Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам

Наричат го още Шекер байрам и ще продължи до 28 юни
25 юни 2017 09:37,
212
Започва празникът на мюсюлманите Рамазан байрам
Снимка: архив "Булфото"

Днес започва големият мюсюлмански празник Рамазан байрам, наричан още Шекер байрам. Той ще продължи до 28-ми юни.

Рамазан байрам е един от двата най-големи празника в исляма.Той се празнува тържествено в Турция и в повечето мюсюлмански страни. Празникът се отбелязва и от мюсюлманите в България.

Тази сутрин в южната ни съседка ще има празнични молитви намаз във всичките 86 хиляди джамии на страната, информира БНР.

Президентът Реджеп Ердоган публикува празнично послание, в което акцентира на единството на Турция и декларира, че срещу нея се били залагали множество капани, в които обаче тя няма да падне.

Ердоган уточнява, че капаните са игри в Ирак и Сирия, сценарии за кризи в региона, чиято цел е разпокъсването на Турция.

През четирите дни на Рамазан байрам преминаването по магистралите и мостовете в Турция ще бъде безплатно.
Градският транспорт в Истанбул също ще превозва без пари пътниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски.
60
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С изключение на "българите" в българия, всички други булгарски народи по южна Русия говорят турски диалект и изповядват исляма. Хммм ... дали руснаците са ги потурчили тези българи в Русия, или българите в българия са славянизирани турци.
59
12
 
7
 
! Отговори
към: 59 преди 6 години
но пряка намеса на турците няма.В този случай има помаци и християни".Професорът допълва,че всъщност турците в близките до Батак села са оказали помощ на потърпевшите и обстоятелството сочено в официалната българска история,че турците са отговорни за събитията не отговарят на истината.
58
13
 
8
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Според проф.Динков твърденията на българските историци относно събитията в Батак не отразяват истината.Той пояснява,че събитията са се развили в две съседни села,през въпросния период керваните пътуващи от Истанбул за Балканите са попадали под набезите на разбойнически чети и че случаят е произтекъл в резултат от разногласията между селяните относно подялбата на плячката от керваните.Проф.Динков посочва,че събитията се коренят в начина на живот на населението."Османската власт изпраща войска в Батак за уталожване на събитията и установяването на реда.Вярно е, че държавата се е намесила,но
57
9
 
4
 
! Отговори
сам разбери преди 6 години
Османо-римска империя, българи и тюркиАвтор: Стоян ДинковДата на издаване:Април 2012ISBN:978-954-28-0915-9Страници:160Корична цена:10 лв.Представени са факти, малко дискутирани, напълно отхвърлени или изобщо неразглеждани от официалната историческа наука.
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 49 Алоуу тангризма ислям ли е? ***! А България като пада под византийско робство сме си били християни и сме си били през цялото робство такива, защото и онези са били християни. Та 482 години турско робство срещу 854 години в които България е нямало ислям викаш че България е била в повечето време под исляма? Тъппанар смешен!
55
2
 
2
 
! Отговори
има инвазия преди 6 години
При проучвания в доста по древна база край Старосел засякохме военно терористичната мафия да уврежда всички влезли в тази астрономическа лаболатория работеща автономно ..за няколко минути в куполната част ни повредиха групово всички
54
2
 
1
 
! Отговори
палете свещи преди 6 години
Тези сгради се водят" вражески военни бази " .Внушени са за изграждане чрез *** в телата на обсебени след дълго гладуван е в условията на мръсни води негодни за пиене.Работят в реално ускорително време с цел подаване на огромна информация чак до сигма и делта кентавр.. Като приемо предаватели ползват високо активни черни скални отломъци..подобни намерени наблизо са част от древни сканиращо проникващи радари на военно терористичната мафия.
53
4
 
11
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
До османлията. Колега не разваляй празничното настроение, тъкмо правим барбекю... Турция е създадена през 1914г.,както и футболния отбор "Левски"... През Османското владичество, България е произвеждала земеделска продукция за Цариград и много българи са били успели и богати търговци и предприемачи... Имало е евреи, арменци... Резултата на Османското владичество може да се види днес в Сирия, Ливан и Ирак... Пълен крах... Турция е силно зависима от износа си към Европа и Европейски инвестиции
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво трябва да правим се по въпроса? Да спрем пържолите и кебапчетата, че да не обидим някой ли? Или пък да забулваме всички жени в БГ, че да е доволен Ердоган?
51
2
 
2
 
! Отговори
AF преди 6 години
Sheet and Shit
50
1
 
0
 
! Отговори
палете свещи преди 6 години
МНого внимателно публикуваха снимки на атака срещу Ердоган през часовник тип проникващ масов обемно обсебващ убиец..С такива е пълно в джамиите от осми век още..
49
2
 
4
 
! Отговори
AF преди 6 години
86 хиляди джамии на странатаSheet
48
15
 
18
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
До Горд БългаринРасистки мнения като твоите в развитите западни страни се наказват със съд. Имаш късмет, че България е бананова република и убийци се разхождат на свобода, пък какво остава за белите *** и интернет войни? Истината е, че османците са съхранили и опазили български народ и неговата религия. Ако "братската" католическа Полша беше завладяла България за 5 века, сега нямаше да е останал и един православен християнин. Българите са били по-свободни, отколкото през комунизма.
47
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една стара българска поговорка "На турчин вяра да нямаш"...Напротив, поговорката е "на българин вяра да нямаш" и е доста по-стара отколкото си мислиш.
46
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 42 Муахахаха...като сме били 200 години под византийско робство това значи че религията е била ислям ли? Византийците са били мюсюлмани ли? Муаахахахаахахахах......Не, сменили са ви тенгризма с християнство. Ама какво разбира роб от история, че да ти обяснявам...
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 42 Муахахаха...като сме били 200 години под византийско робство това значи че религията е била ислям ли? Византийците са били мюсюлмани ли? Муаахахахаахахахах...
44
18
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До ЛибералТова, че не ви понасям не означава, че насаждам омраза. Аз съм свободен човек и мога свободно да кажа мнението си. Никъде да призовавам за насилие, но и никой не може да ме накара да ви уважавам или възприемам положително. Да не мога да ви приема за хора, защото 500 години вие сте избивали мирни българи, а това е геноцид. А това че живеете на Българска земя и дишате Български въздух е благодарение на българите. Като не ви харесва тук се омитайте там където ще ви искат, но и там не
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либерал, ти напълно си изтрещял, бе! Да накараме потурчените българи да се чувстват не българи а турци? Че те кога са се смятали за българи, бе уббитак провокативен?
42
4
 
8
 
! Отговори
Големия пръст преди 6 години
В Турция има много светски и културни хора, но сега там е, като през 45г.в България... Който не е мюсюлманин с фес и да се моли е враг на народа... Дори умерени турци са на прицел... Иначе да се кланяш на Господар от 6 век с малолетна съпруга (6 годишна) си е заболяване... За жалост мюсюлманите от Афганистан гледат в интернета Париж и Ню Йорк и решават, че там им е мястото, обуват джапанките и към Европата...