за Турция. Някой в тази държава мисли ли за България?
84
4
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
***, ами със самальота что стана бе? Забравихме ли го? Айде сега целувка уста в уста с Ердоганя, тип Брежнев :)))
83
9
 
3
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Ердоган не е силен играч,а Русия е икономически притисната и е принудена да търгува с Турция,а Ердоган разбра,че Русия е огромен и не много претециозен пазар и започнаха да пробутват долнопробните си ***,в прочем,както го правят и на българския пазар...
82
4
 
7
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Нашите"експерти" са същите *** като премиера си. България била незаобиколим фактор и "Турския поток" бил по-дълъг и по-скъп и нямало да се случи,но ето че се случва...Сега какво ще кажат "експертите" на премиера си? Турците ни направиха голям шлем и сега отивай да целуваш ръка и нещо друго на Ердоганя,за да ти се смили поне за един хъб,а за газта ще плащаш и на Русия и Турция... Как да се оправи България,когато осем години я управлява един *** и съветниците са му същите.
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки му треперят гащите преди среща с Ердоган и след срещата му леят куршум.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въй въй малечка глава с дръпнати очи.направо е страшен.като изтребител е Путин.другия *** не го коментирам
79
1
 
8
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Жалки сте сегодня.бг....Не само неграмотни и посредствени преписвачи,а и дребни манипулатори на които в скоро време няма да останат много читатели и коментатори :))))))
78
2
 
2
 
! Отговори
криста преди 6 години
До RED ARMYА защо не и да се дуелират Путин и Ердоган ?
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руский ЦарИ на теб не ти е лесно.